P4 > Nyheter

Lørdag, 19 September, 18:36

P4 - 21 jan. 20 kl. 20:20

Pelsdyrbønder kan få full erstatning

FrP kan være med å sikre at pelsdyrbønder får full erstatning.
Det melder NRK.
Partiet sier nå de vil støtte opposisjonen på Stortinget om å bedre kompensasjonsordningene når næringen skal avvikles innen 2025.
Regjeringen har lagt 850 millioner kroner på bordet for å kompensere bøndene, noe ifølge Norges Pelsdyralslag bare er en brøkdel av virksomhetens reelle verdi.
Saken skal nå behandles i Stortinget i februar..
Les mer på P4


Les mer om:
NRK, Stortinget, Norges Pelsdyralslag

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Pelsdyrbønderkan få , full, erstatning
P4 - 11 feb. 20 kl. 14:24

Opposisjonen: – Viktig og riktig at pelsdyrbøndene får full erstatning

Fornøyde etter enighet om mer i erstatning. – Det er svært viktig at pelsdyrbøndene får mer i kompensasjon fra staten. Det mener leder for næringskomiteen på Stortinget, Senterpartiets Geir Pollestad.

P4 - 15 okt. 19 kl. 07:25

Varsler milliontap for pelsdyrbønder

Flere pelsdyrbønder vil tape mellom fem og ti millioner kroner når pelsdyrnæringen skal avvikles innen 2025. Det viser beregninger fra Klepp Regneskapslag, som fører regnskapet for 22 pelsdyrbønder, skriver Nationen. Regjeringen vil kompensere bøndene, men selskapet mener de som rammes må få full erstatning..

P4 - 11 feb. 20 kl. 10:57

Håper pelsdyrbøndene blir fornøyde

Vi håper og tror pelsdyrbøndene blir fornøyde. Det sier Frps Morten Ørsal Johansen etter at det i dag ble klart at Frp og regjeringen har inngått forlik og allikevel vil gi full erstatning til pelsdyrbøndene som er tvunget til å avvikle driften innen februar 2025. Det er en god og anstendig avtale, sier Johansen..

P4 - 04 okt. 19 kl. 21:15

Pelsdyrbønder fortviler over erstatningsforslag

Erstatningen pelsdyrbønder skal få når næringen legges ned må bli langt bedre. Det er beskjeden regjeringen har fått etter å ha mottatt over hundre høringssvar om saken. Mange bønder frykter de bare vil få en brøkdel av hva anleggene deres er verdt og vil bli sittende igjen med milliongjeld.

P4 - 11 feb. 20 kl. 08:54

Enighet om full pelsdyr-kompensasjon

Det blir likevel gitt full erstatning til pelsdyrbøndene som er tvunget til å avvikle driften. Frp, H, KrF og V er enige om å endre kompensasjonsordningen, som pelsdyrbønedene har krevet . Enigheten ble oppnådd rett før dagens debatt og votering i Stortinget.

P4 - 27 nov. 19 kl. 18:30

800 millioner til pelsdyrbønder

Regjeringen setter av minst 800 millioner kroner til pelsdyrbøndene som må legge ned driften når næringen avvikles. De har fått mye kritikk til sitt første forslag til erstatning. Landsbruks- og matminister Olaug Bollestad skriver i en pressemelding at hun har lyttet til innspillene og gjort flere forbedringer så flere oppdrettere kommer bedre ut..

Aftenposten - 02 okt. 19 kl. 05:50

Flere fylkeslag kritiserer erstatningen til pelsdyrbønder

Flere fylkeslag blant regjeringspartiene mener kravet om at erstatningen til pelsdyrbønder ikke må slå ut urimelig, ikke er oppfylt..

P4 - 26 okt. 19 kl. 21:52

Melby åpner for endringer i pels-kompensasjon

Venstres Guri Melby åpner for å endre kompensasjonsordningen for pelsdyrbønder. Stortingsrepresentanten sier til Nationen at hun ser for seg at Stortinget kan gjøre endringer hvis det viser seg at beregningene som har blitt brukt, ikke stemmer. Regjeringen har møtt kraftig kritikk fra næringen etter at de la fram sitt forslag til erstatningsordning for pelsdyrbønder som må avvikle driften..

