NRK > Nyheter

Thursday, 23 May, 23:47

NRK - 20 Apr 19 kl. 21:03

Over 700 klimaaktivister pågrepet

Klimaopprøret fortsetter på sjette dagen i London. Hittil er over 700 mennesker pågrepet og 28 siktet i forbindelse med demonstrasjonene. Aktivistgruppen Extinction Rebellion begynte de fredelige protestene mandag..
Les mer på NRK


Les mer om:
London, Extinction Rebellion

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Over, 700, klimaaktivister, pågrepet
NRK - 21 Apr 19 kl. 22:56

830 klimaaktivister pågrepet

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg oppfordrer klimaaktivistene i London til å aldri gi seg. Britisk politi har i påsken arrestert over 830 klimaaktivister fra gruppen Extinction Rebellion for å skape trøbbel i den britiske hovedstaden..

NRK - 22 Apr 19 kl. 01:45

Klimaaktivister til ha dialog

963 klimaaktivister er så langt arrestert, og 42 er sikta i samband med demonstrasjonar i London leia av Extinction Rebellion. Arrangørane seier dei er villige til å endre taktikk og gå i dialog til veka dersom regjeringa går med på samtalar..

NRK - 01 Apr 19 kl. 21:19

Halvnakne klimaaktivister pågrepet

Elleve demonstranter ble pågrepet da de kledde av seg i Underhuset i London under en langdryg brexit-debatt. Aktivistene sto i bare underbuksene på galleriet i kveld og anklaget politikerne for å ignorere akutte behov for å bekjempe klimaendringene..

Aftenposten - 20 Apr 19 kl. 19:37

Over 700 klimaaktivister pågrepet i London

Klimaopprøret fortsetter på sjette dagen i London. Hittil er over 700 mennesker pågrepet og 28 siktet i forbindelse med demonstrasjonene..

Aftenposten - 19 Apr 19 kl. 13:44

Unge klimaaktivister ville lamme Heathrow

I Paris krevde aktivistene stans i norsk olje- og gassproduksjon..

Aftenposten - 19 Apr 19 kl. 13:44

Unge klimaaktivister truet med å lamme Heathrow

Gruppen Extinction Rebellion fortsetter å aksjonere i London, men nådde ikke målet sitt denne gangen..

NRK - 02 Mar 19 kl. 16:46

Merkel støtter unge klimaaktivister

Den tyske kansleren Angela Merkel heier på den europeiske skoleungdommen som har streiket for klimasaken de siste dagene. Det sier hun i en video publisert på Twitter. Merkel refererte ikke til at demonstrasjonene har foregått i skoletiden..

NRK - 19 Dec 18 kl. 12:53

Ti pågrepet i Estland

Estiske myndigheter bekrefter at ti personer er pågrepet i forbindelse med anklager om hvitvasking av milliarder av kroner i Danske Bank. Påtalemyndigheten opplyser at de forventer at flere vil bli pågrepet i saken..

NRK - 18 Apr 19 kl. 05:23

Presidentkandidat pågrepet i USA

Mario Amilcar Estrada Orellanam, som stiller som kandidat i presidentvalget i Guatemala er pågrepet i USA. Han er mistenkt for narkovirksomhet og planer om å drepe politiske motstandere. Han ble pågrepet i Miami, ifølge USAs justisdepartement..

NRK - 10 Jan 19 kl. 15:09

Etterlyst mann pågrepet i Norge

Norsk politi har pågrepet en svensk mann mistenkt for medvirkning til drap i Spania i august i fjor. Fra før er ni svensker pågrepet for samme drap, og et annet et. Den 38 år gamle mannen er etterlyst av spansk politi, og ble pågrepet i Fredrikstad..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Full ordkrig mellom Trump og Pelosi

Donald Trump meiner Husets speaker Nancy Pelosi har mista forstanden. I går stilde Pelosi spørsmål ved om Trump var skikka til presidentvervet. – Eg har følgt ho over ein lang periode.

NRK - 1 time siden

17 nye tiltalepunkt mot Assange

USA har retta 17 nye tiltalepunkt mot Wikileaks-grunnleggjar Julian Assange. Tiltalen seier mellom anna at Assange har jobba saman med den tidlegare militære analytikaren Chelsea Manning med å finne passordet til ein PC i USAs forsvarsdepartement..

NRK - 1 time siden

Lærarane går ikkje til streik

Det blir ingen lærarstreik. Då KS, Unio og Akademikarane har kome til ein avtale torsdag. Resultatet for dei langtidsutdanna lærarane er uendra, men stillingar med 3- og 4-årig høgskuleutdanning, får eit lønslyft, skriv Unio i ei pressemelding-.

NRK - 2 timer siden

Avtale om krisemiddel vedteke i USA

Republikanarane seier Kongressen er samde med USAs president Donald Trump om ein avtale om krisemiddel til 19,1 milliardar dollar, CNN. Avtalen skal ikkje innehalde middel til Trumps Mexico-mur, men gå til delstatar herja av naturkatastrofar..

NRK - 2 timer siden

Går mot enighet i kommuneoppgjøret

Mekler Torkjel Nesheim sier til NRK at det kun er formaliteter som gjenstår før partene i kommuneoppgjøret har sluttforhandlet en avtale i årets lønnsoppgjør. Dermed tyder alt på at det ikke blir streik blant lærerne..

NRK - 2 timer siden

Kinaputtar fyrt av nær Åkessons bil

Svenske Expressen skriv at det skal ha blitt fyrt av kinaputtar i nærleiken av bilen til Sverigedemokraternas leiar Jimmie Åkesson etter at han hadde halde ein tale i Mariestad..

NRK - 2 timer siden

– Bendtner er ferdig i RBK i sommar

Rosenborgs danske stjernespiss Nicklas Bendtner forsvinn frå klubben i sommar. Det seier sportssjef Stig Inge Bjørnebye til Dagbladet. Bendtner har spelt i klubbar som Juventus og Arsenal, men har vore heilt ute i kulda i Rosenborg den siste tida..

NRK - 2 timer siden

Fire års fengsel for valdtekt

Ein mann er i lagmannsretten dømt til fire års fengsel for å ha valdteke ei kvinne etter ein fest i Bergen. Mannen må også betale kvinna 150 000 kroner i oppreisning. Det skriv Bergens Tidende.

NRK - 3 timer siden

Kan sende fleire til Midtausten

USA vurderer å sende fleire styrkjer til Midtausten, ifølgje forsvarsminister Patrick Shanahan. Det gjer dei for å auke beskyttelsen rundt soldatane som allereie er utstasjonerte i regionen, skriv Reuters..

NRK - 3 timer siden

Vil ha ny E18 ferdig til fristen

Nye veier har framleis ambisjon om at ny firefelts E 18 gjennom Porsgrunn skal stå ferdig innan 2024, sjølv om anbodskonkurransen er avlyst. Ingen av dei to entreprenørselskapa kunne garantere ein makspris for arbeidet..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt