Regjeringen vil ha tunnel fra Lofoten til Vesterålen

Ønsker å gjennomføre utredning om tunnel under Hadselfjorden innen 2016.

VIL BYGGE:  Erna Solberg erklærte lørdag at regjeringen ønsket en tunnel fra Lofoten til Vesterålen. Her på et besøk i trollfjorden samme dag. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
VIL BYGGE: Erna Solberg erklærte lørdag at regjeringen ønsket en tunnel fra Lofoten til Vesterålen. Her på et besøk i trollfjorden samme dag. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Regjeringen vil utrede muligheten for å bygge tunnel under Hadselfjorden mellom Lofoten og Vesterålen i Nordland.

Dette kommer fram etter at statsminister Erna Solberg (H) lørdag holdt en tale på Melbu.

- Utredningen kan være ferdig sommeren 2016. Det skal bli enklere for innbyggerne å reise mellom Lofoten og Vesterålen, og det skal gå raskere å få varer ut til markedet, sa Erna Solberg til stor appaus fra hennes tilhørere.

Vil knytte områdene tettere sammen I talen la Solberg vekt på Lofoten og Vesterålen som framgangsrike områder med variert industri og et yrende reiseliv.

Ifølge Solberg kommer utredningen på bakgrunn et langvarig lokalt ønske om å knytte de to områdene tettere sammen.

- Regjeringen vil tilby fylkeskommunen å sette i gang arbeid med en konseptvalgutredning. Dette for fremtidig kryssing av Hadselfjorden, sa Solberg og la til at regjeringen bruke utredningen til å se på områdets helhetlige transportsstruktur.

Dette vil, ifølge regjeringens pressemelding på bakgrunn av talen, ta for seg grenseflater mellom vei, ferjestruktur og lufthavnstruktur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.