NRK - 11 feb. 20 kl. 15:46

– En tøff kamp

Kampen for full erstatning for pelsdyrbønder har vært en tøff kamp. Det sier Odd Arne Myromslien fra Kvam som har ofret det meste for at bøndene skal få full erstatning for å legge ned. Han er fornøyd med forliket mellom regjeringa og Frp..

NRK - 02 okt. 19 kl. 05:39

– Pelsdyrbøndene får for lite

Fylkeslagene til Frp, Høyre og KrF i Rogaland mener pelsdyrbøndene får for lite i erstatning, skriver Vårt Land. Landbruksminister Olaug Bollestad sier hun vil vurdere å justere ordningen hvis noen kommer urimelig ut når erstatningen er utbetalt..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Servitør i Oslo smittet

En servitør ved Oslo-restauranten Köd har fått påvist koronasmitte. Servitøren var på jobb torsdag da det var rundt 100 gjester innom, opplyser restauranten, som fikk prøvesvaret i dag tidlig. Daglig leder, Lasse Juul Holm, sier til TV2 at de har brukt hele dagen på å få kontroll.

P4 - 1 time siden

Dyre og unødvendige aksjoner

Båter som driver i vannet fører til mange unødvendige og ressurskrevende redningsaksjoner. Torsdag ble det satt i gang en stor leteaksjon på grunn av en drivende vannscooter utenfor Lillesand. Men det var falsk alarm.

P4 - 1 time siden

Drapssiktet vil samtykke til fengsling

Mannen i 40-årene som er siktet for å ha drept sin mor i 60-årene på Tøyen i Oslo i går, vil samtykke til fengsling. Det opplyser mannens forsvarer til NTB. Ifølge henne knytter mannen seg til tid og sted for drapet, men hun vil ikke utdype hvordan han stiller seg til siktelsen.

P4 - 2 timer siden

Sesongarbeidere enig med bonde

25 sesongarbeidere fra Bangladesh har kommet til enighet med en bonde om at de skal få mer lønn. De har forhandlet etter at VG avslørte at jordbærplukkerne jobbet for 63 kroner i timen på en gård i Lier i sommer. Timelønnen de fikk av et portugisisk firma var på omtrent halvparten av den lovpålagte minimumslønnen på 123 kroner i norsk jordbruk.

P4 - 2 timer siden

Vil lette på leilighetsforbud

Høyre i Oslo foreslår å lette på forbudet mot å bygge små leiligheter sentralt i hovedstaden. I dag er det ikke lov å bygge leiligheter som er mindre enn 35 kvadratmeter i sentrum, noe bransjen mener er med på å drive opp prisene. Høyre mener det må bli lov, slik at flere kan komme seg inn på boligmarkedet, melder TV 2.

P4 - 2 timer siden

Politiet får en halv milliard ekstra

Politiet får en halv milliard kroner til ekstra stillinger. Det er nå klart at regjeringen vil gi de ekstra midlene for at politiet kan beholde de 400 stillingene som ble midlertidig opprettet på grunn av koronapandemien. Det opplyser Ingunn Foss fra Høyre til Fædrelandsvennen.

P4 - 3 timer siden

Ruud til semifinale

Casper Ruud imponerte stort, og tok seg i ettermiddag til semifinalen i storrturneringen ATP 1000 i Roma. I kvartfinalen i dag slo han nummer åtte på verdensrankingen, Matteo Berrettini. Den norske tennisstjernen kan møte Novak Djokovic i semifinalen, om han tar seg videre..

P4 - 3 timer siden

Smittevernmotstand bekymrer Høie

Helseminister Bent Høie er forberedt på at det også i Norge kan bli demonstrasjoner mot koronatiltakene. I flere storbyer i Europa har det vært større protester i gatene, blant annet tok nesten 40.000 personer til gatene i Berlin i august.

P4 - 3 timer siden

Knivstikking i Hønefoss

En person er kjørt til sykehus med ukjent skadeomfang etter å ha blitt knivstukket i Hønefoss nå i ettermiddag. Det melder politiet. Så langt er ingen pågrepet, og politiet jobber med å finne ut av hva som har skjedd..

P4 - 3 timer siden

29 smittet i Bergen

Det er registrert 29 nye koronasmittede i Bergen det siste døgnet. Det opplyser kommunen nå i ettermiddag. Dermed øker tallene igjen, etter at det har vært 25 tilfeller til sammen de siste to dagene.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt