NRK > Nyheter

Sunday, 25 August, 05:27

NRK - 20 Apr 19 kl. 23:25

Pave Frans holdt påskemesse

Under messen i Peterskirken i Vatikanet påskeaften ba pave Frans folk om å kjempe mot kynisme og unngå å lete etter meningen med livet i materialismen. Han oppmuntret troende til å velge Jesus framfor karriere, stolthet, nytelse og rikdommens prakt..
Les mer på NRK


Les mer om:
Peterskirken, Vatikanet, Frans, Jesus

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Pave, Frans, holdt, påskemesse
NRK - 05 Feb 19 kl. 09:46

Historisk messe i Abu Dhabi

170.000 mennesker skal ha vært til stede da pave Frans i dag holdt den første messen en pave noen gang har holdt på Den arabiske halvøy. Det melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 06 Jun 19 kl. 10:02

Putin skal besøke Pave Frans

Pave Frans vil ta imot russlands president Vladimir Putin i audiens 4. juli. Det opplyste talsmann Alessandro Gisotti i en pressemelding torsdag,.

NRK - 24 Mar 19 kl. 02:56

Overgreps-kardinal trekker seg

Pave Frans godtar oppsigelsen til kardinal Ricardo Ezzatis oppsigelse som er erkebiskop i Chile. Han beskyldes for ikke å ha rapportert inn tre prester for overgrep. Pave Frans har bedt om full politietterforskning av saken..

NRK - 15 Jun 19 kl. 01:01

Pave Frans godtar ny oppsigelse

Pave Frans godtar at Carlos Eugenio Irarrázabal sier opp jobben sin, bare 24 dager etter at paven utnevnte ham til visebiskop. Han er blant mange biskoper som har trukket seg fra stillinger i Chile etter kontroversielle uttalelser eller hendelser..

P4 - 02 Jun 19 kl. 18:52

Pave Frans ber romfolket om unnskyldning

Pave Frans ba i dag romfolket om unnskyldning da han var på besøk i Romania. Beklagelsen kommer av at romfolket har blitt diskriminert og undertrykket i Europa i århundrer. Romfolket står for 10 prosent av Romanias befolkningen på 20 millioner, og mange av dem er marginalisert og lever i fattigdom..

Hegnar.no - 04 Feb 19 kl. 16:50

Pave Frans på historisk besøk i Emiratene

Pave Frans er på besøk i De forente arabiske emirater. Han er med det den første paven som besøker Den arabiske halvøya..

VG - 02 Dec 18 kl. 20:32

Pave Frans i ny bok: Homofile bør ikke bli prester

Pave Frans blir i boken «La Fuerza de la vacacion» sitert på å ha sagt at homofili blant det katolske presteskapet er noe som «han bekymrer seg over»..

NRK - 08 Jul 19 kl. 13:18

Paven ba for migranter

Pave Frans holdt en egen gudstjeneste i Peterskirken til støtte for de mange migrantene som forsøker å krysse Middelhavet. – De svakeste og mest sårbare må få hjelp. Dette er våre brødre og søstre, og vi har et stort ansvar, sa paven mandag..

NRK - 06 Feb 19 kl. 22:46

Paven vedgår nonne-overgrep

For første gang vedgår pave Frans at nonner blir misbrukt av prester og biskoper i den katolske kirken, og at de i et tilfelle ble holdt som sexslaver. Uttalelsen kom da paven var på vei hjem etter et besøk i Abu Dhabi tirsdag..

NRK - 04 Mar 19 kl. 19:54

Vatikanet vil åpne hemmelige arkiv

Pave Frans kunngjorde mandag at Vatikanet vil åpne de hemmelige arkivene som inneholder dokumenter fra 2. verdenskrig neste år. Det skal være dokumenter og brev fra perioden 1939–1958 da Pius XII var pave, skriver CNN..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

En person knivstukket i Finnmark

En person er sendt til sykehus etter å ha blitt knivstukket i armen i Lebesby i Finnmark. Det skriver politiet på Twitter. Knivstikkingen skal ha skjedd i forbindelse med en krangel mellom flere personer.

NRK - 2 timer siden

To tenåringer til sykehus

To tenåringer er fraktet til sykehus etter en MC-ulykke i Fjell kommune i Hordaland. Den ene av dem skal være bevisstløs, og er fraktet med luftambulanse til Haukeland. Den andre er også skadd, men bevisst sier politiets operasjonsleder til NRK..

NRK - 2 timer siden

To unge menn til sykehus

To personer er fraktet til sykehus etter en MC-ulykke i Fjell kommune i Hordaland. Det skal være snakk om to unge menn. Den ene av dem skal være bevisstløs, og er fraktet med luftambulanse til Haukeland, sier politiets operasjonsleder til NRK..

NRK - 2 timer siden

MC-ulykke i Hordaland

To personer er fraktet til sykehus etter en MC-ulykke i Fjell kommune i Hordaland. Den ene personen skal være bevisstløs, og er fraktet med luftambulanse til Haukeland, skriver politiet på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Alvorlig skadd i båtulykke

Tre personer er fraktet til sykehus etter en båtulykke utenfor Arendal. Tilstanden på dem er uavklart, men meldinger fra stedet tyder på at to av dem er hardt eller alvorlig skadd. Den tredje skal være lettere skadd, opplyser politiet til NTB..

NRK - 3 timer siden

Jakter to personer etter bilbrann

Det brenner i tre biler og ett tre ved Sofienbergparken i Oslo. Politiet fikk melding om brannene ca 01.25, og da skal det ha blitt observert to personer løpende vekk fra stedet.

NRK - 3 timer siden

G7: 68 pågrepet etter protester

68 personer skal være pågrepet av fransk politi, etter å ha deltatt i demonstrasjoner mot G7-toppmøtet i Biarritz. De er pågrepet for å blant annet ha kastet gjenstander, ha maskert seg og ha gjenstander på seg som kunne brukes som våpen, ifølge AP..

NRK - 5 timer siden

Båtulykke utenfor Arendal

Det skal ha vært en båtulykke utenfor Hisøy utenfor Arendal. Brannvesenet skriver på Twitter at de på vei, og har med seg dykkere..

NRK - 5 timer siden

– Tilstanden er alvorlig

Tre personer ble fraktet til sykehus etter at en bil kjørte utfor fergekaia i Svolvær. – Tilstanden på to av dem er uavklart. For den tredje, en kvinne i slutten av 30-årene, er det alvorlig, men stabilt, sier pressevakta på UNN til NTB..

NRK - 6 timer siden

Israel angrep iranske styrker

En talsperson for det israelske militæret sier at de i kveld har angrepet iranske styrker i Syria. Formålet skal ha vært å hindre iranske droner som skal ha hatt som mål å angripe Israel. Det melder nyhetsbyrået Reuters..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt