NRK > Nyheter

Tuesday, 19 November, 08:16

NRK - 08 Jul 19 kl. 08:52

Politikutt i mange kommuner

I 85 av de 214 kommunene som fremdeles har lensmannskontor, er det kuttet flere årsverk de siste tre årene. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB), gjengitt i Dagbladet..
Les mer på NRK


Les mer om:
Statistisk, SSB, Dagbladet

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Politikutti , mange, kommuner
P4 - 24 Jun 19 kl. 14:08

- Uheldig for demokratiet

- Det er uheldig for demokratiet at mange kvier seg for å stille i lokalpolitikken i små kommuner. Det sier valgforsker ved Institutt for samfunnsforskning, Johannes Bergh. En rapport fra Telemarksforskning viser at mange småkommuner sliter med å få folk på partilistene til lokalvalget.

P4 - 10 Jul 19 kl. 06:27

Vil ha flere kommunesammenslåinger

Kun tre av Nordlands 44 kommuner blir slått sammen ved nyttår og nå vil fylkesmannen slå sammen flere. Det skriver Klassekampen. Tom Cato Karlsen mener det ikke er bærekraftig at det fortsatt er så mange kommuner i Nordland og viser til at 27 kommuner har færre enn 3000 innbyggerere og 17 kommuner har færre enn 1500 innbyggere.

NRK - 07 Oct 19 kl. 07:01

Kjøpefest i kommuner før år 2020

Mange kommuner som opphører fra og med 2020, investerer stort i populære prosjekter. Det viser en forskningsrapport, som sammenligner økonomisk atferd i kommuner før og etter at kommunereformen ble lagt fram i 2014, skriver Aftenposten..

P4 - 23 Aug 19 kl. 16:40

– Tar ikke innbyggerne på alvor

Innbyggerne i mange kommuner får ikke sagt hva de mener om tjenester som barnehage og sykehjem der de bor. En ny undersøkelse fra Forbrukerrådet viser at 7 av 10 kommuner ikke har brukerundersøkelser på nettsidene sine. Fagdirektør Anne Kristin Vie frykter mange kommuner ikke tar hverken kvaliteten på tjenestene eller innbyggerne sine på alvor..

P4 - 07 Oct 19 kl. 05:55

Kommuner investerer før de opphører

Flere kommuner som opphører 1. januar, investerer i store, populære prosjekter - like før de forsvinner. Det viser en fersk rapport som sammenligner økonomisk adferd før og etter at kommunereformen ble presentert i 2014, skrivet Aftenposten.

Hegnar.no - 05 Apr 19 kl. 06:29

Næringsministeren: Mange kommuner og sykehus er gammeldagse

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener for mange kommuner og sykehus er gammeldagse. I helsenæringsmeldingen vil han be dem åpne for private aktører..

P4 - 06 Sep 19 kl. 07:42

- Ikke et distriktsproblem

- Uførhet er ikke et særskilt distriktsproblem. Det mener arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie. En kartlegging Nationen har gjort viser at andelen uføre i mange distriktskommuner er mange ganger så høy som i byene.

NRK - 13 May 19 kl. 13:32

Småkommuner sliter med rekruttering

Mange små kommuner har utfordringer med å skaffe fagfolk på flere områder. Det viser en rapport fra Telemarksforskning. − Rapporten bekrefter og understreker behovet for fortsatt kommunereform, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland..

P4 - 11 Jul 19 kl. 23:33

Ber regjeringen se på sommer-sykepleie

Senterpartiet ber regjeringen se på regelverket for kompensasjon av kommuner der mange eldre ferierer i feriene. Norsk lov sier nemlig at alle som oppholder seg i en norsk kommune har rett til nødvendig helsehjelp, og at kommunen må betale for hjelpen. For små kommuner med mange hytteturister som trenger hjemmesykepleie er dette krevende og kostbart, skriver Aftenposten.

P4 - 06 Sep 19 kl. 06:44

Flest uføre på bygda

Andelen uføre i mange distriktskommuner er mange ganger så høy som i byene. Seks kommuner har en andel uføre på over 20 prosent, og ytterligere 95 kommuner har en andel over 15 prosent, viser en kartlegging Nationen har gjort. Statistikken viser en klar overvekt av distriktskommuner blant de dårligste, og bykommuner blant de beste.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Soldater drept i Mali

24 soldater skal være drept i et ekstremistisk angrep i Sahel-regionen i Mali, opplyser militæret i landet ifølge AP. De siste ukene har det vært en rekke angrep og flere soldater har mistet livet. Det er ikke kjent hvem som kan ha stått bak..

NRK - 15 minutter siden

Trenger flere kursholdere

Røde Kors trenger flere kursholdere til å sertifisere hunder til å bli besøksvenner. Hvert år holder Røde Kors kurs for hunder som er egnet til å besøke eldrehjem, institusjoner eller privatpersoner som vil ha besøk av en gledesspreder på fire ben..

NRK - 15 minutter siden

Drept av opprørere

Tre personer i det iranske forsvaret har blitt knvistukket og drept av opprørere nær Teheran, melder lokale nyhetsbyråer. Opprørerne skal ha angrepet med kniver og machete..

NRK - 30 minutter siden

Løslatt tre Taliban-fanger

Tre løslatte Taliban-topper har blitt fløyet fra Afghanistan til Qatar. Der skal de byttes mot en kidnappet amerikaner og australier, opplyser Taliban. Gislene er professorer ved The American University i Kabul og ble bortført av Taliban i august 2016..

NRK - 1 time siden

Mest stryk ved UiS

Studentene ved Universitetet i Stavanger har dårligere eksamensresultater og høyere strykprosent enn gjennomsnittet. Hittil i år har 11,7 prosent av UiS-studentene fått karakteren A, mens snittet på landsbais er 13 prosent, skriver Rogalands Avis..

NRK - 1 time siden

Politisk kvarter

NRK - 16 timer siden

Veireno-saken opp i Høyesterett

Nå skal Norges strengeste dom for brudd på arbeidsmiljøloven prøves for Høyesterett. Saken er blitt kjent som søppelkrisa i Oslo, ettersom søppelet fløt over i gatene vinteren 2017..

NRK - 1 time siden

Flere klare for å overgi seg

100 demonstranter og studenter forskanser seg fremdeles inne på Hongkongs tekniske universitet. Hongkongs leder Carrie Lam sier flere av dem har fått nok og vil overgi seg..

NRK - 1 time siden

– Kan ikke tillate splittelse

Samfunnet kan ikke tillate hat og splittelse i Kristiansand by, sier Akmal Ali, imam og styreleder i Muslimsk Råd Agder. I går kveld bestemte muslimske ledere i Agder å gå til anmeldelse av SIAN etter demonstrasjonen på torvet i Kristiansand lørdag..

NRK - 1 time siden

Nav-saken: Visste allerede i 2017

I en EU-dom fra 2017 ble tre departementer orientert om hvorfor nordmenn i utlandet hadde krav på trygdeytelser, skriver Aftenposten. Også regjeringsadvokaten fikk tilsendt den viktige dommen i EU-domstolen..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt