Coronavirus:

Oslo-smitte kan glippe

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad frykter at Oslo-smitten kan forårsake regional smittespredning. Folkehelseinstituttet står klare til å gripe inn.

BEKYMRET: Leder for Oslo byråd, Raymond Johansen, sier han er bekymret for at smitteutbruddet i hovedstaden kan spres videre ut i hele regionen. Video: Lars Eivind Bones. Reporter: Frode Andresen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag uttalte assisterende helsedirektør Espen Nakstad til Dagbladet at smitten i Oslo kan glippe og utvikle seg til regional smittespredning. Byrådsleder Raymond Johansen er bekymret.

- Er du bekymret for at dette kan utvikle seg til regional smitte?

- Ja, Oslo er hovedstaden, og var et episenter, så hvordan vi klarer å håndtere dette framover kommer til å ha stor betydning for hvordan Norge klarer å håndtere denne smitten, sier byrådslederen til Dagbladet.

Kan glippe

Torsdag ble det registrert 68 nye tilfeller i Oslo. De neste dagene ble det registrert 54, 40, 22 og 28. Fredag sa Nakstad at det blir vanskelig å fortsette gjenåpningen med så høye smittetall.

- Smittespredningen vil til slutt glippe ut av Oslo og gi regional smitte dersom det går for lang tid. Det er en situasjon som vi ikke ønsker, og som vil gjøre det vanskelig å gjenåpne samfunnet ytterligere, advarte Nakstad i et intervju med Dagbladet.

Dager seinere innførte Oslo kommune nye tiltak: forbud mot private samlinger med mer enn ti personer, bred anbefaling om bruk av munnbind og føring av lister ved serveringssteder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.