NRK > Nyheter

Thursday, 20 February, 18:34

NRK - 29 Jan 20 kl. 14:27

PST tror Krekar blir utlevert snart

PST opplyser til Oslo tingrett at dersom saksgangen er normal så vil en eventuell utlevering finne sted i neste fengslingsperiode. Det betyr trolig i løpet av de neste åtte ukene. Justisdepartementet skal nå bestemme om Krekar skal utleveres til Italia..
Les mer på NRK


Les mer om:
PST, Oslo, Krekar, Italia

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: PST, tror, Krekarblir , utlevertsnart
P4 - 01 Nov 19 kl. 18:18

Krekar vil anke kjennelsen

Mulla Krekar kommer til å anke kjennelsen fra Oslo tingrett. Det opplyser hans forsvarer Brynjar Meling til TV2. I ettermiddag slo tingretten fast at vilkårene for å utleveres til Italia er tilstede.

NRK - 09 Oct 19 kl. 13:36

Krekar blir sittende i varetekt

Oslo tingrett har besluttet at Najumuddin Faraj Ahmad, alias mulla Krekar, kan holdes fengslet i fire nye uker. Krekar ble pågrepet i juli, etter å ha blitt dømt til 12 års fengsel for terror i Italia. Italia har begjært Krekar utlevert..

P4 - 01 Nov 19 kl. 17:18

Krekar kan utleveres

Mulla Krekar kan utleveres til Italia. Det slår Oslo tingrett fast nå i ettermiddag. En italiensk domstol dømte Krekar i sommer til tolv års fengsel for terrorforbund og Italienske myndigheter har begjært Krekar utlevert.

NRK - 29 Jan 20 kl. 14:16

Krekar fengslet i åtte uker

Oslo tingrett bestemte i dag at Krekar skal holdes i varetekt i åtte nye uker, mens han venter på å eventuelt bli utlevert til Italia. Der ble han i fjor sommer dømt til 12 års fengsel for å ha ledet en terrororganisasjon..

P4 - 04 Dec 19 kl. 10:24

Kan utleveres til Italia

Borgarting lagmannsrett har forkastet anken fra mulla Krekar og opprettholder avgjørelsen om at han kan utleveres til Italia. En italiensk domstol dømte Krekar i sommer til tolv års fengsel for terrorforbund og italienske myndigheter har begjært Krekar utlevert. Krekars forsvarer Brynjar Meling sier til NRK at de vil anke dommen til Høyesterett.

Dagbladet - 13 Feb 20 kl. 17:29

Krekar, Krekar, Krekar, Krekar!

Den ytterliggående islamisten har utnyttet hver trevl i rettssystemet. Krekar skal ut, men det må skje på et sikkert rettslig grunnlag..

P4 - 22 Jan 20 kl. 08:20

Mener Krekar-utlevering må utsettes

Utleveringen av mulla Krekar må legges på is til regjeringen har fått på plass en ny justisminister. Det sier Krekars forsvarer Brynjar Meling til NRK. Høyesterett forkastet forrige uke mulla Krekars anke om å bli utlevert til Italia.

P4 - 29 Jan 20 kl. 14:18

Krekar fengslet i 8 uker

Mulla Krekar varetektsfengsles i åtte nye uker. Det avgjorde Oslo tingrett i dag. Krekar venter på en avgjørelse om han skal utleveres til Italia.

P4 - 12 Feb 20 kl. 12:45

Krekar kan sedes til Italia

Også justisdepartementet slår nå fast at mulla Krekar kan sendes til Italia der han er dømt til 12 års fengsel for terrorforbund. Fra før har Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett også kommet fram til at Krekar kan utleveres og Høyesterett har avvist anken hans. I følge TV2 vil trorlig mulla Krekar benytte klagefristen på tre uker..

P4 - 14 Jan 20 kl. 14:20

Krekar kan utleveres

Mulla Krekar kan utleveres til Italia. Det har Høyesterett konkludert, etter å ha forkastet Krekars anke i utleveringssaken, melder NRK. Italienske myndigheter sendte i august en formell begjæring om utlevering av Krekar, da en italiensk domstol har dømt han til 12 års fengsel for terrorforbund.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Knivstikking i London ikkje terror

Knivstikkinga i London var ikkje terror, seier politiet. Ein mann i 70-åra vart stukken med kniv i ein moske i London i dag. Mannen vart frakta til sjukehus, men livet hans er ikkje i fare.

NRK - 30 minutter siden

Sjå Dagsnytt 18

NRK - 30 minutter siden

Klagar til EFTA om Y-blokka

Den norske stat blir klaga inn for frihandelsforbundet EFTA for praktiseringa av regelverket i prosessen rundt samling av sjukehusa på Ullevål og Gaustad i Oslo og rivinga av Y-blokka. Klagarane meiner det mellom anna manglar konsekvensutredningar..

NRK - 1 time siden

Varetektsfengsla i en uke

To menn i 20-årene som er sikta etter det mistenkelige dødsfallet i Tromsø, varetektsfengsles i full isolasjon i en uke, har Nord-Troms tingrett bestemt. Påtalemyndigheten ba om to uker, men kommer ikke til å anke avgjørelsen, ifølge politiadvokaten..

NRK - 1 time siden

Flyselskap i Asia tapar milliardar

Flyselskap som flyg ruter i Asia og Stillehavet kan til saman tape 27,8 milliardar dollar på virusepidemien som går føre seg, anslår International Air Transport Association. Det er særleg i Kina talet på passasjerar går ned som følge av epidemien..

NRK - 1 time siden

To omkomne på Svalbard

To tyske statsborgarar er omkomne etter eit snøskred på Svalbard i dag..

NRK - 1 time siden

Knivstukken i Moske i London

Ein mann er arrestert for å ha stukke ein mann med kniv i ein moske i London, hevdar det lokale politiet, ifølge Reuters. Mannen som vart stukken vart skadd, og er tatt med til sjukehus etter å ha fått behandling av ambulansepersonell..

NRK - 1 time siden

FN: Om lag 170.000 søv ute i Syria

Om lag 170.000 av dei sivile som er tvinga på flukt nordvest i Syria, oppheld seg no under open himmel eller i uferdige bygg, ifølge FN. Vinter med kuldegrader gjer situasjonen vanskeleg for dei til saman 900.

NRK - 1 time siden

Macron fordømmer angrep i Idlib

Den franske presidenten seier han fordømmer dei syriske regjeringsstyrkane sin offensiv mot Idlib. Emmanuel Macron seier at det som skjer no er eit av dei verste humanitære dramaa, og fordømmer angrepet fordi ogsp sivile blir ramma..

NRK - Igår: 14:39

Katter smittet av salmonella

To katter på Ringerike er bekreftet smittet av salmonella, melder Mattilsynet. Flere dyreklinikker på Østlandet melder om et økende antall katter med symptomer på salmonella. Mattilsynet skal ha beskjed ved mistanke eller funn av sykdommen..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt