P4 > Nyheter

Wednesday, 19 February, 16:16

P4 - 21 Jan 20 kl. 20:20

Pelsdyrbønder kan få full erstatning

FrP kan være med å sikre at pelsdyrbønder får full erstatning.
Det melder NRK.
Partiet sier nå de vil støtte opposisjonen på Stortinget om å bedre kompensasjonsordningene når næringen skal avvikles innen 2025.
Regjeringen har lagt 850 millioner kroner på bordet for å kompensere bøndene, noe ifølge Norges Pelsdyralslag bare er en brøkdel av virksomhetens reelle verdi.
Saken skal nå behandles i Stortinget i februar..
Les mer på P4


Les mer om:
NRK, Stortinget, Norges Pelsdyralslag

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Pelsdyrbønderkan , , full, erstatning
P4 - 11 Feb 20 kl. 14:24

Opposisjonen: – Viktig og riktig at pelsdyrbøndene får full erstatning

Fornøyde etter enighet om mer i erstatning. – Det er svært viktig at pelsdyrbøndene får mer i kompensasjon fra staten. Det mener leder for næringskomiteen på Stortinget, Senterpartiets Geir Pollestad.

P4 - 15 Oct 19 kl. 07:25

Varsler milliontap for pelsdyrbønder

Flere pelsdyrbønder vil tape mellom fem og ti millioner kroner når pelsdyrnæringen skal avvikles innen 2025. Det viser beregninger fra Klepp Regneskapslag, som fører regnskapet for 22 pelsdyrbønder, skriver Nationen. Regjeringen vil kompensere bøndene, men selskapet mener de som rammes må få full erstatning..

NRK - 11 Feb 20 kl. 15:46

– En tøff kamp

Kampen for full erstatning for pelsdyrbønder har vært en tøff kamp. Det sier Odd Arne Myromslien fra Kvam som har ofret det meste for at bøndene skal få full erstatning for å legge ned. Han er fornøyd med forliket mellom regjeringa og Frp..

P4 - 11 Feb 20 kl. 08:54

Enighet om full pelsdyr-kompensasjon

Det blir likevel gitt full erstatning til pelsdyrbøndene som er tvunget til å avvikle driften. Frp, H, KrF og V er enige om å endre kompensasjonsordningen, som pelsdyrbønedene har krevet . Enigheten ble oppnådd rett før dagens debatt og votering i Stortinget.

P4 - 04 Oct 19 kl. 21:15

Pelsdyrbønder fortviler over erstatningsforslag

Erstatningen pelsdyrbønder skal få når næringen legges ned må bli langt bedre. Det er beskjeden regjeringen har fått etter å ha mottatt over hundre høringssvar om saken. Mange bønder frykter de bare vil få en brøkdel av hva anleggene deres er verdt og vil bli sittende igjen med milliongjeld.

P4 - 11 Feb 20 kl. 10:57

Håper pelsdyrbøndene blir fornøyde

Vi håper og tror pelsdyrbøndene blir fornøyde. Det sier Frps Morten Ørsal Johansen etter at det i dag ble klart at Frp og regjeringen har inngått forlik og allikevel vil gi full erstatning til pelsdyrbøndene som er tvunget til å avvikle driften innen februar 2025. Det er en god og anstendig avtale, sier Johansen..

P4 - 27 Nov 19 kl. 18:30

800 millioner til pelsdyrbønder

Regjeringen setter av minst 800 millioner kroner til pelsdyrbøndene som må legge ned driften når næringen avvikles. De har fått mye kritikk til sitt første forslag til erstatning. Landsbruks- og matminister Olaug Bollestad skriver i en pressemelding at hun har lyttet til innspillene og gjort flere forbedringer så flere oppdrettere kommer bedre ut..

Aftenposten - 02 Oct 19 kl. 05:50

Flere fylkeslag kritiserer erstatningen til pelsdyrbønder

Flere fylkeslag blant regjeringspartiene mener kravet om at erstatningen til pelsdyrbønder ikke må slå ut urimelig, ikke er oppfylt..

P4 - 26 Oct 19 kl. 21:52

Melby åpner for endringer i pels-kompensasjon

Venstres Guri Melby åpner for å endre kompensasjonsordningen for pelsdyrbønder. Stortingsrepresentanten sier til Nationen at hun ser for seg at Stortinget kan gjøre endringer hvis det viser seg at beregningene som har blitt brukt, ikke stemmer. Regjeringen har møtt kraftig kritikk fra næringen etter at de la fram sitt forslag til erstatningsordning for pelsdyrbønder som må avvikle driften..

P4 - 17 Dec 19 kl. 09:56

Jobber for bedre erstatning for pelsbønder

Frp jobber mot egen regjering for å bedre erstatningen til pelsdyrbønder når næringen avvikles. Frps Roy Steffensen mener det er fire punkter i erstatningsopplegget som må bedres. Blant annet at man må legge til grunn de siste ti års prisene på skinn, ikke de siste fem årene som er nå, da dette er de dårligste fem årene, melder Nationen..

Fler nyheter fra P4

P4 - 10 minutter siden

Sanders og Bloomberg går frem

Barne Sanders og Mike Bloomberg går frem på en ny meningsmåling. Sanders har ifølge målingen, gjort for ABC News, en oppslutning på 32 prosent blant de som sier de vil stemme på Demokratene. Og Bloomberg fortsetter å klatre.

P4 - 15 minutter siden

Bekymret for nødnettet

Lederen ved AMK-sentralen i Oslo er bekymret for at nødnettet skal svikte oftere. I går falt nødnettet sammen over store deler av Østlandet på grunn av en feil under oppgradering av IKT-systemene. Det rammet kommunikasjonen til både politi- brann- og helsepersonell.

P4 - 17 timer siden

Ny rekord for Haaland

Erling Braut Haaland har igjen satt rekord. Han sto for begge scoringene da hans Dortmund slo Paris St. Germain 2-1 i første kamp i 8-delsfinalen i Champions league i kveld.

P4 - 30 minutter siden

Værfaste turister på Haukeliseter kan reise hjem

De 50 turistene som har vært værfaste på Haukeliseter fjellstue kan nå omsider reise hjem. Siden søndag har gjestene vært innesnødd, men i ettermiddag lettet været såpass at E134 Haukeli ble åpnet for kolonnekjøring. Daglig leder Håkon Aarthun ved fjellstua sier gjestene har tatt situasjonen med fatning:.

P4 - 45 minutter siden

Sølv til Thingnes Bø

Johannes Thingnes Bø tok sølvet på 20-kilometeren i VM i Anterselva i ettemriddag. Det ble to tilleggsminutter på yngstebror Bø. Og en bom på siste stående gjorde at gullet glapp.

P4 - 45 minutter siden

-Snart flere gule spillere enn røde i Bryne

Haaland-feberen herjer på Bryne etter at 19-åringen scoret begge målene da Borussia Dortmund slo Paris Saint-Germain 2-1 i Champions League i går kveld. Erling Braut Haalands moderklubb blir nå nedringt av internasjonal presse, og folk vil gå på skole i den lille rogalandsbyen for å bli like god som Haaland, forteller daglig leder i Bryne fotballklubb, Knut Ove Joa..

P4 - 1 time siden

Evakuert etter brann

17 personer er evakuert etter en brann på et behandlingssenter i Lunde i Telemark. Noen ansatte sjekkes etter at de kan ha pustet inn røyk, men det er ikke meldt om alvorlige skader. Politiet mistenker at brannen er påsatt..

P4 - 1 time siden

Imponert over Haalands tempo

Også det norske friidrettsmiljøet er imponert over det Erling Braut Haaland leverer. Ikke bare bøtter 19-åringen inn mål for Borussia Dortmund, han ble i Champions League-oppgjøret mot PSG i går, av Sky Italia, målt til 6,64 på en 60 meters spurt. Riktignok med flying start.

P4 - 1 time siden

Bombegruppen til gjenvinningsanlegg

Politiets bombegruppe har rykket ut til Haraldrud gjenbruksstasjon i Oslo etter funn av mulige eksplosiver. Funnet er gjort i en container, melder politiet..

P4 - 2 timer siden

Vil ha endringer i Beslutningsforum

Flere fagfolk vil at Beslutningsforum for nye metoder må endres. Beslutningsforum avgjør om nye medisiner og behandlingsmetoder kan brukes, og nå skal ordningen evalueres. Anne Kjersti Befring, jurist og førsteamanuensis ved ved Universitetet i Oslo, mener dagens ordning fører til at noen grupper ikke får nødvendig helsehjelp.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt