NRK > Nyheter

Onsdag, 21 April, 13:43

NRK - 09 jan. 21 kl. 20:04

Paven om opprøret: – Må fordømmes

Pave Frans sier at onsdagens opprør i Washington må fordømmes. – Dette må fordømmes, denne bevegelsen, uansett hvem de er, sier paven. Fem personer døde da Trump-tilhengere stormet Kongressen. Paven sier det er viktig å lære av hendelsen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Frans, Washington, Trump, Kongressen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Pavenom , opprøret, fordømmes
NRK - 03 mars 21 kl. 22:00

USA fordømmer vold i Myanmar

USA fordømmer volden i Myanmar, og uttrykker forferdelse over at volden mot demonstranter har økt kraftig i landet. De ber om at alle land unisont fordømmer volden utført av militæret mot folket. Ifølge en FN-utsending ble minst 38 drept onsdag..

NRK - 06 jan. 21 kl. 23:20

Ivanka Trump: Fordømmer voldsbruk

– Fredelig protest er patriotisk. Vold er uakseptabelt og må fordømmes på det sterkeste, skriver datteren til president Donald Trump, Ivanka Trump på Twitter..

NRK - 21 feb. 21 kl. 02:43

FN-sjefen fordømmer maktbruk

FNs generalsekretær António Guterres fordømmer bruken av dødelig makt i Myanmar etter at to personer ble drept av sikkerhetsstyrker lørdag. – Jeg fordømmer bruken av dødelig vold i Myanmar, skrev Guterres på Twitter natt til søndag norsk tid..

NRK - 02 april 21 kl. 01:01

Fordømmer volden i Myanmar

FNs sikkerhetsråd fordømmer sterkt vold og drap på sivile i Myanmar i en felles uttalelse. – Medlemmene i Sikkerhetsrådet er dypt bekymret over den raskt forverrede situasjonen og fordømmer sterkt bruken av vold og drap av sivile..

NRK - 07 jan. 21 kl. 05:15

Minst fire døde etter opprøret

Politiet i Washington DC varsler at minst fire personer mistet livet i opprøret i Washington onsdag. Blant de fire som er døde er en kvinne som ble skutt inne i kongressbygningen. I tillegg har tre personer mistet livet på sykehus etter opprøret..

NRK - 06 mars 21 kl. 07:33

Paven møtte sjiamuslimsk leder

Pave Frans møtte lørdag sjiamuslimenes øverste leder i Irak, ayatolla Ali Sistani. Sistani tar sjeldent imot gjester, men det ble gjort unntak for paven, som er på et fire dager langt besøk i landet..

NRK - 06 mars 21 kl. 17:42

Paven holdt messe i Bagdad

Pave Frans, som beøker Irak denne uken, holdt lørdag messe i den kaldeisk-katolske St. Josef-katedralen i Bagdad. På grunn av smittevernhensyn fikk bare rundt 180 personer slippe inn.

NRK - 04 april 21 kl. 13:29

Paven kaller konfliktene skandaløse

Pave Frans ba om en slutt på konfliktene i Syria, Jemen og Libya under sin påskemesse søndag, og sa at det skandaløst at de ikke har stoppet. – Det er fortsatt for mange kriger og for mye vold i verden, sa paven i Peterskirken i Roma..

NRK - 29 mars 21 kl. 19:41

Fordømmer jihadistangrep

FN fordømmer jihadistangrepet mot kystbyen Palma i Mosambik. Kampene har herjet i området i flere dager. Militæret er i gang med å frigjøre byen og drive jihadistopprørerne tilbake.

NRK - 07 jan. 21 kl. 18:37

Johnson fordømmer Trump

Den britiske statsministeren Boris Johnson fordømmer president Donald Trump, det melder AFP. Johnson meiner Trump har oppmoda til uro og opprør ved å spreie tvil kring valresultatet..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Engelsk virusvariant dominerer

I FHIs ukesrapport fremgår det at den engelske virusvarianten anslagsvis står for 82 prosent av de bekreftede smittetilfellene de siste 4 ukene. Andelen er høyest i Vestland (98 prosent). Den sørafrikanske varianten står for rundt 1 prosent..

NRK - 45 minutter siden

Smitten nesten halvert siden toppen

I forrige uke ble det registrert 3.717 koronasmittede i Norge. Det er 43 prosent færre enn i toppuken (uke 11), viser Folkehelseinstituttets siste ukesrapport.

NRK - 30 minutter siden

Stengte ikke dører før evakuering

Mannskapet på KNM «Helge Ingstad» stengte ikke nødvendige dører og luker før fregatten ble evakuert. Det ble avgjørende for at båten etter hvert sank og gikk tapt, slår Havarikommisjonen fast i sin rapport..

NRK - 30 minutter siden

– Kunne ha berga fregatten

KNM «Helge Ingstad» kunne vore berga etter kollisjonen med eit tanksskip. Det slår Statens havarikommisjon fast. Men mannskapet måtte hatt betre teknisk forståing av fregatten og betre opplæring enn dei hadde for å klara det, slår rapporten fast..

NRK - 45 minutter siden

Nedgang i koronapasientar

Det er 212 pasientar innlagde på norske sjukehus med covid-19 onsdag. Dette er 6 færre enn i går, syner tal frå Helsedirektoratet. 44 av pasientane får respiratorbehandling, 3 færre enn dagen før.

NRK - 45 minutter siden

25 koronadødsfall registrerte

Det er registrert 25 koronadødsfall hjå Folkehelseinstituttet det siste døgnet. Dette er ein kombinasjon av dødsfall dei siste dagane, etterregistrering og oppdaterte tal frå Dødsårsaksregisteret. Dødsfalla er i hovudsak frå veke 15 og 16, men somme er frå så langt tilbake som veke 5..

NRK - 45 minutter siden

Fortsatt nedgang i smittetilfeller

I uke 15 fortsetter nedgangen i antall meldte tilfeller siden toppen i uke 11, skriver FHI i ukesrapporten. Det er foreløpig meldt 3 717 tilfeller med prøvedato i uke 15, en nedgang på 23 % siden uke 14 og 43 % siden uke 11..

NRK - 1 time siden

Ny rapport om fregattforliset

Havarikommisjonen legg onsdag klokka 13 fram andre del av sin rapport av kva som skjedde då fregatten KNM Helge Ingstad kolliderte med tankskipet TS Sola i november 2018..

NRK - 1 time siden

500.000 til Oslo Pride

Regjeringen gir 500.000 kroner til Oslo Pride for markeringen av at det neste år er 50 år siden lovparagrafen som forbød sex mellom menn ble avskaffet. Det melder regjeringen i en pressemelding.

NRK - 1 time siden

Fire pågrepet etter bilbrann

Fire personer skal avhøres etter en bilbrann på Sem i Tønsberg i natt. Politistasjonssjef Øystein Holt sier bilbrannen og drapet på Heimdal i Tønsberg etterforskes som to separate saker..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt