P4 > Nyheter

Thursday, 23 January, 03:02

P4 - 14 Jan 20 kl. 18:12

Riksrettsaken til Senatet onsdag

I morgen vil Representantenes hus stemme over om riksrettsaken mot USAs president Donald Trump skal sendes over til Senatet.
Etter avstemningen vil saken begynne i løpet av noen dager melder flere amerikanske medier.
Trump er anklaget for maktmisbruk og for å ha forhindret Kongressens arbeid..
Les mer på P4


Les mer om:
Representantenes, USAs, Donald Trump, Senatet, Kongressens

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Riksrettsaken, til, Senatet, onsdag
P4 - 16 Jan 20 kl. 22:11

Trump: - Blir en rask riksrettssak

Riksrettsaken i Senatet burde gå svært raskt. Det sier USAs president Donald Trump I kveld ble Riksrettsaken mot han formelt åpnet i Senatet. Trump sa til pressen at det hele er ensidig og en bløff..

NRK - 14 Jan 20 kl. 20:33

Trolig riksrettsak neste tirsdag

Riksrettsaken mot president Donald Trump vil trolig starte neste tirsdag. Det sier republikanernes senatsleder Mitch McConnell. Representantenes hus skal onsdag holde en avstemning om å overføre riksrettssaken til Senatet..

NRK - 21 timer siden

Senatet sa nei til å kreve innsyn

Senatet i USA har avvist flere forslag fra Demokratene om å kreve innsyn i dokumenter og e-poster i riksrettsaken mot president Donald Trump. Tre ulike forslag om utlevering av e-poster og andre dokumenter fra Det hvite hus ble nedstemt..

P4 - 11 Dec 19 kl. 06:35

Trump: - Den svakeste riksrettsaken noensinne

- Dette er den svakeste riksrettsaken noensinne. Det sa president Donald Trump på et folkemøte i Pensylvannia i natt. Demokratene konkluderte igår med at de vil tiltale presidenten for å ha presset Ukrainas president, misbrukt sin makt og motarbeiet Kongressen..

NRK - 14 Jan 20 kl. 18:11

Pelosi: – Riksrettssak til Senatet

Representantenes hus i USA skal onsdag holde en avstemning om å overføre riksrettssaken mot president Donald Trump til Senatet, bekrefter leder for huset, Nancy Pelosi. Deretter vil riksrettssaken i Senatet kunne starte i løpet av få dager, sier hun.

P4 - Igår: 19:27

- Trump gikk imot våre verdier

- USAs president Donald Trump har ved sine handlinger gått imot verdiene vår nasjon er bygd på. Det sa demokraten Adam Schiff til medlemmene i Senatet i riksrettsaken mot presidenten som startet i kveld, norsk tid. Trump er anklaget for å ha presset Ukraina til å etterforske sin politiske rival Joe Biden og for å ha forsøkt å stanse Kongressens etterforskning av saken.

NRK - 21 timer siden

Senatet sa nei til flere forslag

Senatet i USA avvist natt til onsdag en rekke forslag fra Demokratene i riksrettssaken mot president Donald Trump. Tre ulike forslag om utlevering av e-poster og andre dokumenter fra Det hvite hus ble nedstemt av det republikanske flertallet..

NRK - 15 Jan 20 kl. 23:40

Riksrettssaken sendt til Senatet

Demokratene i Representantenes hus har nå formelt oversendt riksrettssaken mot president Donald Trump til Senatet. Det melder nyhetsbyrået AP. Tidligere onsdag kveld ble dokumentet signert av leder i Representantens hus Nancy Pelosi..

NRK - 15 Jan 20 kl. 19:36

Overfører riksrettssaka til Senatet

Representanthuset har nå godkjent å senda over vedtaket om riksrett til Senatet, melder AFP. 228 stemte for, mens 193 mot. Det betyr at riksrettssaka blir sendt til Senatet, der Trump og republikanarane har fleirtal..

NRK - 18 Dec 19 kl. 01:32

Avstemning om riksrett onsdag

Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, bekrefter at representantene samles igjen onsdag for avstemning om riksrettssaken mot president Donald Trump. Det ligger an til flertall, og dermed går saken videre til Senatet..

