E24 > Økonomi

Sunday, 05 April, 18:36

E24 - 27 Feb 20 kl. 15:03

Oljeprisfall og virusfrykt bidrar til tidenes svakeste krone

Markedsuroen har også spredt seg til kronekursen som nå er på sitt svakeste mot euro siden den felleseuropeiske valutaen ble opprettet i 1999..
Les mer på E24 Bilden deled av E24 via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Oljeprisfallog , virusfrykt, bidrar, til, tidenes, svakeste, krone
E24 - 27 Jan 20 kl. 09:01

Virusfrykt og oljeprisfall tynget Oslo Børs

Oslo Børs starter uken med et tungt fall etter flere virusdødsfall i Kina gjennom helgen..

P4 - 10 Mar 20 kl. 21:37

Oppgang på børsene i USA

De amerikanske børsene hentet i dag inn mye av det de tapte i går. Gårsdagen var den verste på Wall Street siden 2008, med et fall på over sju prosent - på grunn av oljeprisfall og virusfrykt. I dag snudde dette til en oppgang på 4,9 prosent..

NRK - 27 Jan 20 kl. 09:31

Norske kronen svekket av virusfrykt

Kronen er svekket med 0,6 prosent mot euro siden fredag. Årsaken er oljeprisfall og frykt i markedene for det kinesiske coronaviruset, ifølge analytikere fra DNB og Nordea. Flere markeder er påvirket av frykt for lungeviruset..

P4 - 06 Mar 20 kl. 16:39

Kraftig nedgang på Oslo Børs

Fortsatt virusfrykt og oljeprisfall slo kraftig ut Oslo Børs i dag. Hovedindeksen falt hele 4,4 prosent. Også oljeprisen har rast, og var ved stengetid på 46 dollar fatet, et fall på nesten fem prosentpoeng siden åpningen i morges.

E24 - 28 Feb 20 kl. 15:01

Rekordsvak krone mot euro: - Ikke overraskende

Oljeprisfall og virusfrykt har sendt kronekursen til det svakeste nivået mot euro noensinne. – Hvordan dette ender kommer helt an på virusspredningen, sier DNBs valutastrateg Magne Østnor..

P4 - 11 Mar 20 kl. 14:50

Nedgang på børsene i USA

De amerikanske børsene falt ved åpningen av handelen i dag. Dow Jones-indeksen falt tre prosent, S&P 500-indeksen gikk ned 2,8 prosent, og Nasdaq falt 2,6 prosent. Mandag var den verste dagen på Wall Street siden 2008, med et fall på over sju prosent - på grunn av oljeprisfall og virusfrykt..

Aftenposten - 03 Mar 20 kl. 22:06

USAs sentralbank overrasket med rentekutt. Også norske banker setter ned renten på grunn av virusfrykt.

Virusfrykt utløste en uvanlig reaksjon i den amerikanske pengepolitikken. Økonomer mener situasjonen er en annen i Europa..

E24 - 27 Feb 20 kl. 12:58

Oljefondet har is i magen etter virusfrykt: – Vi tar det rolig når det er urolig

Virusfrykt senker aksjemarkedene, men så langt ser ikke Oljefondets direktør Yngve Slyngstad på dette som en kjøpsmulighet. – Vi bare iakttar det som skjer, sier han..

E24 - 20 Feb 20 kl. 22:08

Høyeste gullpris på syv år etter virusfrykt

Gullprisen stiger til det høyeste nivået siden februar 2013, og ekspertene peker på virusfrykt og at investorene søker etter trygge havner..

P4 - 09 Mar 20 kl. 19:38

Norges Bank vurderer tiltak

Både Regjeringen og Norges Bank vurderer tiltak etter børskollapsen i dag. et kraftig oljeprisfall og virusfrykt førte til den dårligste dagen på Oslo Børs siden 2008. I morgen vil statsminister Erna Solberg og finansminister Jan Tore Sanner redegjøre for situasjonen og hvilke tiltak som kan settes inn.

Fler nyheter fra E24

E24 - 2 timer siden

Vi bruker milliarder på dem som stenger ned. Hva med de som prøver å holde hjulene i gang?

UKESLUTT: Regjeringens mange tiltakspakker begynner å hjelpe for bedrifter som må stenge. Men de som prøver å drive videre under krisen, blir i verste fall «straffet» for det. .

E24 - 1 time siden

Gikk fra å produsere reklamemateriell til verneutstyr: – Avtalen holder folk i jobb

De to Oslo-bedriftene kastet seg rundt, og produserer verneutstyr for helsevesenet. Det gjør at de både kan bidra i krisen, og at de kan holde langt flere ansatte i jobb..

E24 - 2 timer siden

Uber varsler retur - taxinæringen vil utsette: Omkamp om omstridt frislipp

Delingsøkonomi-giganten Uber har blikket rettet mot det norske markedet, men taxinæringen øyner en mulighet til å få utsatt frislippet..

E24 - 2 timer siden

Vi bruker milliarder på dem som stenger ned. Hva med dem som prøver å holde hjulene i gang?

UKESLUTT: Regjeringens mange tiltakspakker begynner å hjelpe for bedrifter som må stenge. Men de som prøver å drive videre under krisen, blir i verste fall straffet for det. .

E24 - 4 timer siden

Norges Bank, Finans Norge og Eiendomsmeglerforbundet slår alarm om hasteforslag fra regjeringen: «Kan få negative økonomiske konsekvenser for samfunnet»

Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) foreslår å la Kartverket stenge for tinglysing i to uker ved sykdom. – Et eksempel på arbeidsuhell, sier Carl O. Geving..

E24 - 5 timer siden

Gjeldsregisteret: Nordmenns gjeld faller under coronakrisen

– Coronakrisen har tydelig innvirkning på samlet usikret gjeld, sier Gjeldsregister-sjefen..

E24 - 6 timer siden

Oljenæringen ber om krisepakke med LO i ryggen: – Vi ber ikke om skattelette

Oljeselskapene, leverandørindustrien og fagbevegelsen frykter en ny og kraftig oljebrems. Nå ber de om en skatteendring som de mener skal bidra til å holde hjulene i gang – men noe skattekutt er det ikke, sier Equinor-sjefen..

E24 - 8 timer siden

Norwegian må restarte Dreamliner-flyene annenhver måned

Amerikanske luftfartsmyndigheter har gitt instruks om at Dreamliner-flyene må restartes hver 51. dag for å unngå at kritiske flysystemer svikter..

E24 - 8 timer siden

Professor tviler på at Trump og Opec kan redde oljeprisen: – Vi er i en annen verden nå

Oljeprisen har skutt i været etter håp om løsning på priskrigen. En avtale vil uansett bety lite i et oljemarked hvor etterspørselen har sviktet fullstendig, mener professor..

E24 - 9 timer siden

Trump truer med oljetoll

USAs president Donald Trump sier det kan bli aktuelt med med toll på import av råolje for å beskytte amerikansk oljeproduksjon..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt