Raser etter det siste påfunnet fra «Monsteret fra Charleroi»

- Det er på tide at dette sirkuset tar slutt.

SKRIV: Belgiske Marc Dutroux er dømt til livstid for kidnapping, voldtekt og drap. Nå har han sendt brev til flere av ofrenes foreldre. Foto: AFP / NTB Scanpix
SKRIV: Belgiske Marc Dutroux er dømt til livstid for kidnapping, voldtekt og drap. Nå har han sendt brev til flere av ofrenes foreldre. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For 22 år siden ble den beryktede morderen Marc Dutroux dømt til livstid bak murene etter å ha kidnappet, voldtatt og drept flere unge jenter.

Nå har han sendt brev til tidligere ofre og pårørende, i «et ydmykt forsøk på å lege sårene».

Brevet er ifølge BBC formulert av Dutrouxs advokat Bruno Dayez, med godkjenning fra Dutroux selv. Det har fått familiene til å reagere.

- Psykisk tortur

Flere av familiene har avvist brevene som et kynisk forsøk på å få innvilget prøveløslatelse, og en av ofrenes far omtaler trekket som «psykisk tortur» av de pårørende.

- Det er et PR-stunt fra en advokat med for mye fritid og få klienter. Etter 23 år er det på tide at dette sirkuset tar slutt. Vi kommer ikke til å involvere oss, sier Paul Marchal. Han er faren til An Marchal.

Jean-Denis Lejeune, faren til Julie Lejeune, omtaler brevet han mottok på årsdagens for sin datters begravelse som «moralsk tortur», og Gino Russo, faren til Mélissa Russo, sier det er uaktuelt å tilgi drapsmannen.

- Det er opp til gud, ikke meg, sier han.

Brevet i sin helhet ble delt av Jean-Denis Lejeune på Facebook i går. Her kan man lese hvordan Dutroux lover at han ikke skal ta direkte kontakt med familiene, men at han stiller seg til disposisjon dersom de har spørsmål de ønsker svar på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.