«Snøfall»

Oslo Nye Teater rammet av corona

Hele «Snøfall»-produksjonen lammet - to uker før premieren. Nå frykter de avlysninger.

KAN BLI UTSATT: En av de voksne skuespillerne i familieforestilling «Snøfall» på Oslo Nye Teater har testet poitivt på corona, og hele teatertruppen er i karantene. Her ser vi Trond Høvik som Julius. Video: Oslo Nye Teater Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«Snøfall» er en familieforestilling basert på NRKs kjente førjulsunivers. Dette har også de siste åra vært en populær forestilling på Oslo Nye Teater.

Men nå står årets forestilling i fare, selv om teatret foreløpig holder fast ved premieredatoen fredag 13. november.

Coronasmittet skuespiller

- Vi hadde ordinære prøver så seint som i går, torsdag. Men fra i dag er hele «Snøfall»-produksjonen i karantene. En av skuespillerne testet positivt på Covid-19, sier informasjonssjef Margareta Magnus Myhre til Dagbladet.

Det rammer ikke bare skuespillerne, men også alle i teknisk stab.

- Alle i produksjonen er nå testet da vi ikke vet opphavet til smitten, og i karantene til man har fått svar på prøven. De som ikke har vært i nærkontakt med den smittede og som tester negativt på prøven, kan gå tilbake til jobb på mandag. Foreløpig har vi bare denne ene smittede, og holder fast ved planen om premiere fredag 13. november, sier Myhre.

50 er rammet

Mange av forestillingene er allerede utsolgt. Det er lagt ut 200 billetter til hver forestilling fram til siste dag, 23. desember. Enkelte dager spilles det to forestillinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.