P4 > Nyheter

Sunday, 19 January, 08:14

P4 - 13 Dec 19 kl. 20:39

Rekordmange kvinner i Underhuset

Rekordmange av de nyvalgte medlemmene til det britiske Parlamentet er kvinner.
Det viser en opptelling nyhetsbyrået Press Association har gjort.
220 av de 650 nyvalgte medlemmene er kvinner, mot 208 i den utgående forsamlingen.
Labour er partiet med størst andel kvinner i Underhuset..
Les mer på P4


Les mer om:
Parlamentet, Press Association, Underhuset

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Rekordmange, kvinneri , Underhuset
P4 - 14 Oct 19 kl. 08:41

Rekordmange forsikringssvindlere tatt

I fjor ble rekordmange forsikringssvindlere tatt. I alt 827 saker ble det avdekket svindel som totalt hadde et beløp på 112,3 millioner kroner, ifølge tall VG har fått fra Finans Norge. Flere menn enn kvinner forsøker å svindle og ofte for høyere beløp enn kvinner..

P4 - 23 Aug 19 kl. 18:45

Rekordmange kvinner på uføretrygd

Aldri før har så mange kvinner vært uføretrygdet. Ferske tall fra NAV viser at 12,2 prosent av kvinner mellom 18 og 67 år får uføretrygd, mens 8,3 prosent av menn i samme alder er uføre. Og for første gang er andelen kvinner blant uføretrygdede under 30 år like høy som blant menn..

NRK - 04 Nov 19 kl. 10:46

Velger ny leder i Underhuset

Det britiske Underhuset skal velge hvem som skal overta ledelsen av forsamlingen i dag, etter John Bercow. Åtte kandidater har meldt seg. Bercow ledet Underhuset i ti år, men takket for seg sist torsdag..

NRK - 28 Oct 19 kl. 16:49

Underhuset avgjør om det blir nyval

Det britiske underhuset skal i ettermiddag avgjøre om statsminister Boris Johnson skal få medhold i sitt ønske om nyvalg 12. desember. Underhuset har to ganger tidligere i høst sagt nei til nyvalg, fordi flertallet frykter brexit uten avtale..

NRK - 09 Sep 19 kl. 20:45

Underhuset vil ha informasjon

Underhuset i Storbritannia krev å få sjå regjeringa sin beredskapsplan for ein hard brexit og korrespondansen om suspensjonen av parlamentet. Begge deler fekk eit fleirtal med 311 mot 302 stemmer. (NTB).

Dagbladet - 04 Nov 19 kl. 21:33

Sir Lindsay Hoyle (62) ny leder i Underhuset

Tar over etter John Bercow som leder for det britiske Underhuset..

NRK - 22 Oct 19 kl. 01:26

Ønsker avstemning om brexitlov

Storbritannias regjering ønsker at Underhuset raskt skal stemme over forslaget som lovfester utmeldingen av EU, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Lederen av Underhuset, Jacob Rees-Moggs, sa i et intervju at avstemningen blir på torsdag..

NRK - 20 Dec 19 kl. 15:37

Underhuset stemte for brexitlov

Som ventet stemte det britiske Underhuset for Boris Johnsons forslag til brexitlov. Behandlingen av lovforslaget fortsetter over nyttår..

Aftenposten - 09 Sep 19 kl. 20:50

Underhuset krever å få se brexitplan og forberedelser til suspensjon

Underhuset krever etter en hastedebatt mandag å få se regjeringens beredskapsplan for en hard brexit og korrespondanse om suspensjonen av Parlamentet..

VG - 19 Oct 19 kl. 08:56

Underhuset stemmer i dag: Jevn innspurt om brexit

Boris Johnson går nervepirrende timer i møte: Ingen vet om han oppnår flertall i Underhuset for avtalen som tar Storbritannia ut av EU. Det blir uhyre jevnt..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Mann tiltalt for tre drapsforsøk

En 32 år gammel mann er tiltalt for tre drapsforsøk på et utested i Oslo sentrum i 2012. To menn ble skutt, mens en tredje mann ble knivstukket. Alle tre overlevde.

P4 - 1 time siden

Redd Barna frykter Frps kravliste

Redd Barna frykter en strengere innvandringspolitikk når Frp nå skal levere en kravliste til statsministeren. Det sier Birgitte Lange i Redd Barna. Mandag vil Siv Jensen levere kravene til statsminister Erna Solberg, som en kompensasjon for at regjeringen besluttet å hente hjem en IS-siktet kvinne, noe partiet er imot.

P4 - 1 time siden

Omkom i arbeidsulykke

En person omkom i en arbeidsulykke i Sirdal kommune i Agder sent i går kveld. Personen var bekreftet omkommet innen politiet kom fram til stedet. Hendelsesforløpet er ikke kjent.

P4 - 1 time siden

Knivstukket i Oslo

En mann ble knivstukket i mageregionen i Brugata i Oslo i natt. Han er kjørt til sykehus med ukjent skadeomfang, men var ved bevissthet etter hendelsen. Politiet har pågrepet en gjerningsperson og har beslaglagt kniven.

P4 - 1 time siden

17 nye sars-tilfeller i Kina

Det er påvist 17 nye tilfeller med det sars-lignende lungeviruset i Kina. Tre av disse skal være alvorlig syke, opplyser kinesiske myndigheter. I følge myndigheten er nå tilsammen 62 mennesker smittet.

P4 - 8 timer siden

Minst 60 drept i rakettangrep

Minst 60 soldater er drept i et rakettangrep mot en militærbase i Jemen. Det melder lokale medier. Ifølge myndighetene i landet står den sjiamuslimske Houthi-bevegelsen bak angrepet.

P4 - 10 timer siden

Nordmenn i toppen for bruk og kast

Normenn er verstinger i bruk og kast. Norge har det femte høyeste materialforbruket i verden i følge bærekraftindeksen. Norge er rangert som nummer 157 av 163 land når det kommer til bærekraft, skriver ABC Nyheter.

P4 - 10 timer siden

200 skadet i demonstrasjon

Over 200 personer er skadet og flere av dem sendt til sykehus etter sammenstøt mellom demonstranter og politi i Beirut i Libanon. Det melder Røde Kors. Forsøkene på å danne en regjering i landet har ikke lykkes, og derfor er demonstrantene frustrerte.

P4 - 10 timer siden

Tatt med eksplosiver - risikrerer seks år fengsel

En 44 år gammel mann ble pågrepet i Karl Johan med falsk politiskilt og to bombelignende gjenstander i en ryggsekk. Politiet fant ytterligere en eksplosiv enhet i mannen hjem i tillegg til våpen og fyrverkerirør. Mannen risikerer seks år i fengsel for grov befatning med eksplosiver skriver ABC Nyheter.

P4 - 10 timer siden

Dale: -Ingenting feil med denne saken

-Det er ingenting feil med Frps moralske kompass. Det sier Frp-statsråd Jon Georg Dale, som nå går ut mot andre partier som har kritisert Frp for å ha sagt fra at de ikke ønsker å hente den IS-siktede kvinnen hjem til Norge. Dale er kjent som en av de mest regjeringslojale i Frp.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt