Plutselig åpnet bakken seg

Innbyggerne i Borås våknet til skremmende scener midt i byen.

FOSSET UT: Grønt vann fosset ut i gata i sentrum av Borås mandag morgen. Foto: Patrik Dahlgren
FOSSET UT: Grønt vann fosset ut i gata i sentrum av Borås mandag morgen. Foto: Patrik Dahlgren Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Innbyggerne i den svenske byen Borås våknet mandag morgen til scener som kunne vært hentet ut av en skrekkfilm fra 90-tallet. For plutselig hadde bakken åpnet seg midt i sentrum, hvor kokende grønt vann fosset ut og store skyer med damp steg mot himmelen.

- Jeg syklet forbi ved sekstida i dag tidlig. Jeg skjønte med en gang hva det var for noe, og tenkte at jeg skulle ringe, men da var det allerede teknikere som ankom stedet, sier Patrick Dahlgren til Expressen.

Dagbladet har vært i kontakt med Dahlgren, som deler de spesielle bildene av hendelsen. Det var imidlertid ikke noe forvarsel på apokalypsen Dahlgren hadde vært vitne til.

Rammer store deler av byen

Det hele skyldtes nemlig en lekkasje i rør som frakter fjernvarme til bygg i sentrum av Borås.

- Store deler av byen kan oppleve problemer med varme og varmtvann som følge av at det har lekket ut mye vann, og at vi har mistet trykk i rørene, skriver Borås Energi och Miljö i en pressemelding.

Ifølge selskapet holdt vannet som fosset ut en temperatur på 100 grader, og det var en fare for at forbipasserende kunne bli skadd, skriver Borås Tidning (BT). Det har imidlertid ikke kommet meldinger om skadde personer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.