NRK > Nyheter

Wednesday, 12 December, 09:28

NRK - 09 May 18 kl. 10:20

Rammes hardt av Iran-avtalen

Boeing og Airbus vil tape rundt 39 milliarder dollar som følge av at Donald Trump trekker USA ut av atomavtalen med Iran. Det amerikanske finansdepartementet bekrefter at de vil trekke tilbake lisensene for eksport av fly til Iran..
Les mer på NRK


Les mer om:
Airbus, Donald Trump, USA, Iran

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Rammes, hardtav , Iran-avtalen
NRK - 12 Nov 18 kl. 16:41

Iran overholder atomavtalen

Iran overholder betingelsen i atomavtalen med stormaktene, opplyser Det internasjonale atomenergibyrået, IAEA. Avtalen ble undertegnet i 2015. USA har trukket seg fra avtalen og innførte sanksjoner mot Iran.

NRK - 06 Aug 18 kl. 03:25

USA gjeninnfører Iran-sanksjoner

Tirsdag innfører USA nye økonomiske sanksjoner mot Iran. Landet fpr ikke kjøpe amerikansk valuta. Sanksjonene vil blant annet ramme teppeeksportører og pistasjnøttprodusenter.

NRK - 29 Apr 18 kl. 18:45

Pompeo hardt ut mot Iran

USAs utenriksminister Mike Pompeo kom søndag med nye utfall mot Iran. Under et møte med Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Tel Aviv, sa han at Trump vil trekke USA fra avtalen hvis den ikke «fikses»..

P4 - 08 May 18 kl. 16:34

Frykter storkrig på grunn av Iran-avtalen

Eksperter frykter at en amerikansk retrett fra Iran-avtalen i verste fall kan føre til storkrig i Midtøsten. Postdoktor Hilmar Mjelde ved Universitetet i Bergen mener at alt tyder at Trump vil trekke seg ut - og at Iran da vil gjenoppta atomprogrammet, melder NRK. Donald Trump har gjentatte ganger kritisert avtalen og antydet at USA kan trekke seg fra den.

NRK - 24 May 18 kl. 19:18

– Iran overholder fortsatt avtalen

Iran har overholdt forpliktelsene i atomavtalen, skriver Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) i sin første rapport etter at USA trakk seg fra avtalen. Irans lagre av anriket uran er fortsatt under grensa på 300 kilo, som ble fastsatt i avtalen..

P4 - 17 May 18 kl. 08:09

Iran-avtalen skal bevares

EUs ledere er enige om å bevare Iran-avtalen, selv etter at Donald Trump annonserte at USA trekker seg ut. EU-lederne møttes i Bulgaria i går, og en kilde sier til AFP at diskusjonene om Iran var samstemte. Før møtet sa EU-president Donald Tusk at det trengs en samlet europeisk front for å beskytte atomavtalen med Iran, som han mener er bra for europeisk og global sikkerhet..

NRK - 08 May 18 kl. 20:23

Trump: Iran-avtalen fungerer ikke

– Vi kan ikke forhindre en atombombe i den nåværende avtalen. Iran-avtalen fungerer ikke. Hvis vi ikke gjør noe, vet vi hva som vil skje, sier Donald Trump som annonserte at han trekker USA ut av atomavtalen med Iran..

P4 - 08 May 18 kl. 20:04

Trump om Iran-avtalen

Donald Trump trekker USA fra atomavtalen med Iran. Det kunngjorde den amerikanske presidenten nå i kveld. Trump sa i sin tale i Det hvite hus at avtalen var forferdelig, og aldri burde vært inngått.

Aftenposten - 01 May 18 kl. 12:55

Pompeo tar ikke stilling til om Iran-avtalen er brutt etter Netanyahus «bevis»

USAs utenriksminister sier Israels dokumentasjon på at Iran hadde et hemmelig atomprogram er ekte, men uten å konkludere med at Iran har brutt avtalen..

P4 - 17 May 18 kl. 08:09

Enige om Iran-linje

EUs ledere skal nå være enige om tilnærmingen for å holde Iran-avtalen i live, selv etter at Donald Trump annonserte at USA trekker seg ut. EU-lederne møttes i Bulgaria i går, og en kilde sier til AFP at diskusjonene om Iran var strategiske og samstemte. Før møtet sa EU-president Donald Tusk at det trengs en samlet europeisk front for å beskytte Iran-avtalen, som han mener er bra for europeisk og global sikkerhet..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Brann i barnehage slukket

Brannen som oppstod i barnehage på Kongshavn er slukket. Brannen skal ha vært på et kjøkken. Alle ble evakuert og det er ingen opplysninger om at noen er skadd i hendelsen, melder Politiet i Agder..

NRK - 3 minutter siden

Kreft er hyppigste dødsårsak i Norge

I 2017 var det for første gang flere som døde av kreft enn av hjerte- og karsykdommer. Det viser tall fra dødsårsaksregisteret ved Folkehelseinstituttet. Dødsfall på grunn av lungesykdom og demens er nest hyppigste dødsårsaker..

NRK - 15 minutter siden

Mann funnet skutt på gate i Malmö

En mann er funnet med skuddskader i Malmö, og politiet jakter på en eller flere gjerningsmenn, skriver Aftonbladet. Politiet har sperret av et stort området og avhører nå vitner på stedet..

NRK - 15 minutter siden

Branntilløp i en barnehage

Det er meldt om branntilløp i en barnehage på Kongshavn, ved Arendal. Foreløpig opplysninger tilsier at alle skal være ute av bygget, skriver politiet i Agder på sin Twitter-konto..

NRK - 30 minutter siden

Foreslår Löfven som statsminister

Fredag skal riksdagen i Sverige stemme om Stefan Löfven skal fortsette som statsminister, skriver Aftonbladet. Forslaget er en regjering med Miljöpartiet og Socialdemokraterna, sa talsmann for riksdagen på en pressekonferanse i dag..

NRK - 45 minutter siden

Stemmer over mistillit mot May

Det konservative partiet vil i kveld stemme over om Storbritannias statsminister Theresa May har tillit i vervet, melder Sky News..

NRK - 1 time siden

Kina-USA tilnærming løfter Asia-børsene

Børsen i Tokyo steg kraftig onsdag. Også de kinesiske børsene pekte pilene oppover. Bakgrunnen for oppgangen antas å være signaler som demper frykten for handelskonflikten mellom USA og Kina..

NRK - 2 timer siden

Sliter med sykepleierbemanningen

Norges Sykepleierforbund i Buskerud har sendt en bekymringsmelding til fylkesmannen om bemanningssituasjonen for sykepleiere i kommunene i Buskerud. Sykepleierforbundet kartla bemanningen og det et var nesten 20 prosent færre på jobb enn planlagt..

NRK - 1 time siden

Røkelse skaper alarmtrøbbel i kirke

St. Svithun, den katolske kirken i Stavanger, får kjeft av brannvesenet fordi de kobler ut brannalarmen under messe, skriver Rogalands Avis. Årsaken er at røkelse utløser alarmen i kirkerommet.

NRK - 1 time siden

Stoltenberg fordømmer angrepet

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg fordømmer sterkt det meningsløse angrepet i Strasbourg tirsdag kveld. – Vi står sammen med Frankrike for å forsvare våre verdier og åpne samfunn, skriver han på sin Twitter-konto..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt