NRK > Nyheter

Friday, 19 April, 11:16

NRK - 10 Feb 19 kl. 00:16

Over 500 døde av ebola i Kongo

Ebolautbruddet øst i Kongo har tatt 505 menneskeliv, opplyser helsedepartementet i landet. Myndigheter og hjelpeorganisasjoner har hatt store utfordringer med å jobbe i området på grunn av angrep fra opprørsgrupper og andre militære grupper..
Les mer på NRK


Les mer om:
Kongo

Dele artikeln

2 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Over, 500, dødeav , ebolai , Kongo
NRK - 21 Nov 18 kl. 21:02

13 nye Ebola-tilfeller i Kongo

De nye Ebola-tilfellene ble bekreftet onsdag. Den siste bølgen med nye Ebola-tilfeller startet i juli..

NRK - 27 Dec 18 kl. 22:37

Angrep Ebola-senter

Rundt 20 pasienter flyktet da demonstranter angrep et behandlingssenter for Ebola, i Beni i Kongo. Demonstrantene protesterete mot at de ikke får stemt i søndagens presidentvalg på grunn av Ebola-utbruddet i området..

Hegnar.no - 21 Oct 18 kl. 08:12

Røde Kors forbereder seg på spredning av ebola

Et nytt utbrudd av den farlige sykdommen ebola øst i Kongo, gjør at fire naboland har blitt satt i høyberedskap. Så langt har sykdommen tatt rundt 140 liv..

NRK - 28 Oct 18 kl. 06:25

164 døde av ebola i Kongo

Ebolautbruddet øst i Kongo har krevd 164 liv siden august, opplyser landets helsemyndigheter. Totalt 222 smittetilfeller er bekreftet i regionen, Kongolesiske myndigheter venter en ny bølge av ebola i byen Beni ved grensen til Uganda..

NRK - 04 Jan 19 kl. 13:03

Mistanke om Ebola i Sverige

Legevakten i Enköping i Sverige er stengt etter å ha fått inn en pasient som man frykter har Ebola. Pasienten er nå isolert og ansatte som har vært i kontakt med pasienten er takk hånd om, melder Aftonbladet..

NRK - 21 Oct 18 kl. 05:35

Frykter ebola-spredning

Et nytt utbrudd av den farlige sykdommen ebola øst i Kongo har så langt tatt livet av 140 mennesker. Røde Kors frykter at viruset skal spre seg til nabolandene og har derfor trappet opp beredskapen i Burundi, Rwanda, Sør-Sudan og Uganda..

NRK - 17 Nov 18 kl. 20:28

Ebola-innsats suspendert i Kongo

Arbeidet med å kjempe mot eit ebola-utbrot i den austlege Beni-regionen i DR Kongo er blitt suspendert etter samanstøyt berre nokre få meter frå det lokale beredskapssenteret, opplyser helsedepartementet i landet, ifølgje AFP..

NRK - 04 Jan 19 kl. 20:39

Pasient i Sverige har ikkje ebola

Mannen som fredag vart isolert ved eit sjukehus i Enköping i Sverige, er ikkje smitta av ebola. Legar ved sjukehuset har tatt prøver av mannen, og ifølgje prøvene er det ingen teikn til ebolasmitte..

NRK - 09 Mar 19 kl. 15:19

Angrep på Ebola-behandlingssenter

Minst én politibetjent er drept i et angrep på et Ebola-behandlingssenter i Butembo øst i Kongo. Senteret ble også angrepet for en måned siden, og holdt stengt frem til denne uken. Denne gangen fortsetter arbeidet, skriver AFP..

NRK - 14 Oct 18 kl. 03:08

Nytt ebola-utbrudd i Kongo

Et nytt utbrudd av den farlige sykdommen ebola er registrert øst i Kongo. 127 tilfeller er alt registrert i Beni-området, og antall nye tilfeller øker raskt. Manglende kunnskap og sterke gravferdstradisjoner blant lokalbefolkningen får noe av skylda..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Ber folk halde seg unna Løvstakken

110-sentralen ber turgåarar om å halde seg unna brannområdet på Løvstakken i Bergen, spesielt området over brannen. Store mannskapar er i gong med sløkkingsarbeidet, og eit skogbrannhelikopter er sett inn i arbeidet..

NRK - 45 minutter siden

Macron møter UNESCO

Den franske presidenten Emmanuel Macron skal møte representantar frå UNESCO, og det er venta at dei skal diskutere oppbygginga av den brannskadde Notre Dame-katedralen. UNESCO har tidlegare sagt at dei vil støtte arbeidet..

NRK - 1 time siden

FN evakuerer folk frå Libya

FN har evakuert 163 flyktningar frå Libya til Niger etter kampar om den libyske hovudstaden Tripoli. Over 3000 er framleis fanga i konfliktområdet. Dette er første evakuering sidan opptrappinga av konflikten i Libya starta for to veker sidan..

NRK - 1 time siden

Minst 13 døde etter takkollaps

I Sør-Afrika mista minst 13 menneskjer livet då taket på ei kyrkje raste saman under ei gudsteneste torsdag kveld. Hendinga skjedde utanfor Durban. Taket kollapsa som ei følgje av kraftig regn, seier ein talsperson for lokale styresmakter..

NRK - 1 time siden

Drepen kvinne var journalist

Kvinna som vart drepen i Derry i Nord-Irland i natt, var journalist. 29-åringen vart drepen då nokon skaut under opptøyane seint torsdag kveld. Politiet ser på hendinga som ei terrorhending og mistenker at Nye IRA står bak..

NRK - 1 time siden

Brann på Løvstakken i Bergen

Brannvesenet har starta sløkking, og sivilforsvaret er kalla inn, etter at det tok til å brenna i terrenget på Løvstakken i Bergen. Det skal førbels ikkje vera fare for at brannen spreier seg mot hus..

NRK - 2 timer siden

Hest redda opp

Hesten som gjekk gjennom isen på Grue Finnskog i Hedmark i dag tidleg er redda opp, og blir sjekka av veterinær. Det opplyser politiet. Hesten gjekk gjennom isen ved innsjøen Røgden ved svenskegrensa..

NRK - 2 timer siden

Hest har gått gjennom isen

En hest har gått gjennom isen i Grue i Finnskog i Hedmark. Ifølge politiet skjedde hendelsen trolig under kjøring eller trening. Kusken er i god behold, men nødetatene forsøker nå å berge hesten..

NRK - Igår: 15:46

Auka snøskredfare

Snøskredvarslinga melder om auka snøskredfare i Møre og Romsdal torsdag og fredag. Faren aukar frå nivå 1 til 2, det vil seie moderat nivå..

NRK - Igår: 16:01

Alle tre rosevinduene er intakte

De tre store glassmaleriene, de såkalte rosevinduene, i Notre-Dame er intakte etter brannen, opplyser Frankrikes kulturminister. De tre vinduene fra 1200-tallet har overlevd brannen, men strukturen rundt som holder dem på plass, har fått skader..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt