P4 > Nyheter

Fredag, 14 August, 12:13

P4 - 15 jan. 20 kl. 11:50

Over 80 000 har flyktet fra vulkan

Minst 82.000 mennesker har nå flyktet fra områder nær vulkanutbruddet sør for Filippinenes hovedstad Manila.
Det er vulkanen Taal som siden søndag har pøst ut damp og aske med ujevne mellomrom.
Flere vulkanutbrudd kan komme de neste dagene, og det kan ta flere uker før vulkanen roer seg, ifølge myndighetene..
Les mer på P4


Les mer om:
Filippinenes, Manila, Taal

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Over80 , 000har , flyktetfra , vulkan
NRK - 15 jan. 20 kl. 09:05

Over 80.000 på flukt fra vulkan

Minst 82.000 personer har flyktet fra områder i nærheten av vulkanutbruddet sør for Filippinenes hovedstad Manila. Faren for et større utbrudd er ikke over, opplyste filippinske myndigheter.

Klartale - 17 des. 19 kl. 10:06

Vet hvem som døde i vulkan-utbruddet

18 personer døde i vulkan-utbruddet på New Zealand i forrige uke. Nå er det klart hvem alle de døde er..

Klartale - 11 des. 19 kl. 08:33

Ni savnet etter vulkan-utbruddet på New Zealand

Ni personer er savnet og trolig døde. Det er etter at en vulkan hadde utbrudd på New Zealand..

Aftenposten - 28 sep. 19 kl. 13:35

Sofie krever oppreisning fra VG etter Bar Vulkan-saken

Sofie (27) krever oppreisning fra VG etter Bar Vulkan-saken, skriver Dagens Næringsliv..

Klartale - 03 juli 20 kl. 08:40

Flyktet fra Hongkong

Nathan Law er kjent for sin kamp for demokrati i Hongkong. Nå har han flyktet fra regionen i Kina. Årsaken er den nye sikkerhets-loven..

VG - 13 okt. 19 kl. 12:58

SDF hevder at over 700 har flyktet fra leir med IS-fanger

Kurdiske myndigheter hevder at 785 utlendinger med forbindelser til ekstremistgruppen IS har flyktet fra en leir i byen Ain Issa i Syria..

NRK - 13 okt. 19 kl. 10:37

– Familiemedlemmer har flyktet

Personer som er i familie med IS-medlemmer, har flyktet fra leiren Ain Issa i Syria, ifølge kurdiske myndigheter i området. Flere tusen personer med familiebånd til IS-medlemmer befinner seg i leiren nord for byen Raqqa..

P4 - 03 juli 20 kl. 05:41

Demokratiforkjemper flyktet fra Hong Kong

Den framstående demokratiforkjemperen Nathan Law sier han har flyktet fra Hongkong for å unngå rettsforfølging etter innføringen av Kinas nye sikkerhetslov. På sin twitterkonto sier han at han vleger å fortsette sitt arbeide fra utlandet. Av hensyn til sin egen sikkerhet sier han ingenting om hvor han har reist..

Aftenposten - 27 des. 19 kl. 12:03

FN: Over 235.000 har flyktet fra Idlib i Syria de siste to ukene

Over 235.000 personer har flyktet fra Idlib-provinsen i Syria de siste to ukene etter at det syriske regimet og Russland trappet opp offensiven, ifølge FN..

Aftenposten - 22 des. 19 kl. 11:34

Tyrkiske medier: Minst 25.000 syrere har flyktet mot Tyrkia på to dager

I løpet av to dager har minst 25.000 mennesker flyktet fra kampene i Idlib i Syria til områder ved den tyrkiske grensen, melder tyrkiske medier..

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

Frykter smitteboom i helgen

Helsedirektoratet frykter en smitteboom i helgen siden det er meldt strålende sommervær over store deler av Sør-Norge. Flere steder er temperaturmåleren er ventet å krype opp mot 30 grader. Assisterende helsedirektør Espen Nakstad er særlig bekymret for fester og uteliv, og ber alle ta ansvar..

P4 - 45 minutter siden

Åpner for at flere kan delta etter hverandre

Regjeringen åpner for at flere grupper på opptil 200 personer kan delta etter hverandre på samme arrangement. Dette vil gjøre det lettere å spre gjester utover en lengre periode, opplyser næringsminister Iselin Nybø i en pressemelding. Men de kan ikke delta samtidig, og gruppene med 200 deltakere må skiftes ut på en smittevernfaglig forsvarlig måte uten å komme i kontakt med hverandre..

P4 - 2 timer siden

Forbyr mer 20 deltakere

Bergen kommune vil vedta et lokalt påbud om en grense på 20 personer på fester og sammenkomster. Det kom frem på en pressekonferanse i formiddag. Frem til i dag har regelen om å være maks 20 personer samlet kun vært en anbefaling.

P4 - 1 time siden

Syvfjellsturen avlyst

Den tradisjonsrike syvfjellsturen i Bergen er avlyst. Arrangøren opplyser at turen ikke var forsvarlig å gjennomføre med tanke på økt koronasmitte og retningslinjene fra Folkehelseinsituttet. Dette er første gang turen over Bergens syv byfjell blir avlyst.

P4 - 1 time siden

Flere mottar arbeidsavklaringspenger

118 400 personer mottok arbeidsavklaringspenger ved utgangen av juni. Det er 300 flere enn ved utgangen av mars, viser nye tall fra NAV. Hittil i 2020 har antall personer som går på stønaden økt med 3500..

P4 - 2 timer siden

Anbefaler bruk av munnbind

Helsedirektoratet vil at nordmenn fremover skal bruke munnbind i enkelte situasjoner. Det går frem i en pressemelding. Der skriver direktoratet at de anbefaler bruk av munnbind og tøymunnbind i noen geografiske områder og for en begrenset tidsperiode.

P4 - 2 timer siden

Ingen positive prøver etter massetest

Trondheim kommune har nå fått tilbake prøvesvarene fra de 440 som testet seg for koronasmitte i går. Alle var negative. 1108 venter fortsatt på å bli testet.

P4 - 2 timer siden

Tegnell vil likevel vurdere munnbind

Hvis situasjonen i Sverige endres kan det bli aktuelt å anbefale munnbind. Til SVT sier statsepdemiolog Anders Tegnell at hvis det kommer ny kunnskap eller mye trengsel kan munnbind være et supplement. Tegnell har tidligere advart om at bruk av munnbind kan gi falsk trygghet..

P4 - 2 timer siden

Oppsving i hyttesalget

Hyttesalget opplever nå en oppsving. I årets andre kvartal ble det omsatt nær 10 prosent flere fritidsboliger i fritt salg, sammenlignet med samme tid i fjor. Totalt ble det omsatt 3.

P4 - 2 timer siden

Brann-spiller har fått koronavirus

Brann-spiller Gilli Rolantsson har fått påvist koronasmitte. Det skriver Brann på sin hjemmeside. Fotballspilleren fra Førøyene har vært i karantene etter å ha vært i nærkontakt med en virussmittet person, og fikk nylig symptomer.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt