NRK > Nyheter

Wednesday, 14 November, 16:52

NRK - 13 Sep 18 kl. 16:50

Rabies påvist i tre nye fjellrevar

Rabies er påvist i tre nye døde fjellrevar på Svalbard. Det opplyser Sysselmannen. Det er no påvist rabies i fire revar og eitt reinsdyr i området sidan byrjinga av mai..
Les mer på NRK


Les mer om:
Svalbard, Sysselmannen

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Rabies, påvisti , tre, nye, fjellrevar
Dagbladet - 11 Oct 18 kl. 21:53

Rabies-alarm på Svalbard

Rabies er en av de mest alvorlige sykdommene som kan smitte dyr og mennesker. Ingen vet hvordan det har havnet på Svalbard..

NRK - 04 Oct 18 kl. 11:58

Revejegere må vaksinere seg

Sysselmannen på Svalbard ber alle revejegere om å ta rabiesvaksine. Bakgrunnen er at det er blitt påvist flere tilfeller av rabies på Svalbard i år..

P4 - 28 Jun 18 kl. 19:05

Mann slo ihjel rev med rabies

En 95 år gammel mann i Maine i USA slo ihjel en rev etter at han ble bitt. Det er tredje gangen en rev har gått til angrep de ti siste dagene. Det viste seg i etterkant at reven hadde rabies, melder nyhetsbyrået AP..

NRK - 28 Jun 18 kl. 19:00

95-åring slo i hjel rev med rabies

En 95 år gammel mann i Maine slo i hjel en rev, etter å ha blitt bitt. Politiet opplyser til The Times Records reports at det er tredje gangen en rev har gått til angrep de siste ti dagene. Obduksjon av reven viste at den hadde rabies, melder AP..

Aftenposten - 27 Jul 18 kl. 19:52

Reinsdyr på Svalbard hadde rabies

En reinsdyrsimle som 16. juli ble avlivet på Svalbard etter mistanke om rabies, hadde den dødelige virussykdommen. Det bekrefter Sysselmannen på Svalbard..

NRK - 18 Oct 18 kl. 12:16

Kulgalskap påvist i Skottland

Skotske myndigheter sier det er påvist kugalskap på en gård i Aberdeenshire, melder Reuters..

Hegnar.no - 28 Oct 18 kl. 11:31

Pankreassykdom påvist ved Marine Harvest-anlegg

Det er påvist Pankreassykdom (PD-SAV-3) i oppdrettsanlegg i Smøla kommune i Møre og Romsdal fylke..

NRK - 24 May 18 kl. 14:22

Kjos: Ryanair har vist interesse

Norwegian stiger kraftig på Oslo Børs etter at konsernsjef Bjørn Kjos sier at Ryanair har vist interesse. – Jeg kan bekrefte at Ryanair har vist interesse for Norwegian, og jeg har tatt dette opp med styret, sier Kjos ifølge nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 02 Oct 18 kl. 15:21

Utbrudd av salmonellasmitte

16 personer bosatt over hele landet har fått påvist mage-tarmbakterien Salmonella Enteritidis, opplyser Folkehelseinstituttet (FHI). Det er første gang det er påvist utbrudd av denne stammen i Norge. Det er usikkert hvordan de 16 ble smittet..

NRK - 27 Jul 18 kl. 19:48

Rabiestilfelle på Svalbard

To reinsdyr ble avlivet på Svalbard, etter mistanke om rabies. Nå bekrefter Sysselmannen til Svalbardposten at de hadde den dødelige virussykdommen. De overvåker situasjonen og vil vurdere fortløpende om det vil få konsekvenser for reinsdyrjakta..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Dømt for å ha drept skjære

En 72 år gammel mann fra Elverum er i Eidsivating lagmannsrett dømt til å betale 10.000 kroner i bot for å ha tatt livet av en skjære på en ulovlig måte ved å benytte en rottefelle. Det skriver NTB..

NRK - 5 minutter siden

Spiller på Nobels Fredsfest

Musikk-trioen ISÁK med Ella Marie Hætte Isaksen i spissen spiller på Nobels Fredsfest den 9. desember, det offentliggjør gruppen på Facebook..

NRK - 8 timer siden

Ein fastklemt i bil i Hokksund

Ein person sit fastklemt etter ei trafikkulykke i Hokksund i Buskerud. To bilar er involverte. Det er lange køar ved ulykkesstaden.

NRK - 30 minutter siden

Knivdrept 16-åring gravlagt

Den 16 år gamle jenta som ble stukket ned med kniv og drept på Vinstra i oktober, ble onsdag gravlagt. Oppmøtet i Sødorp kirke i Nord-Fron kommune var så stort at en tilstøtende bygning ble brukt for å huse alle som ville delta i begravelsen..

NRK - 45 minutter siden

Mener Russland bør ta hensyn

Forsvarsminister Frank Bakke Jensen mener Russland bør ta hensyn til at forstyrrelser på GPS-signalene er plagsomt - og har protestert på at Russland ikke respekterer den sivilie luftfarten i nord..

NRK - 45 minutter siden

«Kulturprofilen» fortsatt fengslet

Den voldtektsdømte kulturprofilen Jean-Claude Arnault blir sittende fengslet i påvente av dommen i ankesaken i Sverige. Han er dømt til to års fengsel for voldtekt av en kvinne, men både han og påtalemyndigheten anket. Dommen faller 3.

NRK - 1 time siden

– Innovasjon Norge fulgte reglene

Konsulentselskapet Deloitte konkluderer med at Innovasjon Norge ikke brøt egne rutiner da Ferd-arving Katharina Andresen ble ansatt uten at stillingen ble utlyst. Deloitte mener også at det statlige selskapets rutiner ikke bryter norske lover..

NRK - 1 time siden

Tidligere ordfører er død

Gunhild Kristin Støver er død, melder Avisa Nordland. Støver var ordfører fra 1976 til 1978, noe som gjorde hun til Bodøs første kvinnelige ordfører. Hun ble 93 år gammel..

NRK - 1 time siden

– Dette kunne gått mye verre

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen sier det gjorde sterkt inntrykk å høre historiene fra fregatt-ulykken. Onsdag møtte han besetningen på KNM «Helge Ingstad»..

NRK - 1 time siden

Dramatisk redningsaksjon av hval

Det pågår en dramatisk redningsaksjon av en knølhval-kalv, som svømmer utenfor Skjervøy i Troms. Kalven sleper et tauverk på 30–40 meter etter seg. Kalvens mor svømmer trolig ved siden av..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt