NRK > Nyheter

Wednesday, 03 June, 17:51

NRK - 25 Jul 19 kl. 14:28

Rører ikke styringsrenta

Den europeiske sentralbanken (ESB) rører ikke styringsrenta, som trolig blir liggende på dagens 0 prosent i ett år til. Renta ble sist gang justert i mars 2016, da den ble kuttet til det nåværende historisk lave nivået, melder DPA, ifølge NTB..
Les mer på NRK


Les mer om:
ESB, DPA, NTB

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Rører, ikke, styringsrenta
NRK - 07 May 20 kl. 10:00

Styringsrenta på 0 prosent

Noregs bank set for fyrste gong ned styringsrenta til null prosent. Dei grunngjev det i at låge renter kan bidra til å dempe tilbakeslaget koronautbrotet har påført norsk økonomi. I mars vart styringsrenta redusert frå 1,5 til 0,25 prosent..

P4 - 20 Jun 19 kl. 09:37

Skrur opp styringsrenta

Norges Bank setter opp styringsrenta med 0,25 prosentenheter til 1,25 prosent. Sentralbanken begrunner renteøkningen med god vekst i norsk økonomi. Norges Bank sier styringsrenta skal økes videre og at prognosen indikerer en raskere renteoppgang det neste året enn tidligere anslått..

NRK - 15 Mar 20 kl. 22:12

USA senker styringsrenta

Den amerikanske sentralbanken har vedtatt et ekstraordinært kutt i styringsrenta, for å møte den økonomiske effekten av koronapandemien..

NRK - 11 Mar 20 kl. 08:12

Storbritannia senker styringsrenta

Sentralbanken Bank of England har besluttet å senke styringsrenta fra 0,75 til 0,25 prosent som følge av koronavirusets ringvirkninger for økonomien. Rentekuttet på hele 0,5 prosentpoeng er et forsøk på å dempe de økonomiske konsekvensene..

NRK - 18 Sep 19 kl. 20:02

Senkar styringsrenta i USA

USA sin sentralbank senkar styringsrenta for andre gong sidan finanskrisa i 2008. Det melder NTB..

P4 - 19 Sep 19 kl. 08:25

Boliglånsrentene har ikke fulgt styringsrenta

Kokurransen mellom bankene vil fortsatt komme kundene til gode - selv med nye økninger i styringsrenta. Det sier Bankanalytiker i Sparebank 1 Markets, Odd Weidel. For selv om sentralbanken har satt opp styringsrenten tre ganger det siste året, med totalt 0,75 prosentpoeng, har bankenes utlånsrenter økt med i underkant av 0,5 prosentpoeng, melder NRK..

NRK - 22 May 20 kl. 21:51

India senker styringsrenta

Sentralbanken i India kutter styringsrenta til 4 prosent for å dempe koronaeffekten på landets økonomi. Stengningen for å hindre smittespredning har fått store økonomiske konsekvenser også i India, et land med en befolkning på 1,35 milliarder..

NRK - 19 Mar 20 kl. 15:55

Storbritannia kutter renta

Storbritannia kutter styringsrenta til rekordlave 0,1 prosent, melder AP. Kuttet kommer bare en uke etter at Bank of England kuttet styringsrenta fra 0,75 til 0,25 prosent på grunn av den økonomiske situasjonen koronavirset har medført..

NRK - 09 May 19 kl. 10:00

Ikkje endring i styringsrenta

Noregs Bank aukar ikkje renta. Styringsrenta er på no på 1 prosent, og det blei ikkje endring torsdag. Det var ikkje venta at renta skulle stige, men fleire økonomar og SSB reknar med at renta kjem til å bli sett opp fleire gongar dei neste par åra..

Hegnar.no - 01 May 19 kl. 23:13

USAs sentralbank rører ikke renten

Sentralbanken i USA har som ventet besluttet å la styringsrenta stå uendret og peker på blandede signaler om utsiktene for økonomien..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

PST-sjef får forelegg på 50.000 kr

Spesialenheten har ilagt PST-sjef Hans Sverre Sjøvold et forelegg på 50.000 kroner, subsidiært 50 dager fengsel, for brudd på våpenloven. Sjøvold oppbevarte tre skytevåpen uten å ha våpenkort, og uten å bruke godkjent sikkerhetsskap, melder VG..

NRK - 3 minutter siden

Pågrepet etter knivstikking i Bærum

En person ble slått ned og fikk stikkskader ved Røde Kors-huset i Sandvika i ettermiddag, og en person med kniv ble senere pågrepet. Offeret er kjørt til sykehus. Politiet kjenner ennå ikke til noe motiv..

NRK - 15 minutter siden

Hetebølgje i Sibir kan gje brannar

Sommaren i Sibir har starta med ei uvanleg kraftig hetebølgje. Det er målt lufttemperatur på meir enn 25 grader over snødekt tundra, der det vanlegvis er minusgrader i slutten av mai. Dette kan vere med på å auke talet på intense brannar i regionen..

NRK - 30 minutter siden

Hardt skadd i MC-ulykke

En MC-fører er hardt skadd etter en ulykke på Tørdalsveien i Drangedal. Luftambulanse er bestilt. Veien er stengt i begge retninger..

NRK - 30 minutter siden

Seks bygninger skylt på sjøen

Flere jordras har gått i Alta. Politiet evakuerer nå en bolig hvor det skal oppholde seg personer. Seks bygninger er skylt på sjøen.

NRK - 30 minutter siden

3.000 år gammel maya-bygning funnet

I Mexico har forskere oppdaget de største og eldste bygningsrestene etter maya-sivilisasjonen. Ved hjelp av fjernmålingsteknikken lidar er det funnet en kolossal, firkantet struktur nær grensen til Guatemala, melder Reuters..

NRK - 45 minutter siden

Oppgang på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs gikk opp 1,88 prosent onsdag. Hovedårsaken var at prisen på ett fat nordsjøolje steg over 40 dollar igjen, for første gang siden begynnelsen av mars. Både Equinor og Aker BP var blant oljeaksjene som steg i dag..

NRK - 1 time siden

Forsvarsministeren går mot Trump

USAs forsvarsminister Mark Esper sier han er motstander av å bruke en gammel lov for å tillate USAs væpnede styrker å slå ned sivile opptøyer i landet. President Donald Trump har truet med å sette inn hæren mot demonstranter..

NRK - 1 time siden

Hus og hytte tatt av ras i Alta

Et stort jordras har gått ved Kråkeneset i Alta. Det er ikke klart om noen er skadet. En hund, en hytte og et hus skal være tatt i raset..

NRK - 1 time siden

Stor hvitvaskingssak i Danmark

Seks personer er arrestert flere steder på Sjælland i Danmark, mistenkt for skattesvindel og hvitvasking av 220 millioner danske kroner. Hvitvaskingen skal ha skjedd vet at 600 selskaper sendte fiktive fakturaer til hverandre, melder Danmarks Radio..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt