Silje O. Ulstein - «Krypdyrmemoarer»

Prestisje-byks for norsk krimsensasjon

Forfatter Silje O. Ulsteins debut «Krypdyrmemoarer» rykker stadig nærmere en internasjonal filmatisering.

FORFATTER: Silje O. Ulstein debuterte med romanen «Krypdyrmemoarer» i 2020. Foto: Linda Næsfeldt / Dagbladet
FORFATTER: Silje O. Ulstein debuterte med romanen «Krypdyrmemoarer» i 2020. Foto: Linda Næsfeldt / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Nervepirrende og dypt original psykologisk thriller.», skrev Dagbladets anmelder Katrine Judit Urke om Silje O. Ulsteins krimdebut «Krypdyrmemoarer», og trillet terningkast seks.

Siden den gang har suksessen pekt én vei. Bokrettigheter er solgt i tre av tre mulige himmelretninger, til hele 11 land, blant dem USA, og nå kan Ulstein sette nok en litterær fjær i hatten, informerer agenten hennes, Annette Orre, som beskriver nyheten som «utrolig gjevt»

- Veldig glad

Prestisjetunge Berlin internasjonale filmfestival, også kalt Berlinalen, har nemlig valgt ut «Krypdyrmemoarer» som en av 12 bøker som presenteres for festivalens internasjonale filmbransje i mars.

- Jeg er veldig glad for å bli plukket ut, det er i seg selv et kompliment til boka som jeg setter stor pris på. Ikke minst som debutant er det jo en drøm å få oppleve interesse av denne typen. Så prøver jeg å unngå å forvente for mye, men en blir jo spent, sier Ulstein til Dagbladet.

- Skiller seg ut

Ulsteins bok er den eneste nordiske tittelen som er plukket ut blant de 160 håpefulle, forteller Orre, agent i Oslo Literary Agency.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.