Trumps besøk til Texas

- Ingen risiko for meg

I sin tale ved grensemuren mot Mexico sier president Donald Trump at han ikke frykter det 25. grunnlovstillegget, og kommer med en advarsel til påtroppende president Joe Biden.

SE NÅ: Trump møter pressen i Texas Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 21.10 norsk tid inntar presidenten scenen som er satt opp ved grensemuren. Dette er presidentens første offentlige opptreden siden stormingen av Kongressen forrige uke.

Han forteller at han er beæret over å være til stede med «de modige mennene og kvinnene ved grensekontrollen».

- Vi er her for å feire stor prestasjon, den suksessfulle byggingen av muren på den sørlige grensa. Før vi begynner vil jeg si at fri tale er under angrep, som aldri før. Det 25. grunnlovstillegget utgjør ingen risiko for meg, men vil komme tilbake for å hjemsøke Joe Biden og Biden-administrasjonen, sier Trump og kommer med en advarsel:

- Vær forsiktig med hva du ønsker deg.

- Farlig for USA

Trump fortsetter:

- Riksretts-bløffen er fortsettelsen av den største og mest ondsinnede heksejakten i landets historie, og det forårsaker voldsomt sinne, splid og smerte, mer enn folk vil forstå, noe som er veldig farlig for USA, spesielt i denne sårbare tiden. Nå vil jeg kort uttale meg om hendelsene forrige uke.

Han viser til at millioner av amerikanere ble vitne til at en mobb stormet The Capitol onsdag forrige uke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.