NRK > Nyheter

Tuesday, 19 February, 18:42

NRK - 09 May 18 kl. 10:20

Rammes hardt av Iran-avtalen

Boeing og Airbus vil tape rundt 39 milliarder dollar som følge av at Donald Trump trekker USA ut av atomavtalen med Iran. Det amerikanske finansdepartementet bekrefter at de vil trekke tilbake lisensene for eksport av fly til Iran..
Les mer på NRK


Les mer om:
Airbus, Donald Trump, USA, Iran

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Rammes, hardtav , Iran-avtalen
NRK - 12 Nov 18 kl. 16:41

Iran overholder atomavtalen

Iran overholder betingelsen i atomavtalen med stormaktene, opplyser Det internasjonale atomenergibyrået, IAEA. Avtalen ble undertegnet i 2015. USA har trukket seg fra avtalen og innførte sanksjoner mot Iran.

NRK - 06 Aug 18 kl. 03:25

USA gjeninnfører Iran-sanksjoner

Tirsdag innfører USA nye økonomiske sanksjoner mot Iran. Landet fpr ikke kjøpe amerikansk valuta. Sanksjonene vil blant annet ramme teppeeksportører og pistasjnøttprodusenter.

NRK - 29 Apr 18 kl. 18:45

Pompeo hardt ut mot Iran

USAs utenriksminister Mike Pompeo kom søndag med nye utfall mot Iran. Under et møte med Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Tel Aviv, sa han at Trump vil trekke USA fra avtalen hvis den ikke «fikses»..

Hegnar.no - 11 Jan 19 kl. 11:21

Amerikanske familier rammes hardt av nedstengningen

Amerikanerne rammes hardt av Trumps «shutdown», og tre uker etter at den startet blir familier tvunget til å ta harde valg..

P4 - 08 May 18 kl. 16:34

Frykter storkrig på grunn av Iran-avtalen

Eksperter frykter at en amerikansk retrett fra Iran-avtalen i verste fall kan føre til storkrig i Midtøsten. Postdoktor Hilmar Mjelde ved Universitetet i Bergen mener at alt tyder at Trump vil trekke seg ut - og at Iran da vil gjenoppta atomprogrammet, melder NRK. Donald Trump har gjentatte ganger kritisert avtalen og antydet at USA kan trekke seg fra den.

NRK - 24 May 18 kl. 19:18

– Iran overholder fortsatt avtalen

Iran har overholdt forpliktelsene i atomavtalen, skriver Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) i sin første rapport etter at USA trakk seg fra avtalen. Irans lagre av anriket uran er fortsatt under grensa på 300 kilo, som ble fastsatt i avtalen..

P4 - 17 May 18 kl. 08:09

Iran-avtalen skal bevares

EUs ledere er enige om å bevare Iran-avtalen, selv etter at Donald Trump annonserte at USA trekker seg ut. EU-lederne møttes i Bulgaria i går, og en kilde sier til AFP at diskusjonene om Iran var samstemte. Før møtet sa EU-president Donald Tusk at det trengs en samlet europeisk front for å beskytte atomavtalen med Iran, som han mener er bra for europeisk og global sikkerhet..

NRK - 08 May 18 kl. 20:23

Trump: Iran-avtalen fungerer ikke

– Vi kan ikke forhindre en atombombe i den nåværende avtalen. Iran-avtalen fungerer ikke. Hvis vi ikke gjør noe, vet vi hva som vil skje, sier Donald Trump som annonserte at han trekker USA ut av atomavtalen med Iran..

P4 - 08 May 18 kl. 20:04

Trump om Iran-avtalen

Donald Trump trekker USA fra atomavtalen med Iran. Det kunngjorde den amerikanske presidenten nå i kveld. Trump sa i sin tale i Det hvite hus at avtalen var forferdelig, og aldri burde vært inngått.

Aftenposten - 01 May 18 kl. 12:55

Pompeo tar ikke stilling til om Iran-avtalen er brutt etter Netanyahus «bevis»

USAs utenriksminister sier Israels dokumentasjon på at Iran hadde et hemmelig atomprogram er ekte, men uten å konkludere med at Iran har brutt avtalen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Giske står sterkt i Nord-Trøndelag

Syv av åtte lokale Ap-lag i Nord-Trøndelag vil ha Trond Giske inn i fylkesstyret i Trøndelag, slik valgkommiteen foreslo mandag. Oslo Ap har uttalt at de er svært kritiske til Giskes ønskede retur til trøndelagspolitikken..

NRK - 5 minutter siden

Sju barn omkommet i husbrann

Sju barn mistet livet da et hus i Halifax på Canadas atlanterhavskyst brant ned til grunnen tirsdag. Familien som bodde i huset var syriske flyktninger, ifølge canadisk kringkasting. En mann og en kvinne overlevde, men mannen har livstruende skader..

NRK - 30 minutter siden

Mann skutt etter knivangrep

En mann er skutt og drept av lokalt politi i franske Marseille etter å ha knivstukket fire personer, melder den franske nettavisen Actu17. Ofrenes tilstand er foreløpig ukjent..

NRK - 1 time siden

Norsk nettavis blokkert i Russland

Tirsdag morgen ble The Barents Observer utilgjengelig i Russland. Blokkeringen kommer som følge av et intervju med en homofil samisk mann. Det russiske medietilsynet ba nettavisa i januar om å fjerne nevnte artikkel, men kravet ble ikke etterkommet..

NRK - 1 time siden

Minst ti tatt av snøskred i Sveits

Minst ti personer er tatt av et snøskred som gikk ved et skistadion, skriver den sveitsiske avisen Le Temps. Foreløpig er det ikke kjent om noen personer er alvorlig skadet eller omkommet som følge av skredet. Foto: Laure Lugon Zugravu, Le Temps..

NRK - 1 time siden

Nethanyu ut mot fransk jødehat

Israels president Benjamin Nethanyu har fordømt handlingene der så mange som åtti jødiske graver angivelig skal ha blitt merket med nazisymboler i øst-Frankrike. I kveld avholdes det protester mot antisemmitisme over hele Frankrike..

NRK - 1 time siden

Minst 10 tatt av snøskred i Sveits

Minst ti personer er tatt av et snøskred som gikk like ved et skistadion, skriver den sveitsiske avisen Le Temps. Foreløpig er det ikke kjent om noen personer er alvorlig skadet eller omkommet som følge av skredet..

NRK - 1 time siden

Venezuelansk minister ut mot Trump

Venezuelas forsvarsminister Vladimir Padrino Lopez kaller en tale USAs president Donald Trumps har holdt om Venezuela for arrogant og ufornuftig. Han sier også at bevæpnede styrker vil forbli stasjonerte langs grensen for utenlandske trusler..

NRK - 1 time siden

EL-bil uten strøm sperrer kjørefelt

En EL-bil med flatt batteri sperrer et kjørefelt på fylkesvei 353 mellom Lørenskog, skriver Øst Politidistrikt på Twitter. Trafikken dirigeres til bilen er fjernet..

NRK - 1 time siden

Ber om at ovegrep alltid anmeldes

Utenriks- og forsvarskomiteens leder på Anniken Huitfeldt er klar på at alle tilfeller av voldtekt eller voldtektsforsøk i Forsvaret må anmeldes. Samtidig må det skapes åpenhet og trygghet rundt det å varsle om disse overgrepene, mener hun..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt