NRK > Nyheter

Saturday, 21 September, 12:54

NRK - 08 Jul 19 kl. 08:52

Politikutt i mange kommuner

I 85 av de 214 kommunene som fremdeles har lensmannskontor, er det kuttet flere årsverk de siste tre årene. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB), gjengitt i Dagbladet..
Les mer på NRK


Les mer om:
Statistisk, SSB, Dagbladet

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Politikutti , mange, kommuner
P4 - 24 Jun 19 kl. 14:08

- Uheldig for demokratiet

- Det er uheldig for demokratiet at mange kvier seg for å stille i lokalpolitikken i små kommuner. Det sier valgforsker ved Institutt for samfunnsforskning, Johannes Bergh. En rapport fra Telemarksforskning viser at mange småkommuner sliter med å få folk på partilistene til lokalvalget.

P4 - 10 Jul 19 kl. 06:27

Vil ha flere kommunesammenslåinger

Kun tre av Nordlands 44 kommuner blir slått sammen ved nyttår og nå vil fylkesmannen slå sammen flere. Det skriver Klassekampen. Tom Cato Karlsen mener det ikke er bærekraftig at det fortsatt er så mange kommuner i Nordland og viser til at 27 kommuner har færre enn 3000 innbyggerere og 17 kommuner har færre enn 1500 innbyggere.

P4 - 23 Aug 19 kl. 16:40

– Tar ikke innbyggerne på alvor

Innbyggerne i mange kommuner får ikke sagt hva de mener om tjenester som barnehage og sykehjem der de bor. En ny undersøkelse fra Forbrukerrådet viser at 7 av 10 kommuner ikke har brukerundersøkelser på nettsidene sine. Fagdirektør Anne Kristin Vie frykter mange kommuner ikke tar hverken kvaliteten på tjenestene eller innbyggerne sine på alvor..

Hegnar.no - 05 Apr 19 kl. 06:29

Næringsministeren: Mange kommuner og sykehus er gammeldagse

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener for mange kommuner og sykehus er gammeldagse. I helsenæringsmeldingen vil han be dem åpne for private aktører..

P4 - 06 Sep 19 kl. 07:42

- Ikke et distriktsproblem

- Uførhet er ikke et særskilt distriktsproblem. Det mener arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie. En kartlegging Nationen har gjort viser at andelen uføre i mange distriktskommuner er mange ganger så høy som i byene.

NRK - 13 May 19 kl. 13:32

Småkommuner sliter med rekruttering

Mange små kommuner har utfordringer med å skaffe fagfolk på flere områder. Det viser en rapport fra Telemarksforskning. − Rapporten bekrefter og understreker behovet for fortsatt kommunereform, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland..

P4 - 11 Jul 19 kl. 23:33

Ber regjeringen se på sommer-sykepleie

Senterpartiet ber regjeringen se på regelverket for kompensasjon av kommuner der mange eldre ferierer i feriene. Norsk lov sier nemlig at alle som oppholder seg i en norsk kommune har rett til nødvendig helsehjelp, og at kommunen må betale for hjelpen. For små kommuner med mange hytteturister som trenger hjemmesykepleie er dette krevende og kostbart, skriver Aftenposten.

P4 - 06 Sep 19 kl. 06:44

Flest uføre på bygda

Andelen uføre i mange distriktskommuner er mange ganger så høy som i byene. Seks kommuner har en andel uføre på over 20 prosent, og ytterligere 95 kommuner har en andel over 15 prosent, viser en kartlegging Nationen har gjort. Statistikken viser en klar overvekt av distriktskommuner blant de dårligste, og bykommuner blant de beste.

Hegnar.no - 17 Mar 19 kl. 07:28

Klimasatsing samler norske kommuner

Tre av fire kommuner i Norge har inngått samarbeid med andre kommuner for å få ned utslippet av klimagasser..

P4 - 18 Jun 19 kl. 05:42

Flere heltidsstillinger

2.100 flere ansatte i Oslo kommune har fått fulltidsstillinger siden 2015. Dermed har heltidsandelen gått fra 65,8 til 68 prosent ,skriver Dagsavisen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Jordras tok garasje i Trøndelag

Eit jordras har tatt med seg ei garasje ved fylkesvei 7104 ved Kolvereid i Trøndelag, melder politiet. Eit bustadhus er også i nærleiken. Naudetatane er på veg..

NRK - 30 minutter siden

Fransk politi brukte tåregass

Opprørspoliti har brukt tåregass mot demonstrantar som protesterte mot president Emmanuel Macron sin økonomiske politikk. Protestbeveginga «dei gule vestane» står bak demonstrasjonane. (NTB).

NRK - 45 minutter siden

Flyet har landet

Flyet som måtte returnere til Oslo Lufthavn har landet, ifølge Avinor. Det var indikasjoner på at det var noe i veien med fuel filteret, og de 176 passasjerene som var på vei til Mallorca vil bli flydd ned i et annet fly..

NRK - 1 time siden

Fly må returnere til Gardermoen

Et Norwegian fly som var på vei til Mallorca må returnere tilbake til Oslo Lufthavn etter indikasjoner på at det er noe i veien med fuel filteret, skriver VG. De 176 passasjerene på flight DY 1736 vil bli fløyet ned med et annet fly..

NRK - 1 time siden

Ny leiar for danske Venstre

Jakob Ellemann-Jensen er den nye leiaren i Venstre, som er Danmark sitt største borgarlege parti, melder NTB. Han avløyser Lars Løkke Rasmussen, som trakk seg førre månad..

NRK - 1 time siden

Frakta til sjukehus etter fallskade

Mannen (69) som fall ned i eit steinbrot i Sokndal i føremiddag, er nå frakta med helikopter til sjukehus. Han fall ned om lag to meter, og det er ennå ukjent kor alvorleg skada han er..

NRK - 1 time siden

Stort reisebyrå kan gå konkurs

Det britiske reiseselskapet Thomas Cook har bede regjeringa om ein redningspakke på 2,4 milliardar kroner. Det skjer etter långjevarane til selskapet har trua med å trekke seg frå planen om korleis selskapet kan gå i pluss att, skriv Reuters..

NRK - 1 time siden

Tåregass mot demonstrantar

Politiet i Hongkong har starta å fyre tåregass mot demonstrantar, melder Reuters. Fleire tusen har samla seg i Tuen Mun laurdag. Det er no over fire månadar sidan demonstrasjonane starta..

NRK - 2 timer siden

Iran ikkje redde for å slå tilbake

– Iran vil angripe og øydelegge dei som angrip oss, seier sjefen for revolusjonsgarden ifølgje Reuters. Iran har nekta for å stå bak angrepet på eit oljeanlegg i Saudi-Arabia. USA skuldar Iran, men Houthi-militsen i Jemen har teke på seg skulda..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt