P4 > Nyheter

Saturday, 06 June, 00:55

P4 - 18 Oct 19 kl. 07:07

Politiet med åtte datainnbrudd

Norsk politi har gjennomført åtte datainnbrudd under etterforskninger etter at en ny lov med innført i 2016.
De første to årene etter at Stortinget vedtok lovendringen, ble metoden brukt bare én gang, men tall Aftenposten har hentet inn viser at det skjedde hele sju ganger i fjor.
Kontrollutvalget for kommunikasjonskontroll mener det har vært vanskelig, også for domstolen, å kontrollere om politiets hacking og datainnbrudd skjer i samsvar med loven..
Les mer på P4


Les mer om:
Stortinget, Aftenposten

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Politietmed , åtte, datainnbrudd
Aftenposten - 18 Oct 19 kl. 06:08

Politiet har stått bak åtte datainnbrudd. Ny, omstridt politimetode brukes stadig oftere.

Norsk politi har gjennomført åtte datainnbrudd etter at en ny lov åpnet for at politiet kan bruke de samme metodene som hackere og datasvindlere..

NRK - 25 Feb 20 kl. 13:23

Dømt for datainnbrudd hos vegvesen

En mann i 30-årene er i Bergen tingrett dømt til 14 dagers betinget fengsel for datainnbrudd hos Statens vegvesen. Mannen sier han ville utvikle en app. Han ble også dømt til å gi fra seg to harddisker og en SSD-disk, skriver BT..

P4 - 05 Nov 19 kl. 22:07

Tiltalt for datainnbrudd hos vegvesenet

En mann, bosatt i Bergen, er tiltalt for å ha brutt seg inn i Statens vegvesen sitt datasystem, der han skal ha stjålet personopplysninger til flere millioner brukere. Det skriver Bergensavisen. Den 33 år gamle mannen er utenlandsk statsborger, og ble pågrepet i januar i gjor.

NRK - 30 Jul 19 kl. 01:37

Stjal politifolks personinformasjon

Informasjon om 2500 politifolk i Los Angeles og 17.000 jobbsøkere er blitt stjålet i et datainnbrudd hos politiet i Los Angeles. Hackerne skal blant annet ha fått tak i navn, fødselsdatoer, e-postadresser og passord.

Dagbladet - 24 Oct 19 kl. 13:59

Miljøaktivist pågrepet etter forsøk på datainnbrudd

Tysk statsborger pågrepet i forkant av havkonferanse i Oslo..

NRK - 05 May 20 kl. 15:23

Hackerangrep mot korona-forskning

Myndighetene i USA og Storbritannia sier profesjonelle hackere står bak datainnbrudd mot forskere og helseinstitusjoner som arbeider med koronaviruset. I en felles uttalelse heter det at hackerne trolig leter etter forskningsresultater om viruset..

P4 - 06 Sep 19 kl. 17:13

Kundeopplysninger på avveie

Kundeopplysningene til rundt 30 000 mobilkunder hos Telenor i Sverige har kommet på avveie etter et datainnbrudd. Det opplyser Telenors kommunikasjonssjef til svenske P4. Datainnbruddet er anmeldt, og kundene som er berørt har blitt kontaktet..

Dagbladet - 22 Jan 20 kl. 09:44

Avviser hacke-anklager

Saudi-Arabias ambassade i Washington avviser anklagene om at landet står bak et datainnbrudd på Washington Post-eier Jeff Bezos' telefon..

NRK - 06 Sep 19 kl. 15:56

Opplysninger på avveie

Kundeopplysninger om rundt 30.000 mobilkunder hos Telenor i Sverige har kommet på avveie etter et datainnbrudd. Datainnbruddet ble avdekket da selskapet registrerte et unormalt antall søk i systemet, sier Telenors kommunikasjonssjef Mikko Viitala..

NRK - 05 Nov 19 kl. 19:22

Tiltalt for datainnbrudd

En mann bosatt i Bergen er tiltalt for å ha brutt seg inn i Statens vegvesens datasystem og stjålet personopplysninger til flere millioner brukere, skriver BA. Den utenlandske statsborgeren ble pågrepet i fjor etter at Vegvesenet hadde anmeldt ham..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

- Al-Qaida-leder drept

Lederen for terrorgruppa Al-Qaida i Nord-Afrika er drept av franske styrker. Det opplyser den franske forsvarsministeren. Han ble drept nordvest i Mali.

P4 - 1 time siden

USA: Trekker kinesisk flyforbud

Nå åpnes det for at kinesiske flyselskaper kan fly to tur-retur-flyvninger til USA i uken. Det er det samme som Kina godtar av amerikanske flyselskaper. Så sent som onsdag truet det amerikanske transportdepartementet med at flyselskaper fra Kina kunne bli nektet å fly inn og ut av USA fra 16.

P4 - 1 time siden

Ber folk merke båtene

Hovedredningssentralen ber folk merke sine båter, kajakker og kanoer med navn og telefonnummer i sommer. Det skal gjøre det lettere å spore opp eieren om det skulle være nødvendig, og de skriver i en melding på Twitter at det i noen tilfeller kan avverge en redningsaksjon..

P4 - 1 time siden

Trekker soldater ut av D.C.

USAs forsvarsminister trekker de militære styrkene ut av Washington D.C. Rundt 1.

P4 - 2 timer siden

Solberg: - Forstår smittevernutfordringene

Statsminister Erna Solberg sier hun har forståelse for at det ble utfordringer med smittevernet under demonstrasjonen i Oslo i dag. Tusenvis av mennesker sto tett samlet foran Stortinget for å demonstrere mot politivold og rasisme, og Helsedirektoratet har uttrykt bekymring for brudd på smittevernreglene. Solberg sier til VG at hun er glad arrangørene forsøkte å lage regler for smittevern, selv om det ble vanskelig..

P4 - 2 timer siden

Dro ut strømmen - fisk er ødelagt

Noen har trukket ut strømmen til en parkert frysebil som er fullastet med fisk i Lindesnes. Politiet melder at fisk for store verdier er ødelagt, og mener noen må ha gjort det med vilje. Det er ikke kjent om politiet har noen mistenkte..

P4 - 2 timer siden

Forbud mot kvelertak

Guvernøren i Minnesota forbyr nå politiet i Minneapolis å bruke kvelertak. Politiet er også pålagt å rapportere kollegaer som bryter dette forbudet. George Floyd døde forrige mandag i Minneapolis etter å ha blitt kvalt av en politimann som presset kneet på nakken hans..

P4 - 3 timer siden

Funn av levninger i Ørsta

Det er gjort funn av levninger og en sko i området der en 25 år gammel kvinne forsvant i Ørsta høsten 2018. Den polske kvinnen la ut på tur i fjellet, og har vært savnet siden. Det er gjennomført flere omfattende leteaksjoner de siste årene, og politiet opplyser nå til TV 2 at de har gjort funn.

P4 - 3 timer siden

Var under rettspykiatrisk vurdering

Mannen som er siktet for drapsforsøk på en 88-åring i Sandvika onsdag kveld, var underlagt rettspsykiatrisk utredning. Det skriver Budstikka. Mannen i 30-årene er tidligere drapsdømt, og er også siktet for å ha utøvd vold og fremsatt drapstrusler mot den samme 88-åringen i fjor høst..

P4 - 3 timer siden

NHO nedbemanner

NHO må nedbemanne på grunn av koronakrisen. Næringslivets Hovedorganisasjon har selv stått i bresjen for å sikre hjelp til bedrifter som er rammet av viruset. Og når deres medlemmer har permittert sine ansatte og tapt penger, har også NHO sine inntekter falt, melder E24.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt