Oslo-rektor slår alarm om gjengkultur

Romsås-rektor Jarle Dukic Sandven i Oslo varsler om unge gjengmedlemmer som nærmest terroriserer nærområdet og tvinger barn til å selge hasj på ungdomsskoler.

SLÅR ALARM: Rektor ved Bjøråsen skole og Tiurleiken skole slår alarm om gjengkultur på Romsås i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
SLÅR ALARM: Rektor ved Bjøråsen skole og Tiurleiken skole slår alarm om gjengkultur på Romsås i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sandven, som er rektor på Bjøråsen skole og Tiurleiken skole på Romsås, skriver i et varselbrev at enkelte beboere knapt tør å gå på skole og jobb «i frykt for å møte på denne gjengen», ifølge Aftenposten.

Rektoren sier det dreier seg om 15–20 ungdommer fra Romsås på mellom 16 og 18 år som rekrutterer og truer ungdomsskoleelever til å selge hasj til medelever. Gjengen skal bestå av ungdom med innvandrerbakgrunn og Sandven anser det som sannsynlig at den styres av bakmenn.

Får «bøter»

Videre opplyser rektoren at dersom noen ikke gjør som gjengen ønsker, kan de få «bøter». Ved flere anledninger skal ungdom og foreldre ha betalt penger til gjengene og Sandven sier han kjenner til eksempler på «bøter» på over 10.000 kroner.

Sandven har jobbet på skoler i området siden 1999, og som rektor siden 2014.

- Utviklingen nå er mer skremmende enn det jeg har sett tidligere. Jeg er faktisk redd for at man skal miste kontrollen, sier Sandven til Aftenposten.

- De fleste er greie

Sandvens brev er sendt til byrådet, bydelsutvalget, bydelsdirektøren og politiet. Han ber om at det «tas drastiske grep, før situasjonen eskalerer ytterligere».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.