NRK > Nyheter

Onsdag, 12 August, 02:27

NRK - 08 juli 19 kl. 08:52

Politikutt i mange kommuner

I 85 av de 214 kommunene som fremdeles har lensmannskontor, er det kuttet flere årsverk de siste tre årene. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB), gjengitt i Dagbladet..
Les mer på NRK


Les mer om:
Statistisk, SSB, Dagbladet

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Politikutti , mange, kommuner
NRK - 16 juni 20 kl. 10:16

Færre kommuner har eiendomsskatt

I 2019 hadde 371 kommuner eiendomsskatt, mens i 2020 har tallet gått ned til 319 kommuner, ifølge SSB. Hovedforklaringen er at mange kommuner har slått seg sammen. 109 kommuner ble ved årsskiftet slått sammen til 43..

P4 - 16 juni 20 kl. 10:24

Færre kommuner har eiendomsskatt

Færre kommuner har eiendomsskatt Mens det i 2019 var 371 kommuner der innbyggerne måtte betale eiendomsskatt, har tallet i år gått ned til 319, viser nye tall fra SSB. Hovedforklaringen er imidlertid at mange kommuner i år har slått seg sammen. 109 kommuner ble ved årsskiftet slått sammen til 43..

P4 - 24 juni 19 kl. 14:08

- Uheldig for demokratiet

- Det er uheldig for demokratiet at mange kvier seg for å stille i lokalpolitikken i små kommuner. Det sier valgforsker ved Institutt for samfunnsforskning, Johannes Bergh. En rapport fra Telemarksforskning viser at mange småkommuner sliter med å få folk på partilistene til lokalvalget.

Klartale - 17 april 20 kl. 08:46

Kommuner med mange hytter frykter smitte

Snart har folk lov til å dra på hytta igjen. Kommuner med mange hytter er bekymret. De får heller ikke forlenge forbudet selv..

P4 - 23 jan. 20 kl. 05:59

Rådmenn vil ha færre kommuner

Norske rådmenn vil ha færre kommuner. Norsk rådmannsforum mener forskjellene i Norge har blitt større etter kommunereformen, fordi mange store kommuner har blitt større, mens mange små er som før. De mener det i noen tilfeller fremstår tilfeldig, også når det gjelder bruk av tvang, og mener neste sammenslåingsrunde må styres mer av staten, skriver Nationen..

P4 - 06 feb. 20 kl. 13:31

Mange kommuner undersøker ikke hvordan eldre har det

Mange kommuner undersøker ikke hvordan eldre har det på sykehjem. Hele fire av seks kommuner dropper å gjøre systematiske undersøkelser for å finne ut av det, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Fagsjef i Forbrukerrådet Anne Kristin Vie syns det er altfor dårlig..

P4 - 10 juli 19 kl. 06:27

Vil ha flere kommunesammenslåinger

Kun tre av Nordlands 44 kommuner blir slått sammen ved nyttår og nå vil fylkesmannen slå sammen flere. Det skriver Klassekampen. Tom Cato Karlsen mener det ikke er bærekraftig at det fortsatt er så mange kommuner i Nordland og viser til at 27 kommuner har færre enn 3000 innbyggerere og 17 kommuner har færre enn 1500 innbyggere.

NRK - 07 okt. 19 kl. 07:01

Kjøpefest i kommuner før år 2020

Mange kommuner som opphører fra og med 2020, investerer stort i populære prosjekter. Det viser en forskningsrapport, som sammenligner økonomisk atferd i kommuner før og etter at kommunereformen ble lagt fram i 2014, skriver Aftenposten..

P4 - 23 aug. 19 kl. 16:40

– Tar ikke innbyggerne på alvor

Innbyggerne i mange kommuner får ikke sagt hva de mener om tjenester som barnehage og sykehjem der de bor. En ny undersøkelse fra Forbrukerrådet viser at 7 av 10 kommuner ikke har brukerundersøkelser på nettsidene sine. Fagdirektør Anne Kristin Vie frykter mange kommuner ikke tar hverken kvaliteten på tjenestene eller innbyggerne sine på alvor..

P4 - 07 okt. 19 kl. 05:55

Kommuner investerer før de opphører

Flere kommuner som opphører 1. januar, investerer i store, populære prosjekter - like før de forsvinner. Det viser en fersk rapport som sammenligner økonomisk adferd før og etter at kommunereformen ble presentert i 2014, skrivet Aftenposten.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Avsluttet fest i Tromsø

Politiet har avsluttet en fest i en studentbolig i nærheten av UiT i Tromsø. De skriver på Twitter at de hadde vært der tidligere, også da for å avslutte festen, men festen fortsatte likevel..

NRK - 30 minutter siden

Brann i bolighus slukket

En brann i et bolighus i Skøelv i Troms er slukket, melder politiet på Twitter. Brannvesenet holder på med utluftning. Ingen skal ha vært inne i huset da det brant..

NRK - 30 minutter siden

67 nye smittetilfeller i Norge

Det er registrert 67 nye tilfeller av koronasmitte i Norge ved midnatt natt til onsdag, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet. Økningen er noe større enn den har vært de siste dagene. Tirsdag økte smittetallet med 49 og mandag med 39..

NRK - 1 time siden

Tyrkia må forklare droneangrep

Myndighetene i Irak avlyser et møte med Tyrkias forsvarsdepartement, og ber om et møte med deres ambassadør, etter at et tyrkisk droneangrep drepte to høytstående personer i Iraks forsvar. Irak sier de ikke vil akseptere mer aggresjon fra Tyrkia..

NRK - 1 time siden

BI avlyser fadderuka

BIs studentorganisasjon skriver i en pressemelding at de avslutter hele fadderuken for sine studenter i Oslo. De skriver at de ikke ser det som forsvarlig å fortsette, derfor avlyser de resten av aktivitetene i fadderuka..

NRK - 1 time siden

Politiet stopper fester i Oslo

Politiet avslutter festen i parken på St. Hanshaugen og Stensparken, noen minutter før halv ett i natt. De sørger også for at det blir ryddet opp etter festene.

NRK - 1 time siden

Studenter forstyrrer i Trondheim

Også i natt får politiet mange meldinger om studenter som forstyrrer natteroen i Trondheim. Naboer blir holdt våkne om natten flere netter på rad, skriver politiet på Twitter, og ber studentmiljøene ta ansvar..

NRK - 1 time siden

Obama roser Bidens valg

Tidligere president i USA Barack Obama roser Joe Biden for valget av Kamala Harris som visepresidentkandidat. På Facebook skriver han at Biden har funnet den ideelle samarbeidspartneren som vil kunne hjelpe ham gjennom enhver utfordring som president..

NRK - 2 timer siden

Hardt skadd i trafikkulykke

En person er hardt skadd etter en trafikkulykke fire kilometer nord for Rakkestad i Østfold, melder politiet på Twitter. To andre var også i bilen, en har løpt fra stedet..

NRK - 2 timer siden

Ble litt overraska over Bidens valg

Donald Trump sier han ble litt overraska da Joe Biden valgte Kamala Harris som visepresidentkandidat. Han sier at hun viste veldig lite respekt for Biden i presidentdebattene..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt