NRK > Nyheter

Wednesday, 03 June, 23:21

NRK - 24 Jun 19 kl. 21:29

Plan mot vold i nære relasjoner

Regjeringen har satt i gang arbeidet med en nasjonal handlingsplan mot vold i nære relasjoner. Arbeidet skal ledes av Justisdepartementet. Den nye handlingsplanen skal ha en egen del om vold og overgrep i samiske samfunn..
Les mer på NRK


Les mer om:
Justisdepartementet

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Planmot , voldi , nære, relasjoner
P4 - 07 Apr 20 kl. 08:08

Færre anmelder vold i nære relasjoner

Politiet er bekymret fordi det nå er en nedgang i antall anmeldelser av vold i nære relasjoner. Påtroppende Kripos-sjef Kristin Ottesen sier til VG at hun tror nedgangen illustrerer en økning i mørketall. Norsk politi tror flere voldsutsatte sliter med å be om hjelp, samtidig som det er vanskeligere å varsle om vold og overgrep på vegne av andre når samfunnet er stengt..

P4 - 24 Sep 19 kl. 07:27

Norske kommuner mangler planer mot vold i nære relasjoner

Kun 4 av ti norske kommuner har gode handlingsplaner mot vold i nære relasjoner. Det viser en fersk rapport fra Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress, NKVTS. Det er flest kommuner med høye innbyggertall som har handlingsplaner, men allikevel bor bare 63 prosent av innbyggerne i kommuner med slike hjelpetilbud.

P4 - 01 Oct 19 kl. 10:58

Solberg: - En nasjonal hjelpelinje er helt avgjørende

Altfor mange blir utsatt for vold og overgrep i nære relasjoner, derfor er det viktig med en nasjonal hjelpelinje. Det sier statsminister Erna Solberg. I dag åpnet hun den nasjonale hjelpelinja for personer som er utsatt for vold i nære relasjoner og seksuelle overgrep.

Aftenposten - 30 May 20 kl. 11:30

Teateranmeldelse: Boys & Girls er et ubehagelig stykke | Mona Levin

Sterk prestasjon i teaterstykke som utforsker vold og hva som kan trigge vold i nære relasjoner..

P4 - 05 Apr 20 kl. 14:37

WHO: - rapporter om mer vold i hjemmet

Verdens helseorganisasjon, WHO, er bekymret etter rapporter om mer vold i familier etter at virusutbruddet begynte. Her hjemme har politiet sagt at de frykter de ikke klarer å avdekke alle tilfellene av vold i nære relasjoner når folk er i karantene og har hjemmekontor. WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus, sier slike saker har økt i flere land..

P4 - 14 Apr 20 kl. 06:27

Kraftig økning i vold i franske hjem

I Frankrike har det vært en kraftig vekst i antall saker med vold i hjemmet siden koronakrisen begynte. Ifølge Reuters har det vært en økning på 32 prosent, og hele 36 prosent i hovedstaden Paris. Franske myndigheter har blant annet innført et kodeord voldsutsatte kan si på apotek for å få hjelp, og vil betale for hotellrom for de som er utsatt for vold.

Aftenposten - 21 Nov 19 kl. 22:15

– Skal vi bli kvitt skammen, må vi snakke om vold i nære relasjoner

Prestesønnen, gründeren og kulturlederen Martin Eia-Revheim (46) har båret på en familiehemmelighet om farens alkoholisme og vold i mange år. Nå er det ikke mer å skjule..

NRK - 01 Oct 19 kl. 09:50

Erna Solberg åpnet kriselinje

Statsministeren åpnet i dag Krisesentersekretariatets Vold- og overgrepslinje hos Oslo Krisesenter. Dette er den første nasjonale hjelpelinjen for de som er utsatt for vold i nære relasjoner og seksuelle overgrep. Hjelpelinjen 116 006 er anonym..

Dagbladet - 01 Oct 19 kl. 06:00

Hvordan skal vi beskytte våre innbyggere?

60 prosent av norske kommuner har ikke handlingsplaner for arbeidet mot vold i nære relasjoner..

Dagbladet - 19 Nov 19 kl. 06:00

Styrker sårbares vern

Arbeidet mot vold i nære relasjoner er viktig for regjeringen. Derfor jobbes det nå med en ny handlingsplan rundt dette..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 2 timer siden

Tysk fange i fokus i Madeleine-sak

En 43 år gammel tysk mann er nå hovedmistenkt i Madeleine McCann-saken. Forsvinningen til den tre år gamle britiske jenta i Portugal for 13 år siden etterforskes fortsatt. Mannen skal ha vært i området med campingbil da jenta forsvant, melder BBC..

NRK - 1 time siden

Svensk politi brukte pepperspray

Politiet i Stockholm grep inn og løste opp en anti-rasisme-demonstrasjon på Sergels Torg i sentrum av Sveriges hovedstad. Senere har det vært sammenstøt både ved Slottet og ved Stockholms største T-banestasjon...

NRK - 45 minutter siden

Ber politi i Minneapolis skåne barn

Innbyggere i MInneapolis sier til NRK at det er mange tilfeller der politiet utøver vold mot barn. I svarte bydeler er storparten av politifolkene hvite, og det gir ikke trygghet, sier flere. De ber politiet holde seg unna skolebarn..

NRK - 6 timer siden

Forsvarsminister uenig med Trump

USAs forsvarsminister Mark Esper sier han er motstander av å bruke en gammel lov for å tillate USAs væpnede styrker å slå ned sivile opptøyer i landet. President Donald Trump har truet med å sette inn hæren mot demonstranter..

NRK - 1 time siden

Brannbomber mot ambassade i Aten

Demonstranter kastet brannbomber mot USAs ambassade i Hellas under en demonstrasjon mot politivold og rasisme. 3000 mennesker demonstrerte i Aten som en følge av George Floyds død i Minneapolis, melder Reuters. Politiet tok i bruk tåregass mot dem..

NRK - 1 time siden

Floyds familie takker for siktelser

George Floyds familie er takknemlige for at alle de fire politifolkene som pågrep ham er siktet for drap eller medvirkning til drap. - Et bittersøtt øyeblikk, sier familien i en uttalelse, som også oppfordrer til fredelige forandringer i samfunnet..

NRK - 1 time siden

Brannbomber mot ambassade i Athen

Demonstranter kastet brannbomber mot USAs ambassade i Hellas under en demonstrasjon mot politivold og rasisme. 3000 mennesker demonstrerte i Athen som en følge av George Floyds død i Minneapolis, melder Reuters. Politiet tok i bruk tåregass mot dem..

NRK - 1 time siden

Facebook-veteraner ut mot sjefen

Over 30 Facebook-ansatte med lang historie i selskapet kritiserer Mark Zuckerberg og toppledelsen for ikke å reagere på Donald Trumps oppdateringer, melder New York Times. USAs president anklages for løgn og for å fyre opp under konfliktene i USA..

NRK - 1 time siden

Svensk politi fjernet demonstranter

Politiet i Stockholm grep inn og løste opp en anti-rasisme-demonstrasjon på Sergels Torg i sentrum av Sveriges hovedstad. Senere har det vært sammenstøt både ved Slottet og ved Stockholms største T-banestasjon, skriver Expressen..

NRK - 2 timer siden

Flere båtbranner hittil i år

I mai var det nesten dobbelt så mange båtbranner som samme måned i fjor, ifølge tall fra Direktoratet fra samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Brannvesenet råder båtfolket til å sjekke elektriske anlegg og motor..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt