NRK > Nyheter

Saturday, 25 June, 19:49

NRK - I førrgår: 11:25

Petro vil gjenåpne grensa til Venezuela

Gustavo Petro, som sist helg vant presidentvalget i Colombia, sier at han vil normalisere forholdet til Venezuela og gjenåpne grensa mot nabolandet. – Jeg har kontaktet Venezuelas regjering for å gjenåpne grensa og gjenopprette menneskerettighetene på grensa, tvitrer Petro. I februar 2019 brøt den avtroppende presidenten Ivan Duque de diplomatiske forbindelsene med Venezuela og stengte grensa, skriver NTB..
Les mer på NRK


Les mer om:
Petro, Colombia, Venezuela, Venezuelas, Ivan Duque, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Petro, vil, gjenåpne, grensa, til, Venezuela
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - 05 maj 22 kl. 06:00

Vil velgerne straffe Boris Johnson?

Britene skal torsdag velge hvem som skal få styre sine byer og kommuner. Men det er også mer enn et vanlig lokalvalg. Det vil også gi svar på hvor mange som støtter Boris Johnson etter to år med Brexit, korona og det som blir kalt «party gate» .

Klartale - 05 apr 22 kl. 06:00

Polen tvinger fortsatt folk på flukt tilbake til Hviterussland

Tusenvis at folk fra flukt kommer til Polen. Både fra Ukraina, men også fra Afghanistan og andre land i Midtøsten. Mange har forsøkt å komme seg inn til Europa det siste året.

NRK - 19 maj 22 kl. 10:56

Sveits gjenåpner ambassaden i Kyiv

Fem sveitiske diplomater vil returnere til Kyiv i Ukraina og gjenåpne den sveitiske ambassaden der, melder Reuters. I tillegg til de fem diplomatene vil også ambassadøren til Ukraina returnere til Kyiv. Ambassaden er blant flere som har vært stengt mens krigen i Ukraina har pågått.

Klartale - 27 maj 22 kl. 11:47

Nordmenn reiser til Sverige for å handle igjen

Nordmenn har funnet veien til butikkene over grensa igjen etter pandemien. Men grensehandelen er ikke på samme nivå som i 2019.Nordmenn brukte 2,1 milliarder kroner på grensehandel.

NRK - 20 jun 22 kl. 04:32

Blinken gratulerte Petro med seieren

USAs utenriksminister Antony Blinken gratulerte Colombia med å holde et fritt og redelig presidentvalg, etter at den venstreorienterte Gustavo Petro vant presidentvalget søndag. – Vi ser frem til å samarbeide med den valgte presidenten Petro, for å ytterligere styrke forholdet mellom USA og Colombia. Samt å bevege nasjonene våre mot en bedre fremtid, sier Blinken i et uttalelse utstedt av utenriksdepartementet, melder Reuters..

Klartale - 20 jun 22 kl. 14:22

Han er Colombias nye president

Gustavo Petro vant presidentvalget i Colombia. Han er tidligere kriger for geriljaen M-19-geriljaen. Petros parti Alternativ vei er til venstre i politikken.

NRK - 10 apr 22 kl. 00:56

EU gjenåpnet ambassade i Kyiv

EU har gjenåpnet sin ambassade i den ukrainske hovedstaden, etter at den ble midlertidig flyttet til Polen ved krigsutbruddet i februar. Gjenåpningen ble annonsert av EUs utenrikssjef Josep Borrell da han besøkte Kyiv lørdag. Matti Maasikas som er sjef for EU-delegasjonen i Ukraina, postet lørdag et bilde av EU-flagget vaiende utenfor ambassaden.

NRK - 25 apr 22 kl. 13:01

UD: Ingen planer om å gjenåpne ambassaden i Kyiv

Flere land gjenåpner sine ambassader i Ukraina. Norge har foreløpig ingen planer om dette, opplyser Utenriksdepartementet. – Vi gjør fortløpende vurderinger av sikkerhetssituasjonen i Kyiv og resten av Ukraina.

Klartale - 24 maj 22 kl. 09:32

Vil la folk handle billig også nær grensa til Sverige

Korona stengte grensa til Sverige. Men nå er den åpen igjen. Folk reiser igjen dit for å kjøpe billigere mat, alkohol, tobakk og godteri.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Leteaksjon etter mann i Gjerstad

En mann er ikke kommet tilbake etter en tur i Gjerstad i Agder. Det er iverksatt leteaksjon, hvor politiet er på stedet med ressurser i tillegg til redningshelikopter og frivillige letemannskaper, tvitrer politiet..

NRK - 15 minutter siden

Macron: – Står sterkere mot hatet sammen

Frankrikes president Emmanuel Macron uttrykker medfølelse med ofrene og det norske folk i en Twitter-melding på norsk etter skytingen i Oslo. – Oslo ble i natt rammet av en grusom handling utført av en islamistisk terrorist. Min medfølelse går til ofrene og til deres pårørende, til de skadde og til det norske folk, skriver den franske presidenten på Twitter.

NRK - 1 time siden

Luftambulanse til Halden: MC-fører kritisk skadd

Luftambulanse ble sendt til Halden etter melding om en singelulykke med en motorsykkel. Motorsyklisten beskrives som kritisk – men ikke livstruende – skadd, skriver politiet på Twitter. Nødetatene har avsluttet arbeidet på stedet og veien er åpnet.

NRK - 45 minutter siden

Stoltenberg: Nato fortsetter å stå imot ekstremisme og terrorisme

Nato-sjef og tidligere statsminister Jens Stoltenberg er trist over skytingen i Oslo. – Dypt trist over skytingen i Oslo, hovedstaden til vår allierte Norge og min hjemby, skriver han på sin Twitter-side. Han sier at det frie og åpne samfunnet må beskyttes.

NRK - 1 time siden

Putin vil ruste opp belarusisk luftforsvar til å kunne bære atomvåpen

Russlands president Vladimir Putin tilbyr seg lørdag å oppgradere Belarus luftforsvar til å kunne bære atomvåpen. Det skjer mens Russland krigen i Belarus naboland Ukraina, skriver nyhetsbyrået AFP. Putin sier moderniseringen burde finne sted i russiske fabrikker, og at treningen av personell burde starte opp på samme tid..

NRK - 1 time siden

Tysklands statsminister om Oslo: – Kampen mot terror forener oss

– Angrepet på det skeive samfunnet i Oslo sjokkerer meg dypt, sier Tysklands statsminister Olaf Scholz. – Mine tanker går til ofrenes familier. Jeg håper de skadde blir raskt bedre.

NRK - 2 timer siden

To personer skadd etter trafikkulykke med buss

En buss og to biler er involvert i en trafikkulykke i Drangedal. Politiet opplyser at 20 personer er involvert. Én person er kritisk skadd og én er alvorlig skadd.

NRK - 1 time siden

Luftambulanse til Halden etter MC-ulykke

Luftambulanse er på vei til Halden etter melding om en singelulykke med en motorsykkel. Motorsyklisten ses til av ambulanse. Skadeomfanget er per nå ukjent, men føreren skal være ved bevissthet, skriver politiet på Twitter.

NRK - 1 time siden

Melding om paragliderulykke

Nødetatene rykker ut etter melding om en paragliderulykke på Hvittingfoss, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Sørgegudstjeneste i Oslo domkirke søndag

Oslo domkirke holder sørgegudstjeneste søndag klokken 11.00. Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen deltar.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com