P4 > Nyheter

Onsdag, 15 Juli, 19:15

P4 - 13 nov. 19 kl. 20:15

Omfattende lovbrudd i fiskebransjen

Forholdene som er avdekket fiskeindustrien er trolig bare toppen av et isfjell.
Det frykter Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund.
I 19 av 20 kontrollerte fiskebruk i Lofoten og Vesterålen i vår ble det avdekket flere brudd på arbeidstidsbestemmelser og sosial dumping, melder NRK.
Forbundet etterspør strengere sanksjoner og hyppigere kontroller..
Les mer på P4


Les mer om:
Norsk Nærings, Nytelsesmiddelarbeiderforbund, Lofoten, Vesterålen, NRK

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Omfattende, lovbruddi , fiskebransjen
P4 - 23 okt. 19 kl. 12:13

Oppklarte færre lovbrudd

Politiet oppklarte 141.000 lovbrudd i fjor. Det er tre prosent færre enn året før og det laveste antallet oppklarte lovbrudd siden 1990-tallet, viser ferske tall fra Statistisk Sentralbyrå.

P4 - 09 sep. 19 kl. 06:50

Færrest lovbrudd i Sogn og Fjordane

Totalt ble det begått 155.000 lovbrudd i Norge i 2018..

P4 - 25 okt. 19 kl. 13:57

Bekrefter lovbrudd i Oslo-etat

En rapport fra PwC bekrefter flere lovbrudd i Oslo kommune. Rapporten, som ble lagt frem i ettermiddag, viser brudd på anskaffelsesregler og arbeidstidsbestemmelser, samtidig som de mangler dokumentasjon i mange ansettelser i Energigjenvinningsetaten. Etaten er gransket av det eksterne firmaet etter flere anonyme varsler om lovbrudd..

Dagbladet - 17 des. 19 kl. 09:07

MDG-Lan ble varslet om 730 lovbrudd

Lan Marie Berg fikk dokumentasjon om 730 lovbrudd, men sa hun ikke hadde oversikt..

P4 - 10 juni 20 kl. 05:55

- Flere lovbrudd mot ungdommer

Helsetilsynet mener det er urovekkende at Nav og barnevernet begikk lovbrudd mot to av tre ungdommer som fikk ettervern. En rapport fra tilsynet viser at det ble påpekt lovbrudd i 22 av 33 tilsyn som landets fylkesmenn gjorde i barnevernet og hos Nav-kontorer. Funnene viste blant annet at flere tjenester ikke involverte de unge selv eller gjorde grundige nok utredninger og at mange av ungdommene ble overlatt til seg selv, skriver Vårt Land..

Aftenposten - 17 des. 19 kl. 22:09

Hundretusener av lovbrudd i kommunen og flere tusen i NRK: Er arbeidsmiljøloven for streng?

Avsløringene om lovbrudd hoper seg opp. Her er fem spørsmål og svar..

NRK - 06 des. 19 kl. 06:25

Antall lovbrudd sank kraftig

Energigjenvinningsetaten i Oslo hadde kun to brudd på arbeidsmiljøloven i oktober. Lovbruddene gjaldt kravet om hviletid for ansatte. Etaten har vært i hardt vær etter at NRK i høst har avdekket omfattende brudd på arbeidsmiljøloven gjennom flere år..

E24 - 19 okt. 19 kl. 14:28

Sandnes kommune klager på vindpark-konsesjon: Flere lovbrudd

I en klage til NVE lister rådmannen opp en rekke lovbrudd de mener er begått i saksbehandlingen..

NRK - 23 okt. 19 kl. 09:41

Færre lovbrudd blir oppklart

I alt 287.000 lovbrudd ble ferdig etterforsket i fjor, en nedgang på 0,4 prosent fra året før, ifølge Statistisk sentralbyrå. Tallet på oppklarte saker gikk ned i sju politidistrikter.

NRK - 08 aug. 19 kl. 07:37

Økning i kvinnelige knivlovbrudd

Lovbrudd for knivbesittelse blant kvinner i England har økt kraftig siden 2014, skriver BBC. I 2018 ble det registrert 1509 slike lovbrudd, og ifølge det engelske politiet var dette en økning på 73 prosent fra 2014..

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

- Viktig for lønnsomheten at énmetersregelen vurderes

- Det er viktig for lønnsomheten til bedriftene at helsemyndighetene nå vuderer énmetersregelen i kulturlivet. Det sier administrerende direktør i Virke, Ivar Horneland Kristensen. I dag møtte kulturminister Abid Raja og helseminister Bent Høie representantene for kinoene og scenekultursektoren for å få innspill til praktisering av énmetereregelen..

P4 - 1 time siden

Avhøres i kveld

Politiet vil forsøke å avhøre mannen, som er siktet for drap og drapsforsøk i Sarspsborg, i kveld. En kvinne i 50 årene døde da hun ble knivstukket av mannen natt til i dag, og to andre kvinner ble skadet. Hans forsvarer Marius Otterstad opplyste til P4-nyhetene tidligere i dag at han vil forsøke å snakke med sin klient før avhøret..

P4 - 30 minutter siden

Lange køer på Fløibanen

Det er lange køer for å ta Fløibanen i Bergen i ettermiddag. Daglig leder Anita Nybø sier de prøver å be folk om å holde en meters avstand i køen, men køen strekker seg nesten 100 meter nedover gaten. De ber folk være hjelpsomme og minner folk om at billetten kan utløses senere på dagen..

P4 - 1 time siden

Stenger utesteder i Magaluf

Myndightene på ferieøya Mallorca stenger flere utesteder i Magaluf. På grunn av festbråk og mange turister som ikke følger smittevernreglene har myndighetene bestemt seg for å ta grep. Det betyr at butikker, barer og restauranter stenges, skriver Aftonbladet..

P4 - 1 time siden

Flere på bilferie betyr flere bilskader

At mange kjører bil på Norgesferien i år, fører til at flere enn normalt også skader bilen sin. Det har forsikringsselskapet If lagt merke til, som melder om en økning av skader denne sommeren sammenlignet med fjoråret. Informasjonssjef Sigmund Clementz sier mange av bilskadene skjer på de typiske feriestedene..

P4 - 1 time siden

Store køer etter bilulykke i Bergen

Det har oppstått lange køer etter at en bil med to personer ombord krasjet i Eidsvågstunnelen i Bergen retning sentrum. Tunnelen er stengt, noe som skaper store store trafikale utfordringer. De skadde skal være ved bevissthet..

P4 - 1 time siden

Krever at kunder bruker ansiktsmasker

I USA krever Walmart at alle kunder nå må bruke ansiktsmasker i deres butikker. I en uttalelse sier selskapet at de vil utplassere ansatte ved innganger for å minne kunder på kravet. Andre store selskaper i USA har allerede innført lignende tiltak.

P4 - 2 timer siden

Gutt som omkom var fra Larvik

Den 22 måneder gamle gutten som druknet i Geiranger i går kommer fra Larvik. Det bekrefter ordfører Erik Bringedal til Østlands-Posten. Kommunen er nå i ferd med å opprette et psykososialt kriseteam.

P4 - 2 timer siden

Tredobling i koronasmitte i Barcelona

Antall personer som får påvist smitte i den spanske storbyen Barcelona øker kraftig. På fredag ble det registrert 249 nye smittetilfeller, som er det høyeste siden begynnelsen av april. Norske myndigheter åpnet i dag for reiser til en rekke land i Europa, deriblant Spania, uten krav om karantene.

P4 - 2 timer siden

Mange turister i Norge allerede

Ansatte ved tollstasjonene merker allerede økt pågang fra europeiske turister som nå vil feriere i Norge. Fra og med i dag letter regjeringen på reiserestriksjonene, og nå kan folk fra store deler av Europa reise til Norge uten å havne i karantene. Kontorsjef ved Svinesund tollstasjon, Per Kristian Grandahl, sier det kommer turister fra flere land..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt