NRK > Nyheter

Thursday, 23 May, 23:44

NRK - 20 Apr 19 kl. 23:25

Pave Frans holdt påskemesse

Under messen i Peterskirken i Vatikanet påskeaften ba pave Frans folk om å kjempe mot kynisme og unngå å lete etter meningen med livet i materialismen. Han oppmuntret troende til å velge Jesus framfor karriere, stolthet, nytelse og rikdommens prakt..
Les mer på NRK


Les mer om:
Peterskirken, Vatikanet, Frans, Jesus

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Pave, Frans, holdt, påskemesse
NRK - 05 Feb 19 kl. 09:46

Historisk messe i Abu Dhabi

170.000 mennesker skal ha vært til stede da pave Frans i dag holdt den første messen en pave noen gang har holdt på Den arabiske halvøy. Det melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 24 Mar 19 kl. 02:56

Overgreps-kardinal trekker seg

Pave Frans godtar oppsigelsen til kardinal Ricardo Ezzatis oppsigelse som er erkebiskop i Chile. Han beskyldes for ikke å ha rapportert inn tre prester for overgrep. Pave Frans har bedt om full politietterforskning av saken..

Hegnar.no - 04 Feb 19 kl. 16:50

Pave Frans på historisk besøk i Emiratene

Pave Frans er på besøk i De forente arabiske emirater. Han er med det den første paven som besøker Den arabiske halvøya..

VG - 02 Dec 18 kl. 20:32

Pave Frans i ny bok: Homofile bør ikke bli prester

Pave Frans blir i boken «La Fuerza de la vacacion» sitert på å ha sagt at homofili blant det katolske presteskapet er noe som «han bekymrer seg over»..

NRK - 06 Feb 19 kl. 22:46

Paven vedgår nonne-overgrep

For første gang vedgår pave Frans at nonner blir misbrukt av prester og biskoper i den katolske kirken, og at de i et tilfelle ble holdt som sexslaver. Uttalelsen kom da paven var på vei hjem etter et besøk i Abu Dhabi tirsdag..

NRK - 04 Mar 19 kl. 19:54

Vatikanet vil åpne hemmelige arkiv

Pave Frans kunngjorde mandag at Vatikanet vil åpne de hemmelige arkivene som inneholder dokumenter fra 2. verdenskrig neste år. Det skal være dokumenter og brev fra perioden 1939–1958 da Pius XII var pave, skriver CNN..

NRK - 26 Feb 19 kl. 01:30

Vatikan-minister skyldig i overgrep

Pave Frans' økonomiske rådgiver og Vatikanets økonomiminister, den australske kardinalen George Pell, er kjent skyldig i overgrep mot to korgutter. En jury i Melbourne kjente Pell skyldig alt i november, men kjennelsen har vært holdt hemmelig til nå..

NRK - 18 Apr 19 kl. 18:43

Pave vasket føttene på innsatte

Torsdagens årvisse seremoni fant under tidligere paver sted i Peterskirken, men Pave Frans brukte skjærtorsdagen til å vaske føttene på tolv innsatte i et fengsel utenfor Roma, slik Jesus gjorde med de tolv apostlene..

VG - 03 Feb 19 kl. 19:02

Historisk pavebesøk

Som den første pave noensinne setter pave Frans sin fot på Den arabiske halvøy når han søndag ankommer De forente arabiske emirater..

P4 - 24 Apr 19 kl. 05:50

Pave med påskeegg til hjemløse

Mange av oss har fått påskeegg, men ingen av oss har nok fått noe i nærheten av den dimensjonen egget fra pave Frans var på. Han har nå gitt et påskeegg på 20 kilo med sjokolade til et suppekjøkken for hjemløse i Roma, opplyser Vatikanet. Riktignok er påsken over, men paven overrakte egget på sin egen festdag i går, som er St.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Full ordkrig mellom Trump og Pelosi

Donald Trump meiner Husets speaker Nancy Pelosi har mista forstanden. I går stilde Pelosi spørsmål ved om Trump var skikka til presidentvervet. – Eg har følgt ho over ein lang periode.

NRK - 1 time siden

17 nye tiltalepunkt mot Assange

USA har retta 17 nye tiltalepunkt mot Wikileaks-grunnleggjar Julian Assange. Tiltalen seier mellom anna at Assange har jobba saman med den tidlegare militære analytikaren Chelsea Manning med å finne passordet til ein PC i USAs forsvarsdepartement..

NRK - 1 time siden

Lærarane går ikkje til streik

Det blir ingen lærarstreik. Då KS, Unio og Akademikarane har kome til ein avtale torsdag. Resultatet for dei langtidsutdanna lærarane er uendra, men stillingar med 3- og 4-årig høgskuleutdanning, får eit lønslyft, skriv Unio i ei pressemelding-.

NRK - 1 time siden

Avtale om krisemiddel vedteke i USA

Republikanarane seier Kongressen er samde med USAs president Donald Trump om ein avtale om krisemiddel til 19,1 milliardar dollar, CNN. Avtalen skal ikkje innehalde middel til Trumps Mexico-mur, men gå til delstatar herja av naturkatastrofar..

NRK - 2 timer siden

Går mot enighet i kommuneoppgjøret

Mekler Torkjel Nesheim sier til NRK at det kun er formaliteter som gjenstår før partene i kommuneoppgjøret har sluttforhandlet en avtale i årets lønnsoppgjør. Dermed tyder alt på at det ikke blir streik blant lærerne..

NRK - 2 timer siden

Kinaputtar fyrt av nær Åkessons bil

Svenske Expressen skriv at det skal ha blitt fyrt av kinaputtar i nærleiken av bilen til Sverigedemokraternas leiar Jimmie Åkesson etter at han hadde halde ein tale i Mariestad..

NRK - 2 timer siden

– Bendtner er ferdig i RBK i sommar

Rosenborgs danske stjernespiss Nicklas Bendtner forsvinn frå klubben i sommar. Det seier sportssjef Stig Inge Bjørnebye til Dagbladet. Bendtner har spelt i klubbar som Juventus og Arsenal, men har vore heilt ute i kulda i Rosenborg den siste tida..

NRK - 2 timer siden

Fire års fengsel for valdtekt

Ein mann er i lagmannsretten dømt til fire års fengsel for å ha valdteke ei kvinne etter ein fest i Bergen. Mannen må også betale kvinna 150 000 kroner i oppreisning. Det skriv Bergens Tidende.

NRK - 3 timer siden

Kan sende fleire til Midtausten

USA vurderer å sende fleire styrkjer til Midtausten, ifølgje forsvarsminister Patrick Shanahan. Det gjer dei for å auke beskyttelsen rundt soldatane som allereie er utstasjonerte i regionen, skriv Reuters..

NRK - 3 timer siden

Vil ha ny E18 ferdig til fristen

Nye veier har framleis ambisjon om at ny firefelts E 18 gjennom Porsgrunn skal stå ferdig innan 2024, sjølv om anbodskonkurransen er avlyst. Ingen av dei to entreprenørselskapa kunne garantere ein makspris for arbeidet..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt