NRK > Nyheter

Monday, 21 January, 17:18

NRK - 11 Jan 19 kl. 18:25

Nygaard mottok Sønstebys pris

Den tidligere forlagsdirektøren i Aschehoug William Nygaard ble tildelt Gunnar Sønstebys pris for å være en av landets fremste forsvarere av det trykte ord. I 1993 ble Nygaard skutt etter utgivelsen av Salman Rushdies roman «Sataniske vers»..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Aschehoug William Nygaard, Gunnar Sønstebys, Nygaard, Salman Rushdies, Sønstebys

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nygaard, mottok, Sønstebys, pris
NRK - 04 Jan 19 kl. 21:05

Nygaard får Gunnar Sønstebys pris

Over 25 år etter at forlegger William Nygaard ble skutt og nesten drept utenfor hjemmet sitt blir han tildelt Gunnar Sønstebys pris for 2019. Prisen overrekkes på Akershus festning fredag 11. januar..

NRK - 23 Oct 18 kl. 08:22

Fritt Ord-pris til Odd Isungset

NRK-journalist Odd Isungset er tildelt Fritt Ords Honnørpris for sin undersøkende journalistikk i saken om attentatet på forlegger William Nygaard. Nylig avslørte Isungset at Kripos har siktet flere personer for drapsforsøket på Nygaard i 1993..

NRK - 07 Dec 18 kl. 12:03

Gordon Brown mottok Harry Hole-pris

Britenes tidligere statsminister Gordon Brown mottok fredag Harry Hole-stiftelsens pris på restauranten Schrøder i Oslo. Stiftelsen har kåret Brown til «En ålreit fyr», og dermed får han æren av å gi bort to millioner kroner. Brown jobber nå for FN..

NRK - 29 Sep 18 kl. 22:17

Pia Tjelta mottok pris på festival

Pia Tjelta vant pris for beste kvinnelige hovedrolle på filmfestivalen i San Sebastian lørdag. Det er for rollen i Blindsone..

NRK - 09 Oct 18 kl. 21:23

Nygaard tror på oppklaring

William Nygaard sier han tror at attentatforsøket mot ham nå vil bli oppklart. – Nå settes et stort internasjonalt søkersystem igang, og det blir sikkert stadig større og mer intenst, så jeg er optimist, sier Nygaard..

NRK - 09 Oct 18 kl. 19:46

Nygaard-siktet tilknyttet Libanon

Etter det NRK erfarer har en av de siktede for drapsforsøket på William Nygaard tilknytning til Libanon. Vedkommende har vært etterforsket tidligere, men ikke siktet. NRK vet at han hadde tilhold i Norge da Nygaard ble skutt og hardt skadd..

NRK - 09 Oct 18 kl. 19:46

Nygaard-siktet fra Libanon

Etter det NRK erfarer har minst en av de siktede for drapsforsøket på William Nygaard tilknytning til Libanon. Vedkommende har vært etterforsket tidligere, men ikke siktet. NRK vet at han hadde tilhold i Norge da Nygaard ble skutt og hardt skadd..

Dagbladet - 07 Dec 18 kl. 12:46

Tidligere statsminister fikk Harry Hole-pris

Gordon Brown mottok Harry Hole-stiftelsens pris på restauranten Schrøder..

Aftenposten - 09 Oct 18 kl. 07:48

Kripos har siktet flere personer for attentatet mot William Nygaard

Wiliam Nygaard ble skutt tre ganger i ryggen utenfor sitt hjem i Oslo i 1993. Attentatet kom etter at Nygaard ga ut Salman Rusdies bok Sataniske vers..

NRK - I førrgår: 12:44

Nygaard best i La Diagonela

Andreas Nygaard hadde mest krefter i avslutningen og vant Ski Classics-rennet La Diagonela i Sveits lørdag. Nygaard vant foran Tord Asle Gjerdalen, mens svenske Oskar Kardin tok tredjeplassen. Petter Eliassen ble nummer fire..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Røykutvikling på Oslo S

Det er forsinkelser på Oslo S på grunn av røykutvikling i et tog. Ifølge Bane Nor rammer det flere avganger, og de jobber nå med å få avklart situasjonen. Sjekk hvilke togavganger som er rammet her..

NRK - 15 minutter siden

May avslår utsetjing

Theresa May vil ikkje utsetje datoen Storbritannia skal gå ut av EU, 29. mars. Ho seier i Parlamentet at ho vil leggje press på å få brexit-avtala godkjent, og vil ha fleire samtalar med regjeringa og opposisjonen før ho snakkar med EU igjen..

NRK - 3 timer siden

Påkjørt kvinne i Storgata/Brugata

Kvinnen som ble påkjørt av trikken er kjørt til sykehus med ambulanse. Hun kom i klem under trikken. Omfanget av skadene er ikke kjent, men hun var bevissthet.

NRK - 45 minutter siden

Hele Senja uten strøm

Alle husstander på øya Senja i Troms er mandag ettermiddag uten strøm. Strømmen gikk cirka klokka 16:15 og bruddet skyldes feil på høyspentledning. Montører er på vei ut for å rette feilen, melder Troms Kraft..

NRK - 1 time siden

Theresa May legg fram «plan B»

Statsminister Theresa May legg fram «plan B» for brexit i Parlamentet i ettermiddag. Samtidig blir det teke til orde for å utsetje datoen for å gå ut av EU. Det er dryge to månader til Storbritannia etter planen skal starte brexit-prosessen..

NRK - 1 time siden

Familiefar dømt for vold

En mann i 30-årene er dømt til fengsel etter han slo og bet ektefellen og barna sine, på bussen og på kjøpesenteret City Nord i Bodø, skriver Avisa Nordland. Han er dømt til 60 dagers betinget fengsel med prøvetid på to år..

NRK - 1 time siden

Kan bli digitaliseringsminister

Etter det NRK erfarer oppretter regjeringen egen post som digitaliseringsminister, som skal bekles av en Høyre-politiker. Det er ukjent hvem som får posten, men både Nikolai Astrup og Linda Helleland har blitt nevnt av kilder som mulige kandidater..

NRK - 1 time siden

Helland: Skal få veltet styret

Pål André Helland reagerte med sjokk og fortvilelse da han fikk SMS om at Kåre Ingebrigtsen hadde «fått fyken» av Rosenborg. Flere SMS-er ble vist i retten mandag. «Vi i gruppa skal få veltet det jævla styret og gjeninnsatt dere», skriver Helland..

NRK - 2 timer siden

Harris vil bli USAs neste president

Senator Kamala Harris kastar seg inn i kampen om å bli demokratanes presidentkandidat i USA i 2020. Det fortalde ho på Good Morning America på TV-kanalen ABC. 54-åringen er tidlegare justisminister i California, er halv tamilsk og halvt jamaikansk..

NRK - 2 timer siden

Over 100 drepne i Taliban-åtak

Minst 100 menneske skal vere døde i Taliban-åtaket på ein militærbase og politistasjon aust i Afghanistan i dag. Det opplyser ei kjelde i forsvarsdepartementet i landet, ifølge Reuters. Tidlegare melde regjeringa om 12 døde..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt