P4 > Nyheter

Monday, 18 November, 05:34

P4 - 18 Oct 19 kl. 07:07

Politiet med åtte datainnbrudd

Norsk politi har gjennomført åtte datainnbrudd under etterforskninger etter at en ny lov med innført i 2016.
De første to årene etter at Stortinget vedtok lovendringen, ble metoden brukt bare én gang, men tall Aftenposten har hentet inn viser at det skjedde hele sju ganger i fjor.
Kontrollutvalget for kommunikasjonskontroll mener det har vært vanskelig, også for domstolen, å kontrollere om politiets hacking og datainnbrudd skjer i samsvar med loven..
Les mer på P4


Les mer om:
Stortinget, Aftenposten

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Politietmed , åtte, datainnbrudd
Aftenposten - 18 Oct 19 kl. 06:08

Politiet har stått bak åtte datainnbrudd. Ny, omstridt politimetode brukes stadig oftere.

Norsk politi har gjennomført åtte datainnbrudd etter at en ny lov åpnet for at politiet kan bruke de samme metodene som hackere og datasvindlere..

P4 - 05 Nov 19 kl. 22:07

Tiltalt for datainnbrudd hos vegvesenet

En mann, bosatt i Bergen, er tiltalt for å ha brutt seg inn i Statens vegvesen sitt datasystem, der han skal ha stjålet personopplysninger til flere millioner brukere. Det skriver Bergensavisen. Den 33 år gamle mannen er utenlandsk statsborger, og ble pågrepet i januar i gjor.

NRK - 30 Jul 19 kl. 01:37

Stjal politifolks personinformasjon

Informasjon om 2500 politifolk i Los Angeles og 17.000 jobbsøkere er blitt stjålet i et datainnbrudd hos politiet i Los Angeles. Hackerne skal blant annet ha fått tak i navn, fødselsdatoer, e-postadresser og passord.

Dagbladet - 24 Oct 19 kl. 13:59

Miljøaktivist pågrepet etter forsøk på datainnbrudd

Tysk statsborger pågrepet i forkant av havkonferanse i Oslo..

P4 - 06 Sep 19 kl. 17:13

Kundeopplysninger på avveie

Kundeopplysningene til rundt 30 000 mobilkunder hos Telenor i Sverige har kommet på avveie etter et datainnbrudd. Det opplyser Telenors kommunikasjonssjef til svenske P4. Datainnbruddet er anmeldt, og kundene som er berørt har blitt kontaktet..

NRK - 06 Sep 19 kl. 15:56

Opplysninger på avveie

Kundeopplysninger om rundt 30.000 mobilkunder hos Telenor i Sverige har kommet på avveie etter et datainnbrudd. Datainnbruddet ble avdekket da selskapet registrerte et unormalt antall søk i systemet, sier Telenors kommunikasjonssjef Mikko Viitala..

NRK - 05 Nov 19 kl. 19:22

Tiltalt for datainnbrudd

En mann bosatt i Bergen er tiltalt for å ha brutt seg inn i Statens vegvesens datasystem og stjålet personopplysninger til flere millioner brukere, skriver BA. Den utenlandske statsborgeren ble pågrepet i fjor etter at Vegvesenet hadde anmeldt ham..

E24 - 05 Nov 19 kl. 21:58

Mann tiltalt for datainnbrudd hos Vegvesenet

En mann bosatt i Bergen, er tiltalt for å ha brutt seg inn i Statens vegvesens datasystem og stjålet personopplysninger til flere millioner brukere, skriver BA..

Fler nyheter fra P4

P4 - 9 timer siden

Skyting ved Stockholm

Det foregår en aksjon med tungt væpnet politi i Sundbyberg ved Stockholm. En mann skal ha barrikadert seg i en leilighet og har løsnet flere skudd, melder Aftonbladet. Blant annet skal han ha fyrt av skudd mot politiet gjennom ytterdøren til leiligheten..

P4 - 12 timer siden

Hockey søndag

Det ble spilt to kamper i eliteserien i hockey i ettermiddag. Manglerud Star- Stavanger endte 2-3. I den andre kampen tapte Grüner 1-5 mot Narvik.

P4 - 12 timer siden

Kennel brukte støt

Eieren av en hundekennel i Trøndelag må møte i retten tiltalt for ulovlig ha brukt strømhalsbånd på 40 forskjellige hunder, melder NRK. Kvinnen brukte strømhalsbånd for å få hundene til å slutte og bjeffe. Dette er forbudt i Norge..

P4 - 11 timer siden

Mishandlet kvinne

En kvinne og en mann i 30-årene er pågrepet etter at de skal ha mishandlet og skadet en kvinne i 30-årene i en leilighet i Fredrikstad i dag, opplyser Politiet i Øst på Twitter. Ifølge politiet ringte kvinnen selv til politiet. Det er foreløpig ikke kjent hva slags mishandling det er snakk om..

P4 - 11 timer siden

Millioner Rwanda

Regjeringen bevilger 50 millioner kroner til oppussing og drift av en flyktningleir i Rwanda. Det melder avisa Vårt Land. Utviklingsminister Dag Inge Ulstein fra KrF besøkte leiren denne uka, der det bor flyktninger fra Afrika.

P4 - 13 timer siden

Drapssiktet er varetektsfengslet

Mannen som er siktet for knivdrapet i Florø i Sogn og Fjordane fredag har blitt varetektsfengslet i fire uker. Han har brev- og besøksforbud for hele perioden. Den 27 år gamle mannen deltok ikke selv på fengslingsmøtet.

P4 - 14 timer siden

245 pågrepet i Frankrike

245 personer ble pågrepet under gule vester-demonstrasjoner i Frankrike i går. Det er anslått at rundt 30 000 personer deltok. Det ble utført en del hærverk der biler ble snudd på taket og satt fyr på og det ble kastet steiner mot vinduene på kjøpesentre og hoteller.

P4 - 14 timer siden

Vurderer farevarsel i morgen

Det er ventet så vanskelige kjøreforhold i morgen at meteorologisk institutt vurderer å sende ut farevarsel for Sør-Norge. Statsmeteorolog Per Egil Haga sier til Nettavisen at folk må være forsiktige i trafikken da det kan bli svært glatt. Det skal komme mye våt snø.

P4 - 14 timer siden

- Homofile er utsatt for uakseptable overgrep

Overgrepene enkelte homofile har blitt utsatt for av mennesker som hevder å utføre Guds vilje er uakseptable. Det skriver statsminister Erna Solberg på sin Facebookside i dag. Hun sier videre at enkelte av overgrepene kan være ulovlig, og hun mener vi må se nærmere på dette.

P4 - 14 timer siden

Strømprisene kan bli mer ustabile

Strømprisene kan bli mer ustabile fremover. Det tror kraftbransjens organisasjon, Energi Norge. De viser til at det blir en høyere andel ustabile energikilder som sol- og vindkraft, melder E24.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt