NRK > Nyheter

Tirsdag, 20 April, 06:24

NRK - 21 feb. 21 kl. 15:35

Ras i Leikanger i Sogn og Fjordane

Eit større snøskred har gått i Leikanger, på RV 13 Sognefjordvegen. Raset er såpass stort at det er ikkje er kjend om bilar er blitt tekne av raset. Naudetatar er på veg..
Les mer på NRK


Les mer om:
Leikanger, RV, Sognefjordvegen, Sogn, Fjordane

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Rasi , Leikangeri , Sognog , Fjordane
NRK - 21 feb. 21 kl. 16:35

Store søk pågår i Leikanger

Vest politidistirkt melder at det framleis pågår store søk med ressursar i området etter skredet gjekk i Leikanger i Sogn. Det er ikkje meldt om at nokon er tekne av raset, men hundar gjer søk. Dei har ikkje gjort markeringar så langt..

NRK - 13 feb. 21 kl. 13:45

Bjørlo toppar i Sogn og Fjordane

Stad-ordførar Alfred Bjørlo er vald som førstekandidat til stortingsvalet for Venstre i Sogn og Fjordane. Det var ingen motkandidatar då nominasjonsmøtet til Vestland Venstre valde han..

NRK - 21 feb. 21 kl. 17:22

Skredet er 20 meter breitt

Raset som gjekk i Leikanger i Sogn i dag, er 20 meter breitt og tre til fire meter høgt, opplyser Vest politidistrikt. Politiet gjer framleis søk i skredet, men det er ikkje meldt at nokon er sakna i skredet..

NRK - 21 feb. 21 kl. 18:02

Avsluttar redningsoppdrag

Vest politidistrikt opplyser at dei avsluttar redningsoppdraget knytt til skredet som gjekk i Leikanger i Sogn i dag. Dei skriv at dei har søkt med båt, helikopter og lavinehundar, og at det ikkje er noko som tyder på at nokon blei tekne av raset..

NRK - 15 april 21 kl. 21:23

Stor aksjon i Jotunheimen

Lavinehundar, redningsmannskap, politi og helikopter er på veg inn i Jotunheimen etter melding om eit stort snøskred i området ved Hurrbrean i Lom. Dette er heilt på grensa til Sogn og Fjordane, og det blir vurdert å setje inn mannskap frå Sogn..

Aftenposten - 21 feb. 21 kl. 19:30

Nytt storskred i Leikanger. Hundrevis sperret inne i Alta. Derfor går det så mange skred nå.

Snøskred gir nå problemer over hele landet. En spesiell form for snøkrystall er synderen..

Dagbladet - 07 jan. 21 kl. 08:22

Gikk god for ras-sikring

I 2008 bekreftet Norges Geotekniske Institutt (NGI) at deler av sikringstiltakene i ras-området i Gjerdrum var kontrollert uten avdekkede mangler. Det viser dokumenter Dagbladet har fått tilgang til..

Aftenposten - 14 jan. 21 kl. 10:46

Dronebilder av Gjerdrum-skredet viser nye ras i katastrofeområdet

Det har de siste dagene gått nye ras i katastrofeområdet i Gjerdum. Først neste uke vil arbeidet med å lete etter de tre….

NRK - 15 feb. 21 kl. 10:25

Evakuering etter ras i Sunnfjord

Naudetatane er på plass ved Magnhildskartunnelen i Sunnfjord etter eit snøras på fylkesveg 614. Det er starta evakuering av området, seier politiet. Raset er 200 meter breitt, ifølge brannvesenet..

NRK - 15 feb. 21 kl. 10:55

Snøras på Stjernøya i Finnmark

Ingen skal være skadet i et større snøras sør på Stjernøya i Alta kommune i Finnmark. Politiet undersøker om fiskeoppdrettsanlegget i Davatluft er skadet..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

16 smittede i Telemark

Det ble påvist ni smittetilfeller av koronaviruset i Skien i går, ifølge VGs oversikt. Porsgrunn kommune melder om fem, mens Bamble og Notodden registrerte et smittetilfelle hver..

NRK - 30 minutter siden

Tolker vaksinereglene ulikt

Kommuner over hele landet tolker de nasjonale vaksinereglene ulikt når det gjelder personer med utviklingshemning. Folkehelseinstituttets liste over sykdommer inkluderer kun somatisk sykdom, og ikke psykiske lidelser eller ulike former for utviklingshemming, skriver Klassekampen. I Bergen har byrådet bestemt seg for å følge Folkehelseinstituttets rekkefølge, men vaksinerer personale som jobber med utviklingshemmede.

NRK - 30 minutter siden

Vaksinebytte i Danmark

Danske myndigheter er i dialog med flere land om å bytte AstraZeneca-vaksiner mot en annen vaksine. – Akkurat her og nå har vi stadig bruk for sikre og godkjente vaksiner. Det er hittil Pfizer og Moderna, sa helseminister Magnus Heunicke etter et møte med Folketingets helsepolitikere.

NRK - 1 time siden

Fraråder utenlandsreiser i USA

USAs utenriksdepartement har sendt ut en oppfordring til amerikanerne om å revurdere alle utenlandsreiser på grunn av risikoen fra koronaviruset. – covid-19-pandemien utgjør fortsatt uvanlig sterk risiko for reisende, heter det i anbefalingen..

NRK - 1 time siden

Nye test anbefalinger i Danmark

Det er ikke nødvendig å teste seg for koronaviruset dersom man er vaksinert, sier danske helsemyndigheter. – Risikoen for å smitte videre når man er vaksinert og ikke har symptomer på covid-19, er svært liten, sier visedirektør i Sundhedsstyrelsen, Helene Bilsted Probst. Hun sier at de derfor ikke lenger vil anbefale at de som er vaksinert, tester seg regelmessig når man ikke har symptomer..

NRK - 1 time siden

Tsjekkia avviser sputnik-vaksinen

Tsjekkias regjering kunngjorde mandag at de ikke lenger vil kjøpe russiske koronavaksiner og at Russland utelukkes fra bygging av et atomkraftverk. Vedtakene er en følge av konflikten mellom de to landene..

NRK - 1 time siden

FNs matvareprogram i Venezuela

Verdens matvareprogram (WFP) starter operasjoner i Venezuela etter å ha kommet til enighet med venezuelanske myndigheter. WFP skal fokusere på å bidra med mat til barn i områder der matsikkerheten er dårligst, melder AP..

NRK - 1 time siden

Canada med korona-budsjett

Canada bevilger over 100 milliarder canadiske dollar til å få økonomien på rett kjøl etter koronapandemien. – Dette budsjettet handler om å gjøre ferdig kampen mot covid, sa finansminister Chrystia Freeland da hun la fram statsbudsjettet..

NRK - 1 time siden

Vil masseteste elever i Rogaland

Rogaland fylkeskommune ønsker å masseteste elever i videregående skoler for koronavirus. Målet er å holde skolene åpne selv med høyt smittetrykk. Forespørselen er sendt ut til videregående skoler i hele Rogaland, skriver Stavanger Aftenblad..

NRK - 1 time siden

Fagforbund støtter Bidens klimaplan

USAs viktigste fagforbund for kullgruvearbeidere støtter president Joe Bidens klimaplan så lenge den inkluderer tusener av nye grønne jobber. United Mine Workers (UMW) sier de vil støtte planen om å gå bort fra kull og andre fossile drivstoff..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt