NRK > Nyheter

Tirsdag, 14 Juli, 15:18

NRK - 03 juni 20 kl. 08:35

Obama holder tale om politivold

Tidligere president Barack Obama har varslet at han vil holde en tale i kveld for å snakke om det som skjer i USA, ifølge Obama Foundation. Dette vil bli første gang han kommenterer politivolden og opptøyene i USA på kamera..
Les mer på NRK


Les mer om:
Barack Obama, USA, Obama Foundation

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Obama, holder, taleom , politivold
NRK - 02 juni 20 kl. 00:25

Obama støtter fredelige protester

Tidligere president Barack Obama fordømmer bruk av vold under protestene mot politivold og rasisme i USA. Obama skriver på Medium.com at de voldelige er en liten minoritet som skader samfunnet.

P4 - 06 juni 20 kl. 10:57

Etterforsker ny politivold

I USA etterforskes et nytt tilfelle av politivold. Det skjer etter at en video viser politifolk i Indianapolis som slår en svart kvinne med batong flere ganger. Volden skal ha skjedd i forbindelse med demonstrasjonene mot rasisme og politivold.

P4 - 03 juni 20 kl. 23:32

Obama: - Nå kan vi endre USA til det bedre

Selv om dere nå er sinte, kan dere nå bruke makten til å forandre ting. Det sa Barack Obama i en tale i kveld norsk tid. Den tidligere presidenten talte i forbindelse med det voldsomme opprøret etter politidrapet på George Floyd.

NRK - 06 juni 20 kl. 10:09

Strid om politivold i Brasil

Politiet i Rio de Janeiro får ikke gjennomføre razziaer i fattige bydeler under koronapandemien, har en høyesterettsdommer slått fast. Etter at en 14-åring ble skutt 70 ganger for to uker siden har kritikken mot politivold økt i styrke, melder AFP..

VG - 04 juni 20 kl. 00:48

Barack Obama: – Vi er forpliktet til å kjempe

USAs tidligere president Barack Obama ber i en direktesendt tale onsdag kveld amerikanere om å gripe muligheten til å forandre USA..

NRK - 06 juni 20 kl. 10:16

Ny politivold etterforskes i USA

Politiet i Indianapolis i USA etterforskes etter at en video viser politifolk som slår en svart kvinne gjentatte ganger. Filmen ble tatt opp 31. mai, melder the Independent.

P4 - 02 juni 20 kl. 11:55

- Endret saken til å handle om lov og orden

Donald Trump har gjort at demonstrasjonene i USA nå handler om lov og orden i stedet for politivold og rasisme. Det sier USA-ekspert og forsker ved Universitetet i Bergen, Hilmar Mjelde. I en tale i natt truet Trump med å sette inn hæren mot demonstrantene for å få kontroll.

Aftenposten - Igår: 05:51

Svarte brasilianere protesterer mot politivold

I skyggen av Brasils koronakrise pågår det en annen krise: politivold mot svarte. Drapet på en 14 år gammel gutt har samlet landets antirasistiske bevegelse..

Aftenposten - 31 mai 20 kl. 16:03

Demonstrasjoner i flere land mot politivold i USA

Tusenvis av mennesker samlet seg søndag i London for å demonstrere mot politivold i USA og dødsfallet til George Floyd. Også i andre land var det protester..

NRK - 09 juni 20 kl. 09:15

Trudeau bekymret over politivold

Statsminister Justin Trudeau i Canada uttaler at han er dypt bekymret over bilder og anklager fra urfolksleder Allan Adam om politivold. Adams hevder å ha blitt mishandlet av politiet under en rutinekontroll av kanadisk politi. Kilde: CTV News..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Delvis kontroll på brannen

Brannvesenet melder nå at de har delvis kontroll på brannen i kornsiloen på Lena. Sperreposter og sikkerhetsavstand opprettholdes inntil videre..

NRK - 45 minutter siden

Braut lova då gravid kvinne døydde

Fylkesmannen i Trøndelag har konkludert med at ei gravid kvinne som brått døydde på sjukehuset i Namsos 21. mars i år, ikkje fekk forsvarleg helsehjelp. Kvinna kontakta helsevesenet 9 gonger før ho vart innlagd..

NRK - 45 minutter siden

Fyrste avretting på 17 år

Tysdag vart den fyrste føderale avrettinga etter dødsstraff gjennomført i USA sidan 2003. Dødsdømte Daniel Lewis Lee vart avretta med ei giftsprøyte i fengselet i Terre Haute, Indiana..

NRK - 1 time siden

Vert nekta å stille til val

Den fengsla opposisjonskandidaten til presidentvalet i Kviterussland vert nekta å stille til val i sommar. Viktor Babaryko vart i juni fengsla for mistanke om økonomisk kriminalitet. No har ein samla valkommisjon stemt i mot kandidaturet hans..

NRK - 1 time siden

Dei med antistoff får besøke eldre

Svenske helsestyresmakter gjer det no mogleg for folk med antistoff mot koronavirus å besøke eldreheimane i landet. Dei må vere symptomfrie, og ha eit testresultat som ikkje er eldre enn seks månadar gammalt for å kunne gå inn på heimane..

NRK - 1 time siden

Ny Utøya-studie

En ny studie fra Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS), med overlevende fra Utøya-terroren, viser at fysiske plager etter terror gir økt risiko for å utvikle psykiske plager over tid. Funnet overrasker forskerne..

NRK - 1 time siden

Ni fleire koronadødsfall i Sverige

Tysdag er det registrert ni fleire koronarelaterte dødsfall i Sverige. Med det er det totale talet på registrerte dødsfall i landet på 5545..

NRK - 1 time siden

– Revurder einmetersregelen

Kulturminister Abid Raja vil ha ei ny vurdering av regelen om ein meters avstand på kino, teater og konsertar..

NRK - 1 time siden

Gjør munnbind obligatorisk

Frankrikes president Emmanuel Macron sier han vil gjøre munnbind obligatorisk i offentlige rom. Det skriver AFP. Forbudet innføres fra og med neste uke..

NRK - 1 time siden

Storbritannia ekskluderer Huawei

Storbritannia velger å ekskludere det kinesiske selskapet Huawei fra Storbritannias 5G-nett. Det melder myndighetene på en pressekonferanse..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt