NRK > Nyheter

Monday, 26 September, 18:04

NRK - 01 jun 22 kl. 15:56

Qatar forbyr utendørsarbeid i sommer

Qatar har innført forbud mot å jobbe utendørs på dagtid i sommermånedene, i det som er et forsøk på å bedre menneskerettighetssituasjonen i landet ør fotball-VM. Qatars arbeidsdepartement varslet onsdag at forbudet gjelder fra 10.00 til 15.30 fra 1. juni til 15.
Les mer på NRK


Les mer om:
VM

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Qatar, forbyr, utendørsarbeidi , sommer
NRK - 11 feb 22 kl. 04:23

Italia fjerne munnbindkrav ute

Fra fredag kan italienere trekke pusten utendørs uten å måtte bruke munnbind. Tidligere i uken kunngjorde italienske myndigheter at munnbindpåbudet som gjaldt utendørs, skulle oppheves fredag. Fram til fredag gjaldt munnbindpåbudet alle steder utendørs og innendørs.

NRK - 25 jul 22 kl. 01:38

Fagforeninger ber EU-kommisjonen sette temperaturgrense for arbeid utendørs

Flere fagforeninger ba mandag EU-kommisjonen innføre en grense for hvor varmt det kan være for å utføre arbeid utendørs. Etter at tre personer omkom på jobben under hetebølgen i Madrid i forrige uke, ber Den europeiske faglige samorganisasjon (DEFS) EU-kommisjonen om å fastsette grenser for hvor varmt det kan være for å utføre arbeid utendørs. – Arbeidere er på frontlinjen mot klimakrisen hver dag og de behøver beskyttelse for å møte den økende faren fra ekstreme temperaturer, sier nestleder Claes-Mikael Stahl i DEFS.

Klartale - 06 jul 22 kl. 11:03

Mer dårlig nytt for folk som vil på reise i sommer

Fra midnatt kan streiken i SAS bli enda større. Da vil 200 danske flyteknikere streike i sympati med pilotene i SAS.Det er varslet at flyteknikere i Danmark vil streike i sympati med SAS-pilotene.

NRK - 03 jun 22 kl. 14:19

Norge med rekordhøy våpeneksport til Qatar

Norske bedrifter solgte våpen og militærutstyr til utlandet for 6,3 milliarder kroner i fjor. Eksport til Qatar vekker reaksjoner. Den årlige eksportkontrollmeldingen fra Utenriksdepartementet ble lagt fram fredag.

NRK - 26 jun 22 kl. 16:17

Klaveness-delegasjon nektet ombordstigning på fly til Qatar

Fotballpresident Lise Klaveness og en rekke andre reisende ble søndag nektet ombordstigning på et fly til Qatar på grunn av manglende koronatest-dokumentasjon. Dermed har fotballpresidenten stadig ikke kommet seg av gårde på sin reise til Qatar sammen med en Uefa-delegasjon. Flere medlemmer av den norske pressen, blant andre to NTB-medarbeidere, ble også nektet å sette seg på flyet på Gardermoen.

Klartale - 29 apr 22 kl. 06:15

Disse festivalene kan du besøke i sommer

Lengter du etter å stå tett i tett på ei gresslette og lytte til god musikk? Eller hoppe opp og ned til musikken fra bandet der foran?Pandemien satte festival-livet på pause.

Klartale - 01 apr 22 kl. 09:50

Klaveness med kritisk tale for Fifa-kongressen

Lise Klaveness er president for Norges Fotballforbund (NFF). Torsdag snakket hun foran Fifa-kongressen. – Vi kan ikke ignorere ropene om endring.

NRK - 12 apr 22 kl. 11:31

NFF og Tyskland vil opprette fond for Qatar-ofre

Fotballforbundene i Tyskland og Norge går sammen for å hjelpe fremmedarbeidere i Qatar. Et fond skal etableres for å yte bistand til ofre og pårørende. – Vi skal takle dette sammen, sa Klaveness til det tyske programmet Sportschau og la til at det bør komme på plass en sikkerhet for at «familiene til døde og skadde arbeidere får tilstrekkelig kompensasjon».

NRK - 19 maj 22 kl. 08:22

Menneskerettsgrupper krever milliardkompensasjon til migrantarbeidere i Qatar

En koalisjon av menneskerettsgrupper krever at Fifa og Qatar setter av 4,3 milliarder kroner til kompensasjon til skadde migrantarbeidere og etterlatte. «Fifa og Qatar har sviktet migrantarbeiderne som har vært avgjørende for verdensmesterskapet (i fotball) i 2022, men de kan fortsatt gi kompensasjon til de alvorlig skadde og familiene til de døde», skriver Human Rights Watch i en uttalelse. Bak uttalelsen står også Amnesty, organisasjonen FairSquare og en koalisjon av menneskerettsgrupper.

Klartale - 14 jun 22 kl. 13:05

Fotballstjerner vurderer Qatar-markering

Harry Kane er fotballspiller og kommer fra England. Han skal spille verdens-mesterskapet (VM) i fotball i Qatar til høsten. Det har vært mye snakk om VM i Qatar.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Edward Snowden får russisk statsborgerskap

Russlands president Vladimir Putin har gitt Edward Snowden russisk statsborgerskap, melder Reuters..

NRK - 15 minutter siden

Trafikkulykke på E18 - tunnel stengt

Natvalltunnelen på E18 i Sandefjord er stengt etter at en bil har kjørt i veggen. Ulykken har skjedd i nordgående løp. Fører blir sett til av helsepersonell på stedet..

NRK - 30 minutter siden

Japansk diplomat fengslet i Russland

Den russiske sikkerhetstjenesten opplyser at de har fengslet en diplomat ved det japanske konsulatet i Russland, og anklaget personen for spionasje, det skriver Reuters som viser til det statlige nyhetsbyrået Ria..

NRK - 1 time siden

Tengs-saken er oversendt Riksadvokaten

Statsadvokaten har sendt sin innstilling i Birgitte Tengs-saken til Riksadvokaten, skriver Dagbladet. – Saken ligger nå på Riksadvokatens bord, og vi venter på en avgjørelse derfra, sier advokat Stian Kristensen til avisen. Han er forsvarer til mannen i 50-årene som siden september i fjor har vært siktet for drapet på Birgitte Tengs i 1995.

NRK - 45 minutter siden

Dronning Sonja overrakte dronning Margrethe Nordens språkpris

Danmarks dronning Margrethe var i Oslo mandag for å motta Nordens språkpris. Det var dronning Sonja som overrakte årets pris. – Dronning Margrethe har ved flere anledninger støttet opp under de nordiske språkene.

NRK - 1 time siden

Gasslekkasje nær Nord Stream 2

Det er observert en gasslekkasje sørøst for den danske øya Bornholm i Østersjøen. Lekkasjen er påvist der gassrørledningen Nord Stream 2 går. Mandag ble det meldt om et plutselig fall i trykket i gassrørledningen, som går fra Russland til Tyskland via Østersjøen.

NRK - 1 time siden

Kiwi fjerner rabatt på fisk

Kiwi slutter denne uken å gi kunder 15 prosent rabatt på fisk. Trumf-medlemmene har inntil nå fått avslag på både fisk og grønnsaker, men dagligvarekjeden opplyser på Facebook at ordningen fjernes..

NRK - 1 time siden

Stjørdal får bot i mobbesak

Stjørdal kommune har fått ei bot på 600.000 kroner for at de ikke greide å løse en mobbesak på en skole. En elev skal ha blitt mobba over flere år og varsla fra om dette, skriver Bladet.

NRK - 1 time siden

Siktet i Oslo-skytingen varetektsfengslet i fire uker

En av de to mennene som er pågrepet og siktet for medvirkning til Oslo-skytingen 25. juni, er varetektsfengslet i fire uker. Mannen undergis fullstendig isolasjon, og forbud mot aviser og kringkasting i to uker.

NRK - 1 time siden

Ungdommer i Bergen strømmer til helsestasjoner for å teste seg for kjønnssykdom

Helsestasjoner i Bergen rapporterer om økning i unge som tester seg for kjønnssykdommen gonoré. Bare den siste uken ble det registrert ti tilfeller. Bakgrunnen er at Helse Bergen og Bergen kommune sendte et varsku for rundt to uker siden etter en kraftig økning av gonoré blant unge helt ned i 15-årsalderen, skriver Bergensavisen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com