Fler nyheter fra P4

P4 - 3 timer siden

Oppdaterte reiseråd

Utenriksdepartementet har oppdatert sine reiseråd for Kina etter utbruddet av det dødelige coronaviruset. Storbyen Wuhan, der utbruddet av viruset startet, isoleres nå. UD vurderer risikoen for å reise til byen som moderat, men oppfordrer til varsomhet.

P4 - 4 timer siden

Ni av ti mener Frp gjorde rett

Ni av ti Frp-velgere mener det var rett av partiet å gå ut av regjeringen. Det viser en ny måling Kantar har gjort for TV2. Partileder Siv Jensen sier at det stemmer godt med den vurderingen hun gjorde og at hun opplever at folk er ganske lettet over at Frp kan samle seg for å peke ut retning for partiet.

P4 - 4 timer siden

Forsøkte å ta en halv million ut av Norge

En 25-åring fra Danmark er dømt til fengsel i 120 dager for å ha forsøkt å ta med seg en halv million kroner ut av Norge. Sarpsborg tingrett har fastslått at pengene stammer fra kriminell virksomhet. Mannen erkjente straffskyld, han skal ha forklart at han hadde spillgjeld og skyldte penger, skriver Sarpsborg Arbeiderblad..

P4 - 5 timer siden

27-åring tilstår drap i Florø

En 27 år gammel mann tilstår drapet på en 51 år gammel kvinne i Florø i november. Det skriver Firdaposten. Politiet ble varslet om mannen natten før drapet skjedde da han skal ha forsøkt å ta seg inn i en privatbolig og oppførte seg truende, Han har ikke tatt stilling til straffskyld..

P4 - 6 timer siden

Isolerer Wuhan

Myndigheten i Kina stenger nå av storbyen Wuhan der utbruddet av Coronaviruset startet. All flytrafikk og kollektivtransport stanses for å begrense smittefaren og ingen får forlate byen etter kl. 10 i morgen.

P4 - 6 timer siden

Brexitlov vedtatt

En lov som gjør at Storbritannia kan forlate EU i slutten av januar, har passert det siste hinderet i Parlamentet. Overhuset ville ha endringer regjeringens forslag til brexitlov, men statsminister Boris Johnson har flertall blant de folkevalgte og vil ikke godta noen endringer i forslaget. Johnson har lovet å gjennomføre skilsmissen innen 31.

P4 - 6 timer siden

Mer positive til bompenger

Folk i Oslo-området har blitt mer positive til bompenger det siste året. Det viser en ny undersøkelse Norfakta Markedsanalyse har gjort for Statens vegvesen. 59 prosent av befolkningen i Oslo var i fjor positive til bompenger, i 2018 svarte 44 prosent det samme.

P4 - 7 timer siden

Norge vant gruppa

Norge ble gruppevinner etter å ha slått Slovenia 33-30 i håndball-EM i Malmø i kveld. Begge lagene var før kampen allerede klare for semifinale, vinneren av kampen vant dermed også gruppa. Nå møter de norske håndballgutta Kroatia i semifinalen på fredag og unngikk dermed marerittmotstander Spania som Norge ikke har slått på 18 kamper..

P4 - 7 timer siden

Stort våpenbeslag i Oslo

Politiet har beslaglagt et stort antall ombygde våpen fra en beboer i Oslo sentrum etter en aksjon. Våpnene som blant annet brukes som startpistoler eller til opptrening av jakthunder blir stadig oftere beslaglagt i forbindelse med alvorlige straffesaker. Under aksjonen var de fleste våpnene ombygd til skarpe våpen, men ikke registrert i våpenregisteret, melder NRK.

P4 - 7 timer siden

Drapssiktet utlevert til Norge

Den 20 år gamle mannen som er siktet for drapet på en mann på Prinsdal i Oslo, ble utlevert fra Ungarn til Norge i ettermiddag. Det opplyser politiet i Oslo. Den siktede ble pågrepet på grensen mellom Ungarn og Serbia, torsdag i forrige uke.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt