P4 > Nyheter

Tirsdag, 14 Juli, 15:24

P4 - 03 juni 20 kl. 23:32

Obama: - Nå kan vi endre USA til det bedre

Selv om dere nå er sinte, kan dere nå bruke makten til å forandre ting.
Det sa Barack Obama i en tale i kveld norsk tid.
Den tidligere presidenten talte i forbindelse med det voldsomme opprøret etter politidrapet på George Floyd.
Michelle og jeg er med dere, sa Obama som manet til reell handling, og takket for engasjementet, som kan føre til forandring..
Les mer på P4


Les mer om:
Obama, George Floyd, USA

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: ObamaNå kan vi , endre, USA, tildet , bedre
NRK - 14 april 20 kl. 18:01

Obama erklærer støtte til Biden

Tidlegare president i USA Barack Obama erklærer støtte til Joe Biden sitt presidentkandidatur i ein video. Obama og Biden er kjend som gode vener, sidan Joe Biden var visepresidenten til Obama da han var president..

NRK - 14 april 20 kl. 18:01

Obama lagde video til Biden

Tidlegare president i USA Barack Obama har lagt ut ein video på Twitter for å støtte Joe Biden som presidentkandidat. Obama og Biden er kjend som gode vener, sidan Joe Biden var visepresidenten til Obama da han var president..

NRK - 03 juni 20 kl. 08:35

Obama holder tale om politivold

Tidligere president Barack Obama har varslet at han vil holde en tale i kveld for å snakke om det som skjer i USA, ifølge Obama Foundation. Dette vil bli første gang han kommenterer politivolden og opptøyene i USA på kamera..

NRK - 04 juni 20 kl. 01:28

Obama: – Systematisk rasisme

Tidlegare president Barack Obama talte onsdag til unge amerikanarar om den dramatiske situasjonen som USA står i etter drapet på George Floyd. Obama sa at situasjonen er skremmande, men dette er eit høve for folk til å sjå den systematiske rasismen..

NRK - 04 juni 20 kl. 02:43

Obama ber om politireformer

Tidligere president Barack Obama ber ordførere i alle amerikanske byer om å ta opp og gå gjennom politiets retningslinjer for bruk av makt. Ifølge Obama Foundation har svarte amerikanere tre ganger så høy risiko for å dø i politiets varetekt som hvite..

NRK - 02 juni 20 kl. 00:25

Obama støtter fredelige protester

Tidligere president Barack Obama fordømmer bruk av vold under protestene mot politivold og rasisme i USA. Obama skriver på Medium.com at de voldelige er en liten minoritet som skader samfunnet.

NRK - 04 juni 20 kl. 01:28

Obama: – Det er skremmande

Tidlegare president Barack Obama talte onsdag til unge amerikanarar om den dramatiske situasjonen som USA står i etter drapet på George Floyd. Obama sa at situasjonen er skremmande, men dette er ei moglegheit for folk til å sjå rasismen i USA..

NRK - 17 mai 20 kl. 00:29

Obama kritisk til korona-håndtering

Tidligere president Barack Obama kritiserte USAs håndtering av koronapandemien i en to timer lang direktesending for studenter. Obama mener pandemien har vist at mange statsansatte ikke vet hva de gjør, men han navngir dem ikke..

VG - 15 april 20 kl. 11:20

Mæland: Regjeringen vil endre konkursregler

Regjeringen foreslår nå å endre reglene for gjeldsforhandling. Det skal hjelpe levedyktige bedrifter som nå rammes hardt av inntektssvikt..

NRK - 09 mai 20 kl. 17:39

Obama: – En kaotisk katastrofe

USAs tidligere president, Barack Obama, kaller Trump-administrasjonens håndtering av koronakrisen en «kaotisk katastrofe», ifølge CNN. Kritkken skal ha kommet under et telefonmøte med tidligere ansatte fra da Obama var president..

Fler nyheter fra P4

P4 - 16 timer siden

Ulykke under landingstrening

Småflyulykken, der en 71 år gammel mann omkom i Meråker fredag, skjedde da piloten og en instruktør øvde på landinger. Det opplyser Havarikommisjonen. Flyet kom for lavt inn mot landing og traff et tre 400 meter fra rullebanen.

P4 - 15 minutter siden

Ber om testkamper med 2500 tilskuere

Norges Fotballforbund har sendt søknad om å gjennomføre fire testkamper med 2500 tilskuere i august. Det går frem i et internt brev Aftenposten har fått innsyn i. Det er mer enn en tidobling av dagens grense.

P4 - 30 minutter siden

Reagerer på oppførsel til turister

Spanske myndigheter frykter en ny smittebølge etter at utenlandske turister igjen har begynt å reise til den populære ferieøya Magaluf. Videoer på sosiale medier viser blant annet britiske turister som fester og bryter reglene om både munnbind og avstand, skriver The Guardian. Den tyske helseministeren gikk nylig ut og sa han var sjokkert etter å ha sett bilder fra Mallorca, der tyske turister også ser ut til å bryte smittevernregler..

P4 - 45 minutter siden

1 av 5 dropper redningsvest

1 av 5 nordmenn dropper redningsvest i båt. Det viser en ny undersøkelse Norstat har laget for Frende Forsikring. Mens 96 prosent av båtfolket i nord sier de bruker vest når båten er i fart, sier kun 59 prosent på sørlandet, Telemark og i Vestfold at de gjør det samme.

P4 - 45 minutter siden

Påbyr munnbind i Frankrike

Frankrike følger en rekke andre europeiske land og innfører påbud om munnbind. Regelen gjelder i offentlige rom og innføres fra og med neste uke. 172.

P4 - 30 minutter siden

Gravid kvinne døde - fikk utforsvarlig helsehjelp

En gravid kvinne døde fordi hun ikke fikk forsvarlig helsehjelp. Det har fylkesmannen i Trøndelag konkludert med etter at en kvinne i 20-årene døde uventet i mars. Kvinnen var i uke 21 av svangerskapet, og kontaktet helsevesenet ni ganger før hun ble innlagt på sykehuset i Namsos..

P4 - 1 time siden

Vil revurdere avstandsregler i kultursektor

Én-metersregelen på teater, kino og konserter kan bli lempet på. Regjeringen ber nå helsemyndighetene revurdere dagens regler for kultursektoren, og innkaller i morgen til en pressekonferanse om temaet. Der vil en rekke bransjeorganisasjoner delta.

P4 - 1 time siden

Forbyr Huawei fra 5G-nett

Storbritannia forbyr kinesiske Huawei fra deres 5G-nett. Det opplyste myndighetene på en pressekonferanse for kort tid siden. USA nekter også selskapet tilgang, og har sagt at Huawei utgjør en sikkerhetsrisiko for nasjonal sikkerhet, noe selskapet benekter..

P4 - 1 time siden

Savnet etter boligbrann

En person er savnet etter boligbrannen i Åkrestrømmen i Rendalen kommune i går kveld. To personer i 80-årene var bosatt på adressen, og den andre er fraktet til sykehus med ukjent skadeomfang. Det er foreløpig for varmt i boligen for at brannvesenet kan søke etter den savnede..

P4 - 1 time siden

Foodora-kunder i flere land hacket

Matleveringstjenesten Foodora har blitt hacket. Sensitiv informasjon som navn, passord, bosted og e-postadresser fra en halv million kunder fra Sverige, Tyskland og Frankrike er lekket, melder svenske Dagens Nyheter. Ifølge opplysninger de sitter på skal databasen ha blitt lagt ut for salg på internett.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt