NRK > Nyheter

Onsdag, 21 April, 07:06

NRK - 02 mars 21 kl. 22:56

Rekord i kvinnelege listetoppar

Det har aldri vore så mange kvinner som har toppa listene til stortingsvalet som i 2021, viser ei kartlegging som NRK har gjort. I stortingspartia er 76 av 170 førstekandidatar kvinner. Det utgjer 44 prosent. Framleis er det flest menn som toppar listene..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
NRK

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Rekordi , kvinnelege, listetoppar
NRK - 19 jan. 21 kl. 09:40

Skal samle inn kvinneleg urin

Kunstnar Veslemøy Lilleengen samlar inn urin frå kvinnelege kunstnarar for å setje fokus på kvinner i kunst. Med urinen skal ho lage T-skjorter i farga potteblå..

NRK - 22 jan. 21 kl. 14:10

Promilledømd politimann sa opp

Ein politibetjent som er dømd til 21 dagar fengsel og 35.000 kroner i bot etter å ha krasja bilen i promillerus har sagt opp jobben. Det var i juni 2020 han køyrde utfor vegen på Stadlandet i Nordfjord, med to kvinnelege kollegaer om bord..

NRK - 12 feb. 21 kl. 07:07

President for Tokyo-OL går av

Yoshiro Mori, presidenten for dei olympiske leikane som skal gå av stabelen i Tokyo i sommar, har gått av. Det skjer etter at han uttalte seg negativt om kvinnelege styremedlem etter eit møte førre veke. Fredag seier han at han beklagar..

NRK - 12 feb. 21 kl. 07:07

Presidenten for Tokyo-OL går av

Yoshiro Mori, presidenten for dei olympiske leikane som skal gå av stabelen i Tokyo i sommar, har gått av. Det skjer etter at han uttalte seg negativt om kvinnelege styremedlem etter eit møte førre veke. Fredag seier han at han beklagar..

NRK - 08 mars 21 kl. 07:31

Vil ha fleire kvinnelege leiarar

Om seks år skal kvinner ha 40 prosent av leiarstillingane i politiet. Dette er eit av tiltaka for å få slutt på trakassering og ukultur i politiet, melder politiet i ei pressemelding. Ved utgangen av 2020 var 24 prosent av leiarane i politiet kvinner..

NRK - 17 april 21 kl. 20:29

Heller ikkje skiflyging neste år

Maren Lundby og dei kvinnelege skihopparane får heller ikkje hoppe skiflyging neste år. Det har hoppkomitéen i Det internasjonale skiforbundet FIS bestemt i dag. – Vi blir rett og slett motarbeida, seier verdsmeister Lundby til NRK..

Aftenposten - 07 jan. 21 kl. 21:53

Slåssing, bildrap, virusspredning, kaos: Og nå kan klubben sette Bundesligas pinligste rekord.

BERLIN: For 55 år siden satte Tasmania Berlin en «uslåelig» rekord for udugelighet i Bundesliga..

NRK - 19 jan. 21 kl. 08:43

Rekordhøy kraftproduksjon i 2020

Vindkraftproduksjonen endte på 9,9 TWh i 2020. Det er nesten dobbelt så mye som året før og ny rekord. Den totale produksjonen av kraft var på 154 TWh, noe som også er ny rekord.

Aftenposten - 23 jan. 21 kl. 15:43

Kongshaug jublet etter å ha smadret personlig rekord

Peder Kongshaug tok en skikkelig revansj etter et skuffende EM og satte ny personlig rekord med nesten to sekunder….

NRK - 09 feb. 21 kl. 22:03

Tok europeisk rekord

Jakob Ingebrigtsen sette ny europeisk rekord på 1500 meter innandørs i Lievin, og var få sekund bak å ta verdsrekorden. Han sprang inn på tida 3.31,80..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Kan vera lite nytte av massetesting

Massetesting for koronavirus på skulane har lite nytte, dersom det er lite smitte i området. Det understreker Helsedirektoratet til NTB. Mellom anna har Viken og Rogaland varsla massetesting for å halde skulane opne.

NRK - 30 minutter siden

Kommer til å erkjenne drapet

Mannen som er tiltalt for å ha drept en annen mann i Nittedal i mai i fjor, vil erkjenne drapet i retten. Onsdag starter rettssaken i Nedre Romerike tingrett mot den 49 år gamle mannen som er tiltalt for å ha drept 34 år gamle Kristian Løvlie..

NRK - 15 minutter siden

Semje om utsleppskutt i EU

EU skal kutta CO2-utsleppa med minst 55 prosent innan 2030, samanlikna med nivået i 1990. Det har EU-landa, EU-parlamentet og EU-kommisjonen blitt samde om, opplyser klimakommisær Frans Timmermans. Klimamålet har blitt drøfta i fleire månadar..

NRK - 30 minutter siden

Dystre koronatal i India

Siste døgn blei det registrert 295 000 nye koronasmitta i India, noko som er det høgaste talet til no under pandemien. Det blei også registrert kring 2000 koronarelaterte dødsfall siste døgn, melder Reuters..

NRK - 45 minutter siden

AstraZeneca-vaksine gjev blødningar

Folk som har teke AstraZeneca-vaksinen får oftare blåmerker, naseblod og blødning frå tannkjøtet enn folk som har fått andre vaksinar. Det syner undersøkingar frå FHI, skriv Aftenposten. Nær 4500 personar har ore med i undersøkinga, og 124 svarte at dei fekk mindre, ufarlege blødningar.

NRK - 1 time siden

186 nye smittetilfeller i Oslo

Det er registrert 186 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 26 over snittet de sju foregående dagene. 186 tilfeller er 18 flere enn på mandag, men 56 færre enn samme dag forrige uke.

NRK - 2 timer siden

Xi varsler tale på Bidens klimamøte

Kinas president Xi Jinping varsler en viktig tale på klimatoppmøtet som USAs president Joe Biden har sammenkalt til denne uka. Biden har tidligere varslet et samarbeid med Kina om klima, melder AFP..

NRK - 2 timer siden

Går glipp av feriepenger fra Nav

En teknisk feil som Nav ikke klarer å rette opp før sommeren, gjør at langtidsledige ikke har rett på feriepenger, men må klare seg på dagpenger. Andre får både dag- og feriepenger, skriver Klassekampen..

NRK - 3 timer siden

15-åring skutt av politiet i Ohio

Kort tid før juryen kom med kjennelsen i Floyd-saken i Minneapolis, døde en 15 år gammel jente etter å ha blitt skutt av politiet i Ohio. Ordføreren i Columbus, Andrew Ginther, sier de nå jobber med å etterforske hendelsen, skriver The Guardian..

NRK - 3 timer siden

22 nye smittetilfeller i Lindesnes

Tirsdag ble det registrert 22 nye koronatilfeller i Lindesnes kommune i Agder. Kommunen opplyser at de jobber intenst med å stanse smitten. De siste to døgnene er det registrert til sammen 34 koronatilfeller i sørlandskommunen.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt