NRK > Nyheter

Tuesday, 02 June, 19:37

NRK - 25 Sep 19 kl. 18:31

Oslo byråd erklærer klimakrise

Bystyret i Oslo har onsdag blitt enige om å erklære klimakrise. Kun Frp stemte imot. Oslo skal kutte klimagassutslippene med 95 prosent innen 2030. Også Storbritannia, Canada og Sveits gjort vedtak om at verden befinner seg i en klimakrise..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Oslo, Frp, Storbritannia, Sveits

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Oslo, byråd, erklærer, klimakrise
P4 - 25 Sep 19 kl. 18:33

Bystyret erklærer klimakrise

Bystyret i Oslo har i dag blitt enige om å erklære klimakrise. Det var kun Frp som stemte imot erklæringen. Oslo skal kutte klimagassutslippene med 95 prosent innen 11 år.

NRK - 14 Aug 19 kl. 14:37

MDG vil erklære klimakrise i Oslo

Bystyret i Oslo må slutte seg til et innbyggerforslag om å erklære miljø- og klimakrise, anbefaler Oslo-byråd Lan Marie Berg onsdag. Hun viser til et sterkt behov for tiltak og politikk for å motvirke tap av naturmangfold og få ned klimautslippene..

NRK - 14 Aug 19 kl. 11:20

Vil erklære klimakrise

Politikarane i Bømlo kommune vil erklære klimakrise. Seks av elleve parti vil stille seg bak eit slikt vedtak i neste kommunestyremøte. Fleire andre kommunar og fylke her i landet har allereie erklært at verda er i ei klimakrise..

P4 - 14 Jun 19 kl. 08:19

Trøndelag erklærer klimakrise

I går var det en by - Kongsberg - som erklærte klimakrise. I dag følger et helt fylke opp - Trøndelag har vedtatt å erklære at vi lever i en klimakrise, melder Adresseavisen. Forslaget kom fra Miljøpartiet de Grønne, som også mener hele Norge - via Stortinget - skal gjøre det samme..

P4 - 28 Nov 19 kl. 12:54

Erklærer klimakrise

EU-parlamentet erklælrer global klimakrise. Erklæringen ble stemt fram med stort flertall i dag, i forkant av klimatoppmøtet som holdes i Spania neste uke..

NRK - 28 Nov 19 kl. 12:21

EU-parlamentet erklærer klimakrise

Europaparlamentet erklærer global klimakrise. Det gjer dei i forkant klimatoppmøtet i Spania neste veke (COP25). Erklæring legg press på den den påtroppande EU-kommisjonen..

Hegnar.no - 13 Jun 19 kl. 06:27

Kongsberg kommune erklærer klimakrise

Et enstemmig Kongsberg kommunestyre erklærte onsdag klimakrise. De er nå i selskap med Hedmark fylkeskommune og Storbritannia som tidligere har gjort det samme..

Aftenposten - 28 Nov 19 kl. 16:46

EU-parlamentet erklærer klimakrise

Et stort flertall i EU-parlamentet ble torsdag enige om å erklære klimakrise..

NRK - 24 Jun 19 kl. 16:30

Sydney erklærer klimakrise

Australias størte by, Sydney, erklærer klimakrise. Byen slutter seg dermed til hundrevis av byer, kommuner og regioner verden rundt som krever nødtiltak mot klimaendringene..

NRK - 28 Nov 19 kl. 16:51

EU-parlamentet erklærer klimakrise

Et stort flertall i EU-parlamentet ble torsdag enige om å erklære klimakrise. Vedtaket er i hovedsak symbolsk, men tar til orde for at alle forslag fra EU-kommisjonen må være i tråd med målet om å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 grader..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Over hundre sjukeheimar med smitte

NRK har kartlagt 110 institusjonar med sjukeheimsplassar som har hatt koronasmitta tilsette. Du kan søka på din kommune eller din lokale sjukeheim i saka..

NRK - 5 minutter siden

Sikta mot brutal framferd i Atlanta

Seks politifolk i Atlanta er sikta etter at to unge menneske blei dratte ut av ein bil under demonstrasjonane etter at George Floyd døydde som følge av å bli arrestert, melder AP. Politiet brukte vald og elektrosjokkvåpen på mannen og kvinna..

NRK - 2 minutter siden

Jobbar med ny tysk krisepakke

Koalisjonsregjeringa i Tyskland diskuterer ei ny økonomisk krisepakke på opptil 80 milliardar euro, melder DPA. Pengane vil komma i tillegg til omfattande krisetiltak som er vedtatt tidlegare for å motverka dei økonomiske effektane koronapandemien..

NRK - 15 minutter siden

Testar norsk koronamedisin

Medisin utvikla av selskapet Bergenbio blir mot korona i ein stor studie i Storbritannia. Den første koronapasienten har nå mottatt ein dose av legemiddelet, opplyser selskapet i ei børsmelding tysdag..

NRK - 15 minutter siden

Flystyrt i Sverige

Eit småfly har krasjlanda ved Ekås i Borås i Sverige, melder Aftonbladet. Redningstenesta er kontakta. Det er foreløpig ikkje meldt om skadeomfang.

NRK - 15 minutter siden

To personar drepne i Kabul

To personar er drepne og to er såra etter eit bombeangrep mot ein moske i den såkalla grøne sona i Kabul i Afghanistan, melder AP. Bomba gjekk av under kveldsbønna, og den eine drepne var bønneleiaren. Ingen har så langt tatt på seg ansvaret..

NRK - 15 minutter siden

55 nye døde i Italia

I Italia er det registrert 55 nye koronarelaterte dødsfall det siste døgnet, melder Reuters tysdag. Talet er litt lågare enn føregåande døgn, då 60 dødsfall blei registrerte. Totalt har 33.

NRK - 30 minutter siden

Vil ikkje senda inn nasjonalgarden

Guvernør Ralph Northam i Virginia avviser forspurnaden frå USAs forsvarsminister Mark Esper om å senda nasjonalgardeen til delstaten til Washington D.C. for å halda vakt, melder AP..

NRK - 30 minutter siden

Putin med nytt atom-dekret

President Vladimir Putin har sendt ut eit nytt dekret som beskriv situasjonar der Russland kan ta i bruk atomvåpen. Om eit anna land angrip Russland eller allierte av landet med atomvåpen, kan Russland svara med same midlar, heiter det i dokumentet..

NRK - 45 minutter siden

Vil behalda forsvarspakt

President Rodrigo Duterte på Filippinane utset planane om å oppheva ein forsvarsavtale med USA. Avgjerda er utsett i minst eit halvt år, skriv utanriksminister på Filippinane Teodoro Locsin på Twitter..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt