E24 > Økonomi

Mandag, 18 Januar, 08:53

E24 - 26 nov. 20 kl. 10:05

Oljefondet med nye grep mot korrupsjon: – Ment å være en hjelp til selskaper

Oljefondet tar grep for å sikre bedre rapportering om antikorrupsjon i selskapene det eier. Nå kommer det med en egen veileder, basert på innspill fra farmasiselskaper som Astra Zeneca, GlaxoSmithKline og Novo Nordisk..
Les mer på E24 Bilden deled av E24 via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Astra Zeneca, Novo Nordisk

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Oljefondetmed , nye, grepmot , korrupsjon, Mentå , være, en hjelp til selskaper
E24 - 01 des. 20 kl. 13:46

– Oljefondet må ta grep mot økonomisk kriminalitet

Finanskomiteen på Stortinget ber regjeringen vurdere å stramme inn på kravene til Oljefondets investeringspraksis. I tillegg til grov korrupsjon, bør hvitvasking, skatteunndragelse og annen økonomisk kriminalitet føre til at Oljefondet trekker seg ut..

E24 - 29 nov. 20 kl. 14:59

Oljefondet slet med å få tak i aksjer: – Den bråeste markedsnedgangen jeg har sett

Oljefondet takler både markedsuro og coronakrise, selv med åtte av ti ansatte på hjemmekontor. – Maskinen har tikket og gått under hele pandemien, sier Oljefondet-sjef Nicolai Tangen..

E24 - 14 des. 20 kl. 20:00

Tar grep for mer åpenhet fra Oljefondet: - Vil være verdensledende

Fra 2021 vil Oljefondet fem dager i forveien si hva det vil stemme på generalforsamlinger. – Her vil vi være helt verdensledende, sier Oljefondets sjef Nicolai Tangen..

E24 - 01 des. 20 kl. 07:49

Vaksine-rush i farmasibransjen: Så mye eier Oljefondet

Oljefondet er storeier i en rekke av selskapene som utvikler coronavaksiner. Fondet sitter på aksjer for over 150 milliarder kroner i syv slike selskaper..

E24 - 02 des. 20 kl. 23:00

Koster inntil 5,4 milliarder i 2021: Oljefondet kan bli dyrere i drift

Oljefondet kan bruke inntil 5,4 milliarder kroner på forvaltningen neste år, noe som i så fall blir ny rekord. Det har Finansdepartementet bestemt..

Aftenposten - 07 des. 20 kl. 21:06

Trafikkofre må slå Oljefondet på børsen for å få full erstatning. Det skaper problemer for Caroline Husvik Lysberg.

Regjeringen venter at Nicolai Tangen klarer 3 prosent avkastning i Oljefondet. Staten forventer at trafikkofre klarer enda mer med erstatningene de har fått..

E24 - 07 des. 20 kl. 21:05

Caroline Lysberg lå 55 minutter under vann og fikk hjerneskade. Staten forventer at hun skal slå Oljefondet for å få full erstatning.

Regjeringen venter at Nicolai Tangen klarer 3 prosent avkastning i Oljefondet. Staten forventer at trafikkofre klarer enda mer med erstatningene de har fått..

E24 - I førrgår: 10:17

Henter sportspsykolog for å bedre avkastningen til Oljefondet

Nicolai Tangen har ansatt idrettspsykolog Anders Meland med erfaring fra toppidrettsutøvere og norske jagerflygere, for å sikre at tallknuserne i Oljefondet presterer sitt beste..

E24 - I førrgår: 10:17

Henter psykologiekspert for å bedre avkastningen til Oljefondet

Nicolai Tangen har ansatt ekspert i idrettspsykologi, Anders Meland, med erfaring fra toppidrettsutøvere og norske jagerflygere, for å sikre at tallknuserne i Oljefondet presterer sitt beste..

NRK - 28 nov. 20 kl. 02:05

Anker dommen for grov korrupsjon

En tidligere salgsleder i Nortura anker fengselsdommen fra Oslo tingrett for grov korrupsjon. Det gjør også en annen tiltalt, ifølge Nationen..

Fler nyheter fra E24

E24 - 1 time siden

Hotellet valgte å holde hjulene i gang da landet stengte på nytt. Det kan bety mindre støtte nå.

LILLEHAMMER (Aftenposten/E24): Fra mandag kan bedrifter igjen søke om kompensasjon for faste kostnader. Hittil har fem store fått klart mest. – Helt absurd å fortsette å dele ut penger til de største, mener professor..

E24 - 2 timer siden

Mowi varsler om kraftig resultatfall

Mowi venter å legge frem et bratt fall i resultatet for fjorårets fjerde kvartal..

E24 - 2 timer siden

Disse konteinerne er i front mot pandemien langs oljekysten

Positive koronatester før utreise har satt oljearbeidere i isolasjon i stedet for å spre smitte offshore. Overlege Steffen Roth er forundret over at ikke alle oljearbeidere testes før utreise..

E24 - 2 timer siden

Forsker hevder havvind er fint for fisken

Fiskarane fryktar flyttinga av vindindustrien til havs. Forsking viser derimot at havvind kan vera ein fordel for fisken..

E24 - 2 timer siden

Biden vil vrake Keystone-rørledningen

Påtroppende president Joe Biden planlegger å vrake oljerørledningen Keystone XL fra Canada på sin første dag på jobben..

E24 - 2 timer siden

Apple: Parler kan komme tilbake til App Store

Apple-sjef Tim Cook sier den omstridte medieplattformen Parler kan returnere til App Store om den legger fram nye retningslinjer for innholdsmoderering..

E24 - 2 timer siden

Megler: Fire av fem boliger selges over prisantydning

Hele 80 prosent av boligene som er solgt til nå i år, har gått over prisantydning, ifølge en megler. Det er en kraftig økning fra samme tid i fjor..

E24 - 2 timer siden

Asia-børser blandet etter nye BNP-tall fra Kina

Kinesisk økonomi vokste til tross for coronanedturen i fjor. Mandag er det en blandet utvikling i de asiatiske aksjemarkedene..

E24 - 2 timer siden

Tre eksperter: Dette er de beste IT- og teknologiaksjene nå

Teknologiaksjene på Oslo Børs har hatt en sterk vekst fra det teknologiske skiftet. Dette er aksjene ekspertene tror vil drive meravkastningen i årene fremover. – Potensial til å mangedoble seg, sier aksjeanalytiker om én av aksjene..

E24 - 3 timer siden

Presidentbytte, rentemøte og Nel-oppdatering: Dette skjer denne uken

Denne uken byr på innsettelsen av Joseph Biden som USAs president, rentebeslutning i Norge og eurosonen og Nels kapitalmarkedsdag. I tillegg sparker Gjensidige i gang kvartalssesongen på Oslo Børs..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt