Nå får jenter gratis taxi

Fire «jentetaxier» skal frakte kvinner rundt i Oslo sentrum. Menn må komme seg hjem på egen hånd.

KVINNER FØLER SEG UTRYGGE: I julebordsesongen kan man nå få gratis hjelp til å komme seg hjem. Foto: Thomas Rasmus Skaug
KVINNER FØLER SEG UTRYGGE: I julebordsesongen kan man nå få gratis hjelp til å komme seg hjem. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tidas voldsbølge i Oslo har vekket sterk bekymring hos politikere, politiet og natteravnene, som jobber for å holde hovedstadens gater trygge.

- Det oppstår mange hendelsen hver natt nå, og altfor mange av dem er alvorlige. Når man begynner å se et mønster i blind vold, må det iverksettes tiltak, sa daglig leder Lars Norbom i Natteravnene Oslo til Dagbladet i midten av oktober.

Nå som julebordsesongen slår inn for fullt, er risikoen for vold og andre hendelser overhengende. Fra og med fredag blir det derfor tilbudt gratis «jentetaxier», for å sikre at kvinner kommer seg trygt hjem fra Oslo sentrum.

Havner i sårbare situasjoner

- Vi erfarer at mange jenter havner i sårbare situasjoner, og mangler en plan for å komme seg hjem - spesielt når det er mye alkohol involvert, sier Norbom til Dagbladet.

Han mener behovet for tilbud som dette er økende, og peker på at uønskede hendelser som overgrep, voldtekter og ran blir stadig vanligere.

- Personlig har jeg sett en trend, der jenter ikke lenger er like flinke til å ta vare på hverandre på byen. Nå blir man ofte borte fra hverandre. Da er man ekstra sårbar, utdyper han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.