P4 > Nyheter

Tirsdag, 14 Juli, 15:48

P4 - 03 juni 20 kl. 23:25

Politiet bruker sjelden våpen

Norsk politi bruker sjelden våpen.
Det viser tall fra Politidirektoratet.
I fjor hadde politiet i underkant av 10.000 bevæpnede oppdrag, men brukte skytevåpen i kun 13 av disse.
Politiet i Norge bærer til vanlig ikke våpen, men har de lagret i patruljebilene, slik at man kan bevæpne seg ved nødssituasjoner..
Les mer på P4


Les mer om:
Politidirektoratet, Norge

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Politiet, bruker, sjelden, våpen
P4 - 19 juni 20 kl. 14:20

Politiet bruker lenger tid

Politiet bruker lenger tid på å rykke ut til hendelser enn før. Responstiden har økt i mindre byer og tettsteder etter at nærpolitireformen ble innført i 2016, viser nye tall fra Politidirektoratet. I de største byene er responstiden den samme som før.

P4 - 19 april 20 kl. 13:44

Politiet bruker mye tid på koronasaker

Politiet bruker mye tid på koronarelaterte saker. Vest og Øst politidistrikt har registrert tilsammen 1192 henvendelser til operasjonssentralen som er knyttet til korona. Politiinspektør Kjetil Øyri i Vest politidistrikt sier de tar tak i de hendelsene de har kapasitet til..

Aftenposten - 26 mai 20 kl. 06:31

De med makt bruker ordet «vi» hele tiden. Det har sine grunner. | Frank Rossavik

Ordet er ofte uklart, ikke sjelden tilslørende, iblant manipulerende..

Aftenposten - 25 feb. 20 kl. 10:49

Nadderudrevyen 2020: Det er sjelden feil med rappende bestemødre

Det er vanskelig å mislike 21st Century, selv om den sjelden når de store høydene..

Aftenposten - 05 april 20 kl. 13:53

Angela Merkel regjerer fra hjemmekontor. Nå er hennes egenskaper etterspurt igjen.

Nyhetsanalyse: Få er mer drevne i krisehåndtering enn Angela Merkel. Hun har også triks hun sjelden bruker, på lur..

Aftenposten - 25 mai 20 kl. 05:55

Full isolasjon i koronaperioden for Venstre-leder med sjelden sykdom

Trine Skei Grande er spesielt utsatt om hun blir smittet med koronavirus fordi hun har en sjelden immunsviktsykdom. Derfor har hun vært helt isolert siden mars..

NRK - 31 mai 20 kl. 00:43

Politiet i LA skyter gummikuler

Politiet bruker gummikuler for å få kontroll på situasjonen i sentrum av Los Angeles lørdag, der det begynte med demonstrasjoner, men nå er ren vandalisering. Ifølge politiet blir politibiler satt fyr på, sprayet ned med graffiti..

P4 - 29 feb. 20 kl. 11:42

Bruker tåregass mot migranter

Politiet i Hellas bruker tåregass mot migrantene som forsøker å ta seg ulovlig inn i landet fra Tyrkia i dag. Migrantene har svart med å kaste stein, melder Reuters. Tyrkia åpnet i går grensene som et svar på den økte uroligheten i Syria, og anslår at rundt 18 000 migranter så langt har tatt seg inn i Europa..

NRK - 08 mai 20 kl. 12:51

Politiet sjekker Hagens hytte nå

Politiet har fredag ettermiddag båret ut en beslagspose fra hytta til Tom Hagen i Kvitfjell i Innlandet. I 12-tiden leter politiet etter nye spor inne på hytta. De bruker blant annet 3D-scanner og hund i disse undersøkelsene..

Klartale - 28 april 20 kl. 13:12

Flere barn døde av sjelden sykdom - kan skyldes korona

Flere barn har dødd av en sjelden sykdom i Storbritannia. Betennelsen kan ha forbindelse med korona-viruset..

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

Færre oppdrag for redningssentral

Hovedredningssentralen har hittil i år rykket ut til 3799 oppdrag i år. Det er noe færre enn samme periode i fjor, da de rykket ut til 4086 hendelser. Det er i området rundt Oslo og sørover at redningssentralen rykket ut til flest oppdrag..

P4 - 16 timer siden

Ulykke under landingstrening

Småflyulykken, der en 71 år gammel mann omkom i Meråker fredag, skjedde da piloten og en instruktør øvde på landinger. Det opplyser Havarikommisjonen. Flyet kom for lavt inn mot landing og traff et tre 400 meter fra rullebanen.

P4 - 45 minutter siden

Ber om testkamper med 2500 tilskuere

Norges Fotballforbund har sendt søknad om å gjennomføre fire testkamper med 2500 tilskuere i august. Det går frem i et internt brev Aftenposten har fått innsyn i. Det er mer enn en tidobling av dagens grense.

P4 - 1 time siden

Reagerer på oppførsel til turister

Spanske myndigheter frykter en ny smittebølge etter at utenlandske turister igjen har begynt å reise til den populære ferieøya Magaluf. Videoer på sosiale medier viser blant annet britiske turister som fester og bryter reglene om både munnbind og avstand, skriver The Guardian. Den tyske helseministeren gikk nylig ut og sa han var sjokkert etter å ha sett bilder fra Mallorca, der tyske turister også ser ut til å bryte smittevernregler..

P4 - 1 time siden

1 av 5 dropper redningsvest

1 av 5 nordmenn dropper redningsvest i båt. Det viser en ny undersøkelse Norstat har laget for Frende Forsikring. Mens 96 prosent av båtfolket i nord sier de bruker vest når båten er i fart, sier kun 59 prosent på sørlandet, Telemark og i Vestfold at de gjør det samme.

P4 - 1 time siden

Påbyr munnbind i Frankrike

Frankrike følger en rekke andre europeiske land og innfører påbud om munnbind. Regelen gjelder i offentlige rom og innføres fra og med neste uke. 172.

P4 - 1 time siden

Gravid kvinne døde - fikk utforsvarlig helsehjelp

En gravid kvinne døde fordi hun ikke fikk forsvarlig helsehjelp. Det har fylkesmannen i Trøndelag konkludert med etter at en kvinne i 20-årene døde uventet i mars. Kvinnen var i uke 21 av svangerskapet, og kontaktet helsevesenet ni ganger før hun ble innlagt på sykehuset i Namsos..

P4 - 1 time siden

Vil revurdere avstandsregler i kultursektor

Én-metersregelen på teater, kino og konserter kan bli lempet på. Regjeringen ber nå helsemyndighetene revurdere dagens regler for kultursektoren, og innkaller i morgen til en pressekonferanse om temaet. Der vil en rekke bransjeorganisasjoner delta.

P4 - 1 time siden

Forbyr Huawei fra 5G-nett

Storbritannia forbyr kinesiske Huawei fra deres 5G-nett. Det opplyste myndighetene på en pressekonferanse for kort tid siden. USA nekter også selskapet tilgang, og har sagt at Huawei utgjør en sikkerhetsrisiko for nasjonal sikkerhet, noe selskapet benekter..

P4 - 2 timer siden

Savnet etter boligbrann

En person er savnet etter boligbrannen i Åkrestrømmen i Rendalen kommune i går kveld. To personer i 80-årene var bosatt på adressen, og den andre er fraktet til sykehus med ukjent skadeomfang. Det er foreløpig for varmt i boligen for at brannvesenet kan søke etter den savnede..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt