NRK > Nyheter

Monday, 06 April, 10:36

NRK - 26 Mar 20 kl. 15:53

Opposisjonsleder i Mali bortført

Få dager før Mali skal holde valg til ny nasjonalforsamling, er opposisjonslederen Soumaila Cisse bortført av væpnede menn, melder AP. Han ble bortført nord i Mali, der han drev valgkamp. Militante islamister med bånd til al-Qaida er aktive i området.
Les mer på NRK


Les mer om:
Mali, Soumaila Cisse, AP, qaida

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Opposisjonslederi , Mali, bortført
NRK - 26 Mar 20 kl. 11:52

– Opposisjonsleiar i Mali bortført

I Mali er opposisjonsleiar Soumaila Cisse bortført, ifølge styresmaktene i landet. Han forsvann onsdag ettermiddag, og omstenda er ukjende. Ein nasjonal talsperson kallar forsvinninga for ei bortføring.

NRK - 14 Mar 20 kl. 11:52

Løslatt etter å ha blitt bortført

En kanadisk kvinne og en italiensk mann som ble bortført i Burkina Faso i 2008 har blitt løslatt. De to ble løslatt til FNs fredsbevarende styrker i nabolandet Mali..

NRK - 05 Dec 19 kl. 17:16

Hjelpearbeidarar bortførte Nigeria

Væpna militante har bortført 14 personar i Nigeria, ifølgje nyheitsbyrået AFP. Blant dei bortførte er to bistandsarbeidarar frå Røde Kors. Gruppa Iswap, som er Den islamske staten i Vest-Afrika-provinsen, hevdar at dei står bak bortføringane..

NRK - 10 Feb 20 kl. 16:56

Hæren i Mali går mot Kidal

Regjeringshæren i Mali er på vei til byen Kidal nord i landet. Byen har vært under opprøreres kontroll siden 2012. Frammarsjen støttes av FN-styrker og utplasserte franske soldater, melder AFP.

VG - 11 Feb 20 kl. 06:01

Forsvaret i gang med Mali-utredning

Forsvaret utreder et mulig norsk styrkebidrag til den franske operasjonen mot IS-filialer i det amerikanske landet Mali. E-tjenesten frykter at IS bygger seg opp igjen i konfliktområder som i Mali..

P4 - 12 Feb 20 kl. 09:44

Vurderer å sende styrker til Mali

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen vurderer fortsatt om Norge skal sende norske soldater til Mali. Forsvaret utreder nå et mulig norsk styrkebidrag til den franske operasjonen mot IS i det afriikanske landet, skriver VG. E-tjenesten frykter at IS bygger seg opp igjen i konfliktområder som i Mali..

NRK - 15 Feb 20 kl. 00:08

30 drept i flere angrep i Mali

30 personer, inkludert ni soldater, er drept i flere angrep i Mali, opplyser myndighetene. Flest ble drept i et angrep som skal ha vært etnisk motivert. I landsbyen Ogossogou i den sentrale delen av Mali ble 21 mennesker drept natt til fredag..

NRK - 15 Feb 20 kl. 00:08

40 drept i flere angrep i Mali

40 personer, inkludert ni soldater, er drept i flere angrep i Mali, opplyser myndighetene. Flest ble drept i et angrep som skal ha vært etnisk motivert. I landsbyen Ogossogou i den sentrale delen av Mali ble 21 mennesker drept natt til fredag..

P4 - 05 Dec 19 kl. 21:14

Hjelpearbeidere bortført i Nigeria

14 personer, blant dem to hjelpearbeidere fra Røde Kors er bortført i Nigeria. Gruppa Iswap, som har sverget troskap til IS, hevder de står bak bortføringen, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 14 Feb 20 kl. 16:11

20 drept i Mali

Rundt 20 mennesker ble natt til fredag drept i et angrep på en landsby sentralt i Mali, melder AFP. Ifølge lokale tjenestemenn var det en etnisk konflikt som utløste angrepet..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Koronadødsfall i Kristiansand

Ein bebuar ved Stener Heyerdahl omsorgssenter døydde søndag ettermiddag, opplyser Kristiansand kommune. Fire personar har døydd av covid-19-sjukdom i Kristiansand..

NRK - 15 minutter siden

Kaos ved avfallsanlegg i Oslo

Politiet melder om kø og trafikale problem ved fleire avfallsanlegg i Oslo, Bærum og Asker. Gjenvinningsstasjonar har hatt ekstra stort besøk dei siste vekene, fordi mange nyttar karantenetida til å rydde heime..

NRK - 30 minutter siden

Trondheim opnar ikkje skolane

Skolane i Trondheim vil ikkje opne etter påske, skriv Trondheim kommune i ei pressemelding. – Vi treng lenger tid på å planlegge dette godt nok, seier oppvekst- og utdanningsdirektør Camilla Trud Nereid..

NRK - 30 minutter siden

11.400 nye søknader om dagpenger

Siden fredag har Nav fått 11.400 nye søknader om dagpenger. Til sammen har mer enn 350.

NRK - 11 timer siden

Slutt på gratis ferjer fra mandag

Mandag er det slutt på gratis reise med riksveiferjene, melder Vegvesenet. Som et smitteverntiltak ble alt manuelt billettsalg stanset 15. mars.

NRK - 45 minutter siden

Filter: Tiltakene har stoppa smitte

Beregninger fra helsemyndighetene viser at hver koronasmittet person i Norge nå i snitt overfører smitten til under én ny person, ifølge Filter Nyheter. De skriver at de har fått det bekreftet av kilder som har innsyn i tallmaterialet..

NRK - 45 minutter siden

Importerer mindre fra Kina

Statistikken over utenrikshandel med varer viser stor nedgang i importen fra Kina. Importen fra Kina falt med over 15 prosent i uke 12 og 13, melder Statistisk sentralbyrå (SSB) mandag..

NRK - 45 minutter siden

Helikopterulykke i Sandnes

Politiet melder om en helikopterulykke i Sandnes. Piloten skal ifølge meldingen være uskadd. Nødetatene er på vei til stedet, i område Kråkeberget i Sandnes.

NRK - 1 time siden

Siktes for drapsforsøk mot politiet

En mann i 50-årene er siktet for drapsforsøk mot flere politifolk ved Dale i Sandnes i Rogaland. Agder politidistrikt etterforsker saken mot mannen. Mannen løsnet fredag flere skudd mot politiet.

NRK - 1 time siden

Spania flest døde per million

Spania er landet i verda med flest døde per million innbyggarar, ifølge avisa El País. I Spania har 265 døde per million innbyggarar, medan Italia som nummer to har 263 døde per million innbyggarar. Det er framleis Italia som har flest døde totalt..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt