P4 > Nyheter

Monday, 18 November, 09:31

P4 - 05 Nov 19 kl. 05:19

Oslo skal lære bort klimaregnskap

Oslo kommune skal lære andre kommuner hvordan de kan lage klimaregnskap.
Klimaetaten jobber med å utvikle en nasjonal veileder.
Miljø- og samferdeselsbyråd Lan Marie Berg sier til Dagsavisen at alle verdens kommuner, byer og land bør få klimabudsjett som Oslo, da det tydeliggjør hvilke tiltak som skal gjennomføres og hvordan det står i forhold til vedtatte klimamål..
Les mer på P4


Les mer om:
Lan Marie Berg, Dagsavisen, Oslo

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Oslo, skal, lære, bort, klimaregnskap
P4 - 20 Sep 19 kl. 08:15

Vazelina-billettene revet vekk

Alle som nå sitter og tenker at de skal ta et skikkelig farvel med Vazelina Bilopphøggers i Oslo Spektrum i mars. De kan bare glemme det. Samtlige billetter til avskjedskonserten ble revet bort på få minutter etter at de ble lagt ut for salg i dag tidlig.

Dagbladet - 06 Sep 19 kl. 09:39

Vil kaste ut kommersielle barnevernsaktører

Alle private barnevernsbedrifter, som står for en tredel av tilbudet i Oslo, skal nå bort, ifølge en ny avtale mellom byrådet i Oslo og fagbevegelsen..

NRK - 06 Sep 19 kl. 07:31

Ut med private barnevernsbedrifter

Alle private barnevernsbedrifter, som står for en tredel av tilbudet i Oslo, skal nå bort, ifølge en ny avtale mellom byrådet i Oslo og fagbevegelsen. Oppvekstbyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) lover at det skal skje innen 2021, skriver Klassekampen..

NRK - 22 Aug 19 kl. 01:48

Gruveutstyr «gis bort mot henting»

Gruvesamfunnet Svea på Svalbard skal legges ned. Nå har selskapet som eier gruva bestemt at det store gruveutstyret skal gis bort mot henting. Årsaken er at det er billigere enn å håndtere det som skrapmetall og spesialavfall, skriver Klassekampen..

Dagbladet - 18 Oct 19 kl. 10:16

Bilene skal bort innen 2025

MDG, Ap og SV går sammen om å fjerne privatbilismen i bydel Gamle Oslo om drøye fem år..

Aftenposten - 09 Nov 19 kl. 12:25

Raymond (80) ga bort livsverket sitt. – En skatt vi skal ta vare på

«Alle» kjenner Raymond Wardenær i volleyballen. Nå har han gitt bort det han er mest kjent for..

VG - 04 Oct 19 kl. 22:15

Bahareh Letnes: – Jeg er en av tusenvis som valgte bort Frp

Per Sandbergs samboer Bahareh Letnes tar et oppgjør med Frp-politikere hun mener skyver bort velgere gjennom «sniknasjonalisering» av partiet. FpU-leder i Oslo ønsker debatten velkommen..

NRK - 29 Sep 19 kl. 04:46

Sveits auksjonerer bort luksusbiler

Flere luksusbiler beslaglagt av Sveits fra visepresident Teodorin Obiang Nguema fra Ekvatorial Guinea, skal auksjoneres bort. Det er antatt at salget vil innbringe rundt 170 millioner kroner til den sveitsiske statskassen. Det melder The Guardian..

VG - Igår: 17:45

Hitlers eiendeler auksjoneres bort

En flosshatt som tilhørte Adolf Hitler, og en luksusutgave av Hitlers «Mein Kampf» skal auksjoneres bort. Auksjonshuset får nå kraftig kritikk..

E24 - 13 Oct 19 kl. 09:15

Genseren til Kurt Cobain auksjoneres bort: Kan gå for over 2,7 mill.

Genseren Nirvana–vokalisten hadde på seg under den velkjente MTV «Unplugged» skal nå auksjoneres bort, og kan gå for så mye som 300.000 dollar, altså over 2,7 millioner kroner, skriver Bloomberg..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Butikker taper på Black Friday

Mange butikker taper på Black Friday. Tall fra handelsorganisasjonen Virke viser at 90 prosent av de frittstående butikkene gikk med tap på denne dagen i fjor. Direktør Bror Stende i Virke faghandel sier han tror trenden har kommet for å bli, men at det er lettere for kjeder å tjene på en slik tilbudsdag fordi de har kapasitet til å få ut flere varer til kundene..

P4 - 1 time siden

Julepriskrigen innledet

Julepriskrigen er i gang - tidligere enn noen sinne. Nå i morgentimene annonserer Kiwi at de kutter prisene på en rekke julevarer, som blant annet gløgg, surkål, lutefiskbacon, julebrus og pepperkakedeig med opp til 32 prosent, melder Nettavisen. Det har vært priskrig i dagligvarebransjen de siste fem årene - og den bryter altså ut stadig tidligere - i år én uke tidligere enn i fjor.

P4 - 1 time siden

Landbruket kan bli giftigere

Klimaendringene kan føre til økt bruk av kjemiske plantevernmidler i norsk landbruk. Det advarer Norsk institutt for bioøkonomi. Årsaken er at et våtere og varmere klima øker behovet for bekjempelse av ugress, skadedyr og sykdommer, skriver Dagsavisen.

P4 - 2 timer siden

Håper ny lærerplan vil legge til rette for mer lærelyst

Det er viktig å få ned uheldig prestasjonspress med den nye læreplanen. Det sier leder i Utdanningsforbundet, Steffen Handal. I dag legger Regjeringen frem de nye læreplanene for skolen, den største endringen siden Kunnskapsløftet i 2016.

P4 - 3 timer siden

Våpenskytinger traumatiserer amerikanerne

Vold med våpen er blitt et nasjonalt traume i USA. I en undersøkelse fra The American Psychological Association svarer 79 prosent av befolkningen at de blir skremt og redd av masseskytinger. En tredjedel svarer også at de har endrer vaner, og unngår visse situasjoner av frykt for å bli skutt.

P4 - 3 timer siden

Jakter siste gjerningsmann i Panama

Politiet i Panama har kontroll på sju av åtte gjerningsmenn etter overfallet mot de seks nordmennene på seiltur forrige uke. Seks av de mistenkte gjerningsmennene er varetektsfengslet, den sjuende, en mindreårig på 17 år, er foreløpig ikke pågrepet. Politiet mener å kjenne identiteten til den åttende, og sier til Aftenposten at Norge kan være sikre på at de skal ta den siste også..

P4 - 3 timer siden

Flere skutt i California

Minst ni personer skal være skutt i en privat hage i Fresno i California. Flere av dem er døde, opplyser politiet, men noe klart tall har de ikke gitt. Skyteepisoden skal ha skjedd mens en familie så på fotballkamp i hagen.

P4 - 3 timer siden

Sp vil gjenopprette lensmannskontorer

Mindre byråkrati, flere politifolk på hjul, og gjenoppretting av 20 nedlagte lensmannskontorerer. Det er noen av forslagene Senterpartiet legger fram, når de i morgen presenterer sitt alternative statsbudsjett. Partiet vil totalt bruke en halv milliard kroner mer enn regjeringen på politi, og samtidig gjøre store kutt i Politidirektoratet, skriver Nationen..

P4 - 4 timer siden

Togproblemer på Østlandet

Det må påregnes forsinkelser i togtrafikken på Østlandet nå i morgentimene. Signalfeil gjorde at trafikken var stengt mellom Skøyen, Oslo S og Ski. Bane NOR har nå rettet feilen, men det blir noen følgekonsekvenser..

P4 - 4 timer siden

Mange arrestert i Hongkong

Politiet i Hongkong har arrestert minst 40 demonstranter utenfor universitetet der hundrevis av studenter forskanset seg i natt. I går kveld ble det meldt at politiet hadde stormet universitetet, men studentene har barrikadert seg, og besvart politiets gummikuler, vannkanoner og tåregass med brannbomber, steinkasting og pil og bue. Det er nå i morgentimene ikke klart hvor stor del av området politiet kontrollerer.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt