P4 > Nyheter

Lørdag, 15 August, 09:31

P4 - 13 des. 19 kl. 20:39

Rekordmange kvinner i Underhuset

Rekordmange av de nyvalgte medlemmene til det britiske Parlamentet er kvinner.
Det viser en opptelling nyhetsbyrået Press Association har gjort.
220 av de 650 nyvalgte medlemmene er kvinner, mot 208 i den utgående forsamlingen.
Labour er partiet med størst andel kvinner i Underhuset..
Les mer på P4


Les mer om:
Parlamentet, Press Association, Underhuset

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Rekordmange, kvinneri , Underhuset
P4 - 08 mai 20 kl. 10:51

Rekordmange kvinner uføretrygdet

Rekordmange kvinner er nå uføretrygdet i Norge. Det gjelder hele 12,4 prosent av kvinner mellom 18 og 67 år. Til sammenligning er det 8,4 prosent av mennene som får uføretrygd, ifølge tallene fra Nav.

P4 - 14 okt. 19 kl. 08:41

Rekordmange forsikringssvindlere tatt

I fjor ble rekordmange forsikringssvindlere tatt. I alt 827 saker ble det avdekket svindel som totalt hadde et beløp på 112,3 millioner kroner, ifølge tall VG har fått fra Finans Norge. Flere menn enn kvinner forsøker å svindle og ofte for høyere beløp enn kvinner..

P4 - 23 aug. 19 kl. 18:45

Rekordmange kvinner på uføretrygd

Aldri før har så mange kvinner vært uføretrygdet. Ferske tall fra NAV viser at 12,2 prosent av kvinner mellom 18 og 67 år får uføretrygd, mens 8,3 prosent av menn i samme alder er uføre. Og for første gang er andelen kvinner blant uføretrygdede under 30 år like høy som blant menn..

P4 - 08 mars 20 kl. 21:19

Rekordmange kvinner i lokalpolitikken

For første gang er det i snitt over 40 prosent kvinner i kommunestyrene i Norge. Det viser en oversikt regjeringen har publisert. Etter valget i fjor er også 35 prosent av ordførerne kvinner, noe som er en økning på sju prosent fra forrige kommunevalg..

NRK - 08 mars 20 kl. 20:58

Rekordmange kvinner i lokalpolitikk

For første gang er det over 40 prosent kvinner i snitt i kommunestyrene i Norge. Etter lokalvalget i 2019 er også 35 prosent av ordførerne kvinner, en økning på syv prosent. Oversikten ble presentert av kommunalminister Nikolai Astrup søndag..

NRK - 08 mai 20 kl. 10:43

Rekordmange kvinner er uføretrygda

Over 1 av ti kvinner mellom 18 og 67 år er uføretrygda. Talet er 12,4 prosent, mot 8,4 prosent for menn, syner tal frå Nav. Ikkje sidan toppåra 2003 og 2004 har det vore så mange uføretrygda kvinner, opplyser Nav til NTB..

NRK - 04 nov. 19 kl. 10:46

Velger ny leder i Underhuset

Det britiske Underhuset skal velge hvem som skal overta ledelsen av forsamlingen i dag, etter John Bercow. Åtte kandidater har meldt seg. Bercow ledet Underhuset i ti år, men takket for seg sist torsdag..

NRK - 28 okt. 19 kl. 16:49

Underhuset avgjør om det blir nyval

Det britiske underhuset skal i ettermiddag avgjøre om statsminister Boris Johnson skal få medhold i sitt ønske om nyvalg 12. desember. Underhuset har to ganger tidligere i høst sagt nei til nyvalg, fordi flertallet frykter brexit uten avtale..

Klartale - 08 mai 20 kl. 11:06

Rekordmange kvinner får uføretrygd

Over 12 prosent av kvinner i alderen 18 til 67 år får nå uføretrygd..

NRK - 09 sep. 19 kl. 20:45

Underhuset vil ha informasjon

Underhuset i Storbritannia krev å få sjå regjeringa sin beredskapsplan for ein hard brexit og korrespondansen om suspensjonen av parlamentet. Begge deler fekk eit fleirtal med 311 mot 302 stemmer. (NTB).

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

Lærere mener smittevern er for dårlig

Flere lærere mener smittevernet ved norske skoler er for dårlig. De synes det er rart at smittevernreglene ellers i samfunnet ikke gjelder på skolene. Det er ingen 1-metersregel, og elevene skal fortsette med valgfag som vanlig, så de vil ha timer på tvers av klassene.

P4 - 15 minutter siden

Nesten 5000 bortvist

Nesten 5000 personer har blitt bortvist ved svenskegrensen siden mars. Over 2800 har blitt bortvist i Halden og Aremark og over 2000 på Svinesund. Politiet opplyser til Halden Arbeiderblad at de fleste hadde lovlige og normale formål med reisen til Norge, men at de ble bedt om å forlate landet av hensyn til folkehelsen..

P4 - 15 minutter siden

Ferdige med undersøkelser av Northugs bil

Politiet er ferdige med undersøkelsene av bilen til Petter Northug etter at han ble stoppet for råkjøring torsdag kveld. Northug ble målt til 168 kilometer i timen i 110-sonen, og politiet fant også narkotika i boligen hans. Northug har nå fått bilen tilbake, melder politiet til VG.

P4 - 1 time siden

Knivtrussel i Stavanger

Politiet rykket ut til meldinger om knivtrussel i Stavanger i natt. Etter 20 minutter hadde de pågrepet en 26 år gammel mann og funnet kniven. Det er ikke kjent om noen ble skadet..

P4 - 1 time siden

To knivskadet til legevakt

To personer ble sendt til legevakt med knivskader etter en voldshendelse om bord på en båt i Molde i natt. De er ikke alvorlig skadet, opplyser politiet, og begge ble i natt kjørt i arresten. Politiet etterforsker saken og ber vitner om å ta kontakt..

P4 - 1 time siden

Døde etter påkjørsel

En person døde etter å ha blitt påkjørt av toget ved Mariero i Stavanger i natt. Det opplyser politiet. De har opprettet sak og avhørt vitner og de pårørende er varslet..

P4 - 2 timer siden

Uvanlig mye festbråk

Det har vært uvanlig mye festbråk i Vest politidistrikt i natt. Politiet opplyser at de i natt fikk 50 henvendelser om festbråk i Bergen og omegn. Det var altfor mange til at de kunne rykke ut på alt.

P4 - 2 timer siden

Sæther: - Dette er bare trist for Northug

Petter Northug får mye å forklare seg om i tiden fremover. Det sier Dagbladets sportskommentator Esten O. Sæther.

P4 - 2 timer siden

- Ødelegger for andre når råd trosses

Ordføreren i Indre Østfold reagerer på at enkelte innbyggere har trosset reiserådene og dratt til Sverige for å handle. Indre Østfold iverksatte svært strenge tiltak for en uke siden for å stoppe det de kalte en ukontrollerbar smittespredning. Nå er situasjonen bedre, men ordfører Saxe Frøshaug sier til Dagbladet at de som ikke følger rådene som gis ødelegger for mange andre..

P4 - 2 timer siden

57 nye smittetilfeller

Det er registrert 57 nye smittetilfeller i Norge det siste døgnet. Det viser nye tall fra Folkehelseinstiuttet. Den siste uken har det vært en øning på 364 tilfeller, og en tredjedel av disse har kommet de to siste dagene.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt