Europe:

Raser mot Brexit-politikerne

- Ikke spill «The Final Countdown».

RASER: Vokalisten i Europe, Joey Tempest, under en konsert i The O2 Arena i London for to år siden. Foto: Roger Goodgroves / REX
RASER: Vokalisten i Europe, Joey Tempest, under en konsert i The O2 Arena i London for to år siden. Foto: Roger Goodgroves / REX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske vokalisten i bandet Europe, Joey Tempest, krever at det britiske partiet Toryene slutter å bruke låta hans, «The Final Countdown», i sine Brexit-kampanjer.

Det er gjennom hans manager Adam Parsons at han nå setter ned foten for bruken av hiten fra 1986.

The Times skriver at sangen spilles på valgdagene hos det konservative partiets hovedkvarter, for å motivere politikerne.

- Det er respektløst og umoralsk at noen med en tydelig politisk agenda bruker sangen uten tillatelse, spesielt når det kan få folk til å tro at det er et budskap bandet stiller seg bak, sier manageren til Aftonbladet.

- Handler ikke om Brexit

«We're leaving together. But still it's farewell». Slik lyder starten på første verset. Teksten kan relateres til situasjonen Brexit-forkjemperne står i. Men sangteksten ble skrevet lenge før det var et tema at Storbritannia skulle forlate EU.

- Den er skrevet som en futuristisk versjon om å reise fra jorda, ikke om Brexit, sier manager Parsons til den svenske avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.