NRK > Nyheter

Sunday, 21 April, 22:08

NRK - 25 Mar 19 kl. 06:42

Nytt vikingfunn i Vestfold

Eit nytt vikingfunn skal måndag presenterast på Midgard vikingsenter på Borre i Vestfold. Det er førebels hemmeleg kva som har blitt funnet. Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) skal avdekke vikingfunnet på ein pressekonferanse kl. 09.30..
Les mer på NRK


Les mer om:
Midgard, Borre, Vestfold, Ola Elvestuen

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nytt, vikingfunni , Vestfold
Aftenposten - 25 Mar 19 kl. 05:58

Nytt vikingfunn i Vestfold

Det er gjort et nytt vikingfunn i Vestfold. Mandag blir det presentert på Borre. – Dette er med på å styrke vår egen historiske identitet, sier fylkesordfører..

Aftenposten - 25 Mar 19 kl. 05:58

Nytt vikingskip funnet i Vestfold

Det er gjort et nytt vikingfunn i Vestfold. Mandag ble det presentert på Borre. – Dette er med på å styrke vår egen historiske identitet, sier fylkesordfører..

NRK - 26 Mar 19 kl. 07:45

Reknar med fleire vikingfunn

Ny og betre georadar-teknologi gjer det mogleg å gjere arkeologiske oppdagingar ein aldri ville ha gjort tidlegare. Måndag fann ein spor av eit vikingskip i Vestfold. Arkeolog Knut Paasche meiner den nye teknologien kan føre til fleire vikingfunn..

NRK - 03 Dec 18 kl. 12:02

Mulig vikingfunn i Vestfold

En mann med metalldetektor har kommet over en rekke store skipsnagler på et jorde i Vestfold, det melder NTB. Naglene kan ha sittet i et vikingskip, ifølge kulturarvsjefen..

VG - 03 Dec 18 kl. 12:58

Mulig vikingfunn i Vestfold

En mann med metalldetektor har kommet over en rekke store skipsnagler på et jorde i Vestfold. Naglene kan ha sittet i et vikingskip, ifølge kulturarvsjefen..

NRK - 25 Mar 19 kl. 09:31

Nytt vikingskip funne i Vestfold

På ei slette blant dei store gravhaugane i Borreparken i Vestfold er det funne ei skipsgrav, sannsynlegvis frå vikingtida. Funnet er gjort med georadar og bileta viser ei tydeleg båtform, opplyser Vestfold fylkeskommune..

NRK - 28 Nov 18 kl. 16:16

Norge har fått et nytt fylkesvåpen

Et nytt fylkesvåpen er født. Det nye fylket kalt Vestfold og Telemark skal trolig representeres av et vikingskip og rosemaling. Før fylkesvåpenet er formelt godkjent må det gjennom behandling i fylkestingene..

Dagbladet - 25 Mar 19 kl. 09:57

Nytt vikingskip funnet i Vestfold

- En historisk dag, sier Klima- og miljøministeren, som slapp nyheten mandag morgen..

NRK - 14 Jan 19 kl. 07:17

Nye undersøkelser av vikingfunn

I vår eller i sommer skal det gjøres nye undersøkelser av vikingskipet på Gjellestad i Halden, skriver TV2.no. Det mest aktuelle er trolig å bruke kirurgisk arkeologi, der man går inn med instrumenter gjennom små kanaler og tar ut materialprøver..

VG - 25 Mar 19 kl. 09:40

Funn av vikingskip i Vestfold

En skipsgrav som sannsynligvis er fra vikingtiden er funnet i Borreparken i Vestfold..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

May fordømmer angrepene

Storbritannias statsminister Theresa May fordømmer angrepene i Sir Lanka, melder AFP..

NRK - 30 minutter siden

Ikke rolig på sjøen

1300 frivillige er i beredskap for en ekstra travel påske på sjøen. Nydelig påskevær og temperaturer opp mot 20 grader har ført til mange har valgt båten istedenfor fjellet..

NRK - 15 minutter siden

Skigåer funnet av helikopter

Skigåeren som gikk seg vill på Haukelifjell er funnet av Sea King-helikopteret. Vedkommende er nå fraktet ned fra fjellet av en skuterpatrulje fra Røde Kors, melder Hovedredningssentralen..

NRK - 15 minutter siden

Britisk hjelpearbeider drept

To personer, blant dem er britisk hjelpearbeider, er skutt og drept på et feriested nordvest i Nigeria. Fire turister er bortført fra stedet..

NRK - 45 minutter siden

En million dør av munnkreft i India

En million mennesker dør hvert år av munnkreft i India, skriver Hindustantimes. Landet har en av de høyeste forekomstene av munnkreft i verden fordi mange røyker og bruker tobakk. Forekomsten av sykdommen er økende i India..

NRK - 30 minutter siden

Bombe uskadeliggjort nær flyplass

En improvisert bombe er oppdaget og uskadeliggjort ved en internasjonal flyplass 30 kilometer utenfor Sri Lankas hovedstad Colombo. Det opplyser en talsmann for luftforsvaret, noen timer etter at en serie bombeangrep kostet minst 215 personer livet..

NRK - 45 minutter siden

Rekordmange unge til fjells

Stadig flere unge ønsker seg en påskeferie med fjell og friluftsliv, og aldri har det vært flere ungdommer til fjells, melder Turistforeningen. I løpet av fem år har DNT ung hatt en medlemsøkning på 47 prosent..

NRK - 1 time siden

Politiet skryter av ungdommer

Politiet på Manglerud i Oslo skryter av ungdommer på Bjørndal som plukket søppel langs veien. Ungdommene jobbet frivillig i regi av den lokale moskeen..

NRK - 5 timer siden

Avkrefter at bombe ble funnet

Tidligere i dag meldte Fædrelandsvennen om at en udetonert bombe ble funnet like ved Strømmestiftelsens kontorer på Sri Lanka. Generealsekretær Kristine Storesletten Sødal avkrefter søndag kveld dette..

NRK - 1 time siden

Flere unge sliter i påsken

Denne påsken har Kirkens SOS hatt dobbelt så mange samtaler med yngre mennesker, sammenlignet med i fjor. Fra palmesøndag til langfredag besvarte Kirkens SOS 231 chatsamtaler. De som tar kontakt er mellom 15 og 30 år, skriver Tvedestrandsposten..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt