NRK > Nyheter

Sunday, 24 March, 22:38

NRK - 11 Jan 19 kl. 18:25

Nygaard mottok Sønstebys pris

Den tidligere forlagsdirektøren i Aschehoug William Nygaard ble tildelt Gunnar Sønstebys pris for å være en av landets fremste forsvarere av det trykte ord. I 1993 ble Nygaard skutt etter utgivelsen av Salman Rushdies roman «Sataniske vers»..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Aschehoug William Nygaard, Gunnar Sønstebys, Nygaard, Salman Rushdies, Sønstebys

Dele artikeln

4 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nygaard, mottok, Sønstebys, pris
NRK - 04 Jan 19 kl. 21:05

Nygaard får Gunnar Sønstebys pris

Over 25 år etter at forlegger William Nygaard ble skutt og nesten drept utenfor hjemmet sitt blir han tildelt Gunnar Sønstebys pris for 2019. Prisen overrekkes på Akershus festning fredag 11. januar..

NRK - 23 Oct 18 kl. 08:22

Fritt Ord-pris til Odd Isungset

NRK-journalist Odd Isungset er tildelt Fritt Ords Honnørpris for sin undersøkende journalistikk i saken om attentatet på forlegger William Nygaard. Nylig avslørte Isungset at Kripos har siktet flere personer for drapsforsøket på Nygaard i 1993..

NRK - 07 Dec 18 kl. 12:03

Gordon Brown mottok Harry Hole-pris

Britenes tidligere statsminister Gordon Brown mottok fredag Harry Hole-stiftelsens pris på restauranten Schrøder i Oslo. Stiftelsen har kåret Brown til «En ålreit fyr», og dermed får han æren av å gi bort to millioner kroner. Brown jobber nå for FN..

NRK - 29 Sep 18 kl. 22:17

Pia Tjelta mottok pris på festival

Pia Tjelta vant pris for beste kvinnelige hovedrolle på filmfestivalen i San Sebastian lørdag. Det er for rollen i Blindsone..

NRK - 09 Oct 18 kl. 19:46

Nygaard-siktet tilknyttet Libanon

Etter det NRK erfarer har en av de siktede for drapsforsøket på William Nygaard tilknytning til Libanon. Vedkommende har vært etterforsket tidligere, men ikke siktet. NRK vet at han hadde tilhold i Norge da Nygaard ble skutt og hardt skadd..

NRK - 09 Oct 18 kl. 19:46

Nygaard-siktet fra Libanon

Etter det NRK erfarer har minst en av de siktede for drapsforsøket på William Nygaard tilknytning til Libanon. Vedkommende har vært etterforsket tidligere, men ikke siktet. NRK vet at han hadde tilhold i Norge