Angela Merkel

Refser coronaskeptikere: - Falske og farlige

Konspirasjonsteorier om coronaviruset er ikke bare falske og farlige, men også kyniske og onde, sier Tysklands statsminister Angela Merkel.

Tysklands statsminister Angela Merkel under innspilling av hennes nyttårstale. Foto: Markus Schreiber/AP/NTB
Tysklands statsminister Angela Merkel under innspilling av hennes nyttårstale. Foto: Markus Schreiber/AP/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kvinnen som er blitt kalt en av Europas mektigste ledere i moderne tid, langer ut mot coronaskeptikere i sin nyttårstale.

Det har vært flere demonstrasjoner mot coronatiltak og den planlagte vaksineringen i Tyskland.

- Jeg kan bare forestille meg bitterheten de som sørger over tapet av en som står dem nær, eller de som lider av ettervirkningene, føler når det blir stilt spørsmål ved virusets eksistens. Konspirasjonsteoriene er ikke bare falske og farlige, de er også kyniske og ondsinnede mot disse folkene, sier Merkel i nyttårstalen.

Selv om vi snart er ferdige med skrekkåret 2020, er det grunn til å være årvåkne også inn i 2021, sier Merkel. Den tyske statsministeren gjør det klart at det er vanskelige tider i vente.

Lang og krevende kamp

- Kampen mot pandemien har vært og er fortsatt den største politiske, sosiale og økonomiske utfordringen i dette århundret. Jeg vet at det har krevd og vil kreve enormt mye tålmodighet å stå i denne kampen. Jeg takker dere av hele mitt hjerte, sier Merkel.

- Disse dagene og disse ukene er vanskelige tider for landet vårt. Og det kommer til å vare en god stund til. Vinteren blir fortsatt vanskelig, sier Merkel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.