NRK > Nyheter

Thursday, 17 January, 01:51

NRK - 13 Sep 18 kl. 16:50

Rabies påvist i tre nye fjellrevar

Rabies er påvist i tre nye døde fjellrevar på Svalbard. Det opplyser Sysselmannen. Det er no påvist rabies i fire revar og eitt reinsdyr i området sidan byrjinga av mai..
Les mer på NRK


Les mer om:
Svalbard, Sysselmannen

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Rabies, påvisti , tre, nye, fjellrevar
Dagbladet - 11 Oct 18 kl. 21:53

Rabies-alarm på Svalbard

Rabies er en av de mest alvorlige sykdommene som kan smitte dyr og mennesker. Ingen vet hvordan det har havnet på Svalbard..

NRK - 04 Oct 18 kl. 11:58

Revejegere må vaksinere seg

Sysselmannen på Svalbard ber alle revejegere om å ta rabiesvaksine. Bakgrunnen er at det er blitt påvist flere tilfeller av rabies på Svalbard i år..

P4 - 28 Jun 18 kl. 19:05

Mann slo ihjel rev med rabies

En 95 år gammel mann i Maine i USA slo ihjel en rev etter at han ble bitt. Det er tredje gangen en rev har gått til angrep de ti siste dagene. Det viste seg i etterkant at reven hadde rabies, melder nyhetsbyrået AP..

NRK - 28 Jun 18 kl. 19:00

95-åring slo i hjel rev med rabies

En 95 år gammel mann i Maine slo i hjel en rev, etter å ha blitt bitt. Politiet opplyser til The Times Records reports at det er tredje gangen en rev har gått til angrep de siste ti dagene. Obduksjon av reven viste at den hadde rabies, melder AP..

Aftenposten - 27 Jul 18 kl. 19:52

Reinsdyr på Svalbard hadde rabies

En reinsdyrsimle som 16. juli ble avlivet på Svalbard etter mistanke om rabies, hadde den dødelige virussykdommen. Det bekrefter Sysselmannen på Svalbard..

NRK - 11 Jan 19 kl. 18:21

Rever hadde ikke rabies

Etter at en rev angrep en baby i en barnevogn i Alta i forrige uke, avlivet viltnemnda to rever. Begge var angrepet av reveskabb, men ingen av dem hadde rabies, ifølge Mattilsynet. De to revene var avmagret, noe som kan forklare oppførselen..

NRK - 18 Oct 18 kl. 12:16

Kulgalskap påvist i Skottland

Skotske myndigheter sier det er påvist kugalskap på en gård i Aberdeenshire, melder Reuters..

Hegnar.no - 28 Oct 18 kl. 11:31

Pankreassykdom påvist ved Marine Harvest-anlegg

Det er påvist Pankreassykdom (PD-SAV-3) i oppdrettsanlegg i Smøla kommune i Møre og Romsdal fylke..

NRK - 24 May 18 kl. 14:22

Kjos: Ryanair har vist interesse

Norwegian stiger kraftig på Oslo Børs etter at konsernsjef Bjørn Kjos sier at Ryanair har vist interesse. – Jeg kan bekrefte at Ryanair har vist interesse for Norwegian, og jeg har tatt dette opp med styret, sier Kjos ifølge nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 02 Oct 18 kl. 15:21

Utbrudd av salmonellasmitte

16 personer bosatt over hele landet har fått påvist mage-tarmbakterien Salmonella Enteritidis, opplyser Folkehelseinstituttet (FHI). Det er første gang det er påvist utbrudd av denne stammen i Norge. Det er usikkert hvordan de 16 ble smittet..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 11 timer siden

Får ikke besøke nyfødte

Sykehuset Østfold har innført begrensning på besøk på barselavdelingen og nyfødtintensiven. Årsaken er at det florerer med RS-virus, mage- og tarminfeksjoner og influensa. Bare foreldre får lov til å besøke nyfødte på sykehuset inntil videre..

NRK - 11 timer siden

Ber om 21 års forvaring

– Vi anfører at det foreligger to tilfeller av overlagt drap, og ber om at tiltalte skal dømmes til 21 års forvaring, sier aktor Leif Aleksanderen. Den 43 år gamle kvinnen i Kristiansand er tiltalt for to drap med tolv års mellomrom..

NRK - 10 minutter siden

EAT: Halver kjøtt, doble grønt

Forbruket av rødt kjøtt og sukker må ned med 50 prosent, og vi må spise dobbelt så mye nøtter, frukt, grønnsaker og belgfrukter. Det er hovedpunktene i en ny rapport om mathelse og matforsyning til en økende verdensbefolkning ifølge EAT..

NRK - 15 minutter siden

Innvandrere tok lavstatusjobbene

Innvandring har ført til at norskfødte fra lavere sosiale lag har fått dårligere jobbmuligheter, skriver Aftenposten. En forskningsrapport fra Frisch-senteret viser at innvandrere ofte tar jobber som tidligere var dominert av norskfødte fra små kår..

NRK - 30 minutter siden

Innvandrerbarn får færre barn

Barn av innvandrere får færre barn enn den øvrige befolkning, viser hittil upubliserte tall som Klassekampen har fått fra SSB. Norskfødte kvinner med innvandrerforeldre får i snitt 1,54 barn. Tilsvarende tall for befolkningen for øvrig, er 1,56..

NRK - 45 minutter siden

FBI stanset angrep mot Trump

Det amerikanske føderale politiet FBI sier at de har pågrepet en 21 år gammel mann som skal ha planlagt å angripe Det hvite hus. Politiet mener at 21-åringen fra Atlanta var radikalisert og planla et selvmordsangrep mot presidentboligen..

NRK - 1 time siden

Tspiras overlevde mistillit

Hellas' statsminister Alexis Tsipras gikk i kveld seirende ut av mistillitsvoteringen i nasjonalforsamlingen som var utløst av navnestriden med nabolandet Nord-Makedonia. Med 151 stemmer mot 148 sikret Tsipras seg nok stemmer til å fortsette..

NRK - 5 timer siden

May overlevde mistillitsvotering

Storbritannias statsminister Theresa May overlevde mistillitsvoteringen i Parlamentet. 325 av de folkevalgte stemte for å beholde May, mens 306 representanter stemte for å felle henne og regjeringen..

NRK - 2 timer siden

Løslater ikke frikjent ekspresident

Den internasjonale straffedomstolen i Haag stanset løslatelsen av Elfenbenskystens tidligere president Laurent Gbagbo etter at saken ble anket. Gbagbo ble tirsdag frikjent for anklager om drap under voldsbølgen som kostet 3000 menneskeliv i 2010–2011..

NRK - 1 time siden

Partiene avgjør regjeringsutvidelse

Torsdag kl. 14 er stortingsgruppene og landsstyrene i Høyre, Frp, Venstre og KrF innkalt til separate møter for å ta stilling til resultatet av forhandlinger om en ny regjeringsplattform. Sier alle ja, blir Erna Solberg sjef for en flertallsregjering..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt