NRK > Nyheter

Wednesday, 16 October, 01:21

NRK - 24 Jun 19 kl. 21:29

Plan mot vold i nære relasjoner

Regjeringen har satt i gang arbeidet med en nasjonal handlingsplan mot vold i nære relasjoner. Arbeidet skal ledes av Justisdepartementet. Den nye handlingsplanen skal ha en egen del om vold og overgrep i samiske samfunn..
Les mer på NRK


Les mer om:
Justisdepartementet

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Planmot , voldi , nære, relasjoner
P4 - 24 Sep 19 kl. 07:27

Norske kommuner mangler planer mot vold i nære relasjoner

Kun 4 av ti norske kommuner har gode handlingsplaner mot vold i nære relasjoner. Det viser en fersk rapport fra Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress, NKVTS. Det er flest kommuner med høye innbyggertall som har handlingsplaner, men allikevel bor bare 63 prosent av innbyggerne i kommuner med slike hjelpetilbud.

P4 - 01 Oct 19 kl. 10:58

Solberg: - En nasjonal hjelpelinje er helt avgjørende

Altfor mange blir utsatt for vold og overgrep i nære relasjoner, derfor er det viktig med en nasjonal hjelpelinje. Det sier statsminister Erna Solberg. I dag åpnet hun den nasjonale hjelpelinja for personer som er utsatt for vold i nære relasjoner og seksuelle overgrep.

NRK - 01 Oct 19 kl. 09:50

Erna Solberg åpnet kriselinje

Statsministeren åpnet i dag Krisesentersekretariatets Vold- og overgrepslinje hos Oslo Krisesenter. Dette er den første nasjonale hjelpelinjen for de som er utsatt for vold i nære relasjoner og seksuelle overgrep. Hjelpelinjen 116 006 er anonym..

Dagbladet - 01 Oct 19 kl. 06:00

Hvordan skal vi beskytte våre innbyggere?

60 prosent av norske kommuner har ikke handlingsplaner for arbeidet mot vold i nære relasjoner..

P4 - 04 Oct 19 kl. 16:17

Mistenkt for vold

En mann i 30-årene fra Stjørdal i Trøndelag er mistenkt for å ha holdt ektefellen sin innesperret i parets bolig i flere dager. Kvinnen skal til slutt ha klart å rømme fra parets bolig, skriver Sjørdalens Blad. Mannen er siktet for mistanke om vold i nære relasjoner.

P4 - 31 May 19 kl. 06:17

Stor økning i vold blant jenter

Aldri før har så mange jenter i Norge vært så voldelige som nå. Det ble registrert 131 voldslovbrudd blant jenter mellom 15 og 17 år i Oslo i 2018 - det er er mer enn en dobling fra 2015. Forsker Ann-Cathrin Faldet ved høgskolen i Innlandet sier til Aftenposten at jenter som bruker vold ofte mislykkes på et område der de fleste jenter lykkes, som med skole og i relasjoner..

P4 - 24 Sep 19 kl. 12:52

- Må bli mer lik kunnskap om vold mot barn

- Det er helt nødvendig at flere tør å varsle hvis de mistenker vold mot barn. Det sier spesialsykepleier Tone Emilie Sinnangr ved Stine Sofie Stiftelse. Kripos har for første gang gjort en gjennomgang av straffesaker som gjelder alvorlig vold mot små barn, og blant funnene kommer det frem at kunnskapen om vold mot barn i politidistriktene og ved ulike helsestasjoner og barnevernstjenester varierer mye..

NRK - 29 Mar 19 kl. 08:55

Sjøvold blir ny PST-sjef

Politimester i Oslo, Hans Sverre Sjøvold, blir etter det NRK vet i dag utnevnt til ny PST-sjef. Sjøvold tar over jobben etter Benedicte Bjørnland som blir politidirektør 1. april.

NRK - 29 Mar 19 kl. 12:49

Sjøvold ny PST-sjef

Hans Sverre Sjøvold ble i dag presentert som ny PST-sjef. Han tar over for Benedicte Bjørnland som blir ny politidirektør. Sjøvold har vært politimester i Oslo siden 2012.

Dagbladet - 09 Apr 19 kl. 14:27

Nå krever EU en klar plan fra May

EU ber statsminister Theresa May legge fram en klar plan for veien videre før toppmøtet tar stilling til ønsket hennes om en ny utsettelse av skilsmissen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

– Kan aldri erklære våpenhvile

Tyrkias president Erdogan har avvist USAs forslag om å inngå en våpenhvile i nordlige deler av Syria. – Vi kan aldri erklære våpenhvile, sa han til journalister om bord på et fly, ifølge flere tyrkiske medier og Reuters..

NRK - 30 minutter siden

Pence vil ikke dele dokumenter

Visepresident Mike Pence i USA nekter å dele dokumenter med kongressen i forbindelse med prosessen som kan lede til riksrett mot president Trump. Pence mener at forespørselen fra Representantenes hus er «for bred», ifølge Reuters..

NRK - 1 time siden

Ønsker Syria-omkamp i kongressen

Flere av Demokratenes kongressmedlemmer, med støtte fra noen republikanske representanter, har fremmet et forslag i kongressen hvor de går mot president Donald Trumps avgjørelse om å trekke USAs soldater ut av Syria. Det melder Reuters..

NRK - 1 time siden

SOHR: To syriske soldater drept

To syriske regjeringssoldater skal være drept i artilleriskyts fra tyrkiskvennlige opprørere i det nordlige Syria. Det melder eksilgruppen Syrian observatory for human rights (SOHR), ifølge NTB..

NRK - 1 time siden

Spania fordømmer vold

De spanske myndighetene fordømmer volden i Barcelona, og andre byer i regionen. Det skriver myndighetene i en pressemelding, ifølge Reuters. De skriver videre at de nå jobber for å garantere innbyggernes sikkerhet i Catalonia..

NRK - 1 time siden

«Uakseptabel» brexitavtale

Brexit-tilhenger og parlamentsmedlem Owen Paterson mener at statsminister Boris Johnsons avtale om å gå ut av EU er «absurd» og «uakseptabel», ifølge avisa The Sun. Britene går etter planen ut av EU 31. oktober og forhandler nå om en avtale..

NRK - 1 time siden

Hevder Syria drepte tyrkisk soldat

Tyrkias president Erdogan hevder i et intervju at det var syriske regjeringsstyrker som stod bak et angrep mot byen Manbij, hvor en tyrkisk soldat ble drept. Åtte andre tyrkere ble skadd i angrepet. Det skriver nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 2 timer siden

Uavgjort mellom Norge og Romania

Kampen mellom Norge og Romania endte 1-1. Spissen Alexander Sørloth sikret det norske poenget i sluttminuttene. Dermed er ikke håpet helt ute for direkte kvalifisering til fotball-EM..

NRK - 2 timer siden

Kilde: USA måtte avskrekke milits

Ifølge en amerikansk tjenestemann sendte USA F-15-fly og kamphelikoptre for å skremme tyrkiskstøttede opprørsgrupper som kom «svært nær» amerikanske soldater i Syria tirsdag, skriver journalisten Lucas Tomlinson. Han dekker Pentagon for Fox News..

NRK - 3 timer siden

El Pais: Tre pågrepet i Barcelona

Tre personer er pågrepet og ni personer er skadet i demonstrasjonene i Barcelona, melder den spanske avisen El Pais. Det er andre dag på rad hvor folk demonstrerer i gatene, etter at flere tidligere katalanske politikere ble dømt til fengsel..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt