Dagbladet > Innenriks

Tuesday, 17 September, 10:14

Dagbladet - 23 Aug 19 kl. 21:54

På innsiden: Norges vanskeligste utdanning

Jesper og Gabriel kjemper for å bli jagerflypiloter. Vil de klare å bli blant de få utvalgte som får følge drømmen?.
Les mer på Dagbladet


Les mer om:
Gabriel

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: innsiden, Norges, vanskeligste, utdanning
P4 - 18 Jul 19 kl. 10:28

Vil se på opptakskrav til høyere utdanning

Regjeringen vil nå evaluere reglene for opptak til høyere utdanning. I dag er det slik at karakterer fra videregående teller, sammen med poeng for alder, realfag og annen utdanning. - Vi må se på om dette er godt nok, sier kunnskapsminister Iselin Nybø..

P4 - 07 May 19 kl. 12:34

Vet ikke nok om bistand til utdanning

- Norad og Utenriksdepartementet vet for lite om resultatene av å gi bistandsmidler til utdanning. Det slår Riksrevisjonen fast i en ny rapport der de skriver at det sjeldent vurderes om prosjektene som støttes når målene som er satt. Ti prosent av norske bistandsmidler går til utdanning, i 2017 utgjorde dette 3,7 milliarder kroner..

VG - 08 Sep 19 kl. 19:06

J-Lo om poledance i strippefilm: – Noe av det vanskeligste jeg har gjort

I Jennifer Lopez’ nye film «Hustlers» spiller hun en stripper. På premieren i Toronto fortalte skuespilleren at stangdansingen var noe av det vanskeligste hun noen gang har gjort for en rolle..

P4 - 07 Jul 19 kl. 15:41

Penger til utdanning i distriktene

Regjeringen bruker nå 30 millioner kroner for å gjøre høyere utdanning mer tilgjengelig i distriktene. Målet er at flere skal få tilgang til høyere utdanning uten at de trenger å studere fast ved en universitet- eller høyskolecampus. Utdanningsminister Iselin Nybø sier til NTB at universiteter og høyskoler må bli enda flinkere til å tilby utdanninger som er desentraliserte, nettbaserte, samlingsbaserte eller på deltid..

P4 - 12 Jun 19 kl. 07:19

Norges utdanningsnivå tas igjen av andre OECD-land

Andelen unge med fullført høyere utdanning i Norge vil om få år ligge under gjennomsnittet for OECD-landene hvis dagens trend fortsetter. Det viser en fersk OECD-rapport, skriver Kunnskapsdepartementet. Forsknings-og høyere utdanningsminister Iselin Nybø sier til VG at det er alvorlig for Norges konkurranseevne og omstillingsevne.

P4 - 06 Sep 19 kl. 08:15

Stemmer i minst grad

Det er flest menn med lav utdanning som ikke stemmer. Valgdeltakelsen er høyere blant kvinner enn menn, og personer med fullført høyere utdanning stemmer oftere enn de med lavere utdanningsnivå, viser nye tall fra SSB. Menn under 40 med lav utdanning utgjorde fem prosent av de stemmeberettigede, og ni prosent av hjemmesitterne.

Aftenposten - 12 May 19 kl. 12:23

Paul Collier: – Høy utdanning gjør deg arrogant og selvopptatt

– De med god utdanning blir opptatt av å verne om sin høye status i stedet for å gi noe tilbake til samfunnet, mener den anerkjente professoren..

Dagbladet - 13 May 19 kl. 19:46

Sverdrup sikrer Norges framtid

Min tilslutning til utbygging av Johan Sverdrup-feltet er et uttrykk for at jeg ønsker å sikre ungdom en verdig framtid der skole, høyere utdanning og sykehus fortsatt er gratis..

NRK - 10 Sep 19 kl. 14:50

Ikke alle bruker studieplassen

Nesten en tredel av dem som blir tatt opp til høyere utdanning i Norge, lar være å bruke studieplassen, viser OECD-rapport. Hele 29 prosent av søkerne til høyere utdanning lar være å takke ja eller møter ikke opp til studiene de har fått plass på..

P4 - 22 Aug 19 kl. 06:53

Sykmeldte bør få starte på ny utdanning

- Sykemeldte som ikke kan gå tilbake til sin gammel jobb bør få begynne på en ny utdanning mens de er sykemeldte. Det mener forsker på sykefravær Simen Markussen, som er seniorforsker ved Frischsenteret. Han har ledet et utvalg som har sett nærmere på hvordan man kan sikre at alle får nødvendig kompetanse.

Fler nyheter fra Dagbladet

Dagbladet - 1 time siden

Johanne (17) ble skutt fire ganger

Philip Manshaus' stesøster, Johanne Ihle-Hansen (17), ble påført fire dødelige skudd, opplyser politiet..

Dagbladet - 5 timer siden

Geléballmysteriet i havet er løst etter to år

For to år siden så dykkere langs vestlandskysten meterstore geléballer som «svevde» i sjøen, og ingen kunne forklare hva skapningene var. Nå er svaret klart..

Dagbladet - 10 timer siden

Mann stukket ned: Intenst søk

Oslopolitiet melder at de er på Grønlands Torg mandag kveld, etter at en person er stukket flere ganger med en «knivliknende» gjenstand..

Dagbladet - 12 timer siden

100 sauer døde etter å ha blitt tatt av flom i Surnadal

Vannføringen synker, men fortsatt er det fare for flom og skred på Vestlandet og i Trøndelag. I Surnadal er rundt 100 sauer døde etter å ha blitt tatt av flom..

Dagbladet - 14 timer siden

Analysesjef tror oljeprishoppet er kortvarig

Rystad Energy spår at oljeprisoppgangen vil begrenses av Saudi-Arabias lagerkapasitet..

Dagbladet - 14 timer siden

- Ikke nok til å stoppe krigsmakten USA

Iran vil være en trussel for landene i regionen som velger å støtte amerikanske baser, men vil ikke kunne hamle opp med USAs militærets ressurser, mener ekspert..

Dagbladet - 18 timer siden

Frykter rente- og boligsjokk

Hvis Norges Bank ikke hever renten denne uka..

Dagbladet - Igår: 05:58

Dramatiske timer

Mandag morgen vil vi få vite svaret på hvor hardt Olden ble rammet av flommen. Til Dagbladet forteller de involverte om dramatikken som utspilte seg da flommen truet bygda..

Dagbladet - Igår: 21:03

- Fristende å si «we'll be back in 2023»

Terje Søviknes blir ikke ordfører i nye Bjørnafjorden kommune. Nå varsler han et tøft Frp i opposisjon..

Dagbladet - Igår: 19:14

Fikk flest stemmer - ekskludert fra Bompengepartiet

Partileder: - Totalt grunnløst i Sandnes..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt