NRK > Nyheter

Thursday, 20 September, 22:36

NRK - 13 Sep 18 kl. 16:50

Rabies påvist i tre nye fjellrevar

Rabies er påvist i tre nye døde fjellrevar på Svalbard. Det opplyser Sysselmannen. Det er no påvist rabies i fire revar og eitt reinsdyr i området sidan byrjinga av mai..
Les mer på NRK


Les mer om:
Svalbard, Sysselmannen

Dele artikeln

2 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Rabies, påvisti , tre, nye, fjellrevar
P4 - 28 Jun 18 kl. 19:05

Mann slo ihjel rev med rabies

En 95 år gammel mann i Maine i USA slo ihjel en rev etter at han ble bitt. Det er tredje gangen en rev har gått til angrep de ti siste dagene. Det viste seg i etterkant at reven hadde rabies, melder nyhetsbyrået AP..

NRK - 28 Jun 18 kl. 19:00

95-åring slo i hjel rev med rabies

En 95 år gammel mann i Maine slo i hjel en rev, etter å ha blitt bitt. Politiet opplyser til The Times Records reports at det er tredje gangen en rev har gått til angrep de siste ti dagene. Obduksjon av reven viste at den hadde rabies, melder AP..

Aftenposten - 27 Jul 18 kl. 19:52

Reinsdyr på Svalbard hadde rabies

En reinsdyrsimle som 16. juli ble avlivet på Svalbard etter mistanke om rabies, hadde den dødelige virussykdommen. Det bekrefter Sysselmannen på Svalbard..

NRK - 24 May 18 kl. 14:22

Kjos: Ryanair har vist interesse

Norwegian stiger kraftig på Oslo Børs etter at konsernsjef Bjørn Kjos sier at Ryanair har vist interesse. – Jeg kan bekrefte at Ryanair har vist interesse for Norwegian, og jeg har tatt dette opp med styret, sier Kjos ifølge nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 27 Jul 18 kl. 19:48

Rabiestilfelle på Svalbard

To reinsdyr ble avlivet på Svalbard, etter mistanke om rabies. Nå bekrefter Sysselmannen til Svalbardposten at de hadde den dødelige virussykdommen. De overvåker situasjonen og vil vurdere fortløpende om det vil få konsekvenser for reinsdyrjakta..

NRK - 18 Jun 18 kl. 11:44

Ulvekull påvist i Østmarka

Fem ulvevalper er blitt født i Østmarka utenfor Oslo i år, viser undersøkelser foretatt av Statens Naturoppsyn. Det er dermed påvist ulvekull i tre helnorske revir og ett kull i grenserevir så langt i år..

Hegnar.no - 11 Jul 18 kl. 17:53

Laksevirus påvist i oppdrettsanlegg i Troms

Det er påvist ILA-virus på laks i flere merder i et oppdrettsanlegg i Troms..

NRK - 01 Sep 18 kl. 12:53

Nytt svine-virus påvist i Norge

Svin ved fem besetninger i Rogaland hadde spor av PRCV som ikke er påvist i Norge før. Viruset gir milde eller ingen symptomer, men er likevel klassifisert slik at myndighetene vil ha kontroll på den. Mattilsynet undersøker hvor smitten kommer fra..

NRK - 10 Jun 18 kl. 04:46

Polio påvist i Venezuela

Et barn i Venezuela har fått påvist den smittsomme infeksjonen polio. Ikke siden 1989 har det kriserammede landet hatt tilfeller av sykdommen. Det smittede barnet er uvaksinert og lever i en ekstremt fattig del av delstaten Delta Amacuro..

NRK - 13 Jun 18 kl. 12:52

Mattilsynet stopper gatehundimport

Mattilsynet forbyr import av gatehunder til Norge. Grunnen er at potensielt dødelige sykdommer som rabies og revens dvergbendelorm kan følge med. I 2016 ble snaut 400 gatehunder tatt inn av kommersielle aktører, og et ukjent antall av private..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Mann skutt i Göteborg

En mann skal ha blitt skutt utenfor Biskopsgården i Göteborg. Skadeomfanget er foreløpig ukjent, men politiet har sperret av området, skriver den svenske avisen Aftonbladet. Vitner skal ha hørt flere skudd og en bil som forlot plassen i høy fart..

NRK - 30 minutter siden

Google gir tilgang til Gmail-data

I et brev sendt til Kongressen opplyser Google at de lar apputviklere granske innholdet i Gmail-kontoer. De får også lov til å dele dataene med andre så lenge de opplyser brukerne om hvordan de benytter informasjonen, skriver The Wall Street Journal..

NRK - 45 minutter siden

Rekkehus totalskadd i brann

Ingen personer ble skadd, men flere ble husløse etter en større rekkehusbrann i Råde i Østfold torsdag kveld. Brannen startet i en av leilighetene i rekken med fire boliger, men spredte seg til en leilighet til, skriver Moss Avis..

NRK - 45 minutter siden

E24: Einar Aas kan ha krav på skatt

Krafttraderen Einar Aas kan ha krav på å få tilbakebetalt tidligere innbetalt skatt på 227 millioner kroner. – Hvis Einar Aas vil benytte skatteregelen må virksomheten opphøre, sier en av Norges fremste skatterettsadvokater, Bettina Banoun til E24..

NRK - 45 minutter siden

Kavanaugh-anklager vil forklare seg

The New York Times skriver at kvinnen som anklager høyesterettskandidat Brett Kavanaugh for overgrep på 1980-tallet, er forberedt på å forklare seg for Senatet neste uke dersom hun får rettferdige betingelser, ifølge en e-post fra kvinnens advokat..

NRK - 1 time siden

Fire døde etter skyting i Maryland

Syv personer ble skadet og fire er døde etter skytingen i Maryland, USA, torsdag. Gjerningspersonen, en 26 år gammel kvinne, er blant de omkomne. Kvinnen var midlertidig ansatt i apotekerkjeden Rite Aid, og døde etter å ha skutt seg selv i hodet..

NRK - 1 time siden

Rekordsalg av norsk gass

På tre måneder har Norge solgt gass tilsvarende tre ganger norsk vannkraftproduksjon til EU. – Vi har aldri levert så mye gass fra norsk sokkel før. Vi har levert 37 milliarder standard kubikkmeter gass, sier Frode Leversund i Gassco..

NRK - 1 time siden

Frykter 200 døde i ferjeulykke

Myndighetene i Tanzania frykter at over 200 personer skal ha druknet etter at en ferje kantret på Victoriasjøen torsdag. Så langt er 42 personer bekreftet omkommet, melder Reuters..

NRK - 1 time siden

Google advarer mot hackingforsøk

Google har varslet et antall senatorer og rådgivere i Kongressen om at deres personlige e-postkontoer er utsatt for vedvarende hackingforsøk fra fremmede stater. Det er ikke kjent når og hvem som står bak forsøkene på datainnbrudd, skriver NTB..

NRK - 1 time siden

Ni døde i bilkrasj i Arizona, USA

Ni personer, deriblant syv illegale innvandrere, omkom onsdag kveld i et bilkrasj i Arizona, USA. Ifølge nyhetsbyrået AP er årsaken til ulykken fremdeles ikke kjent..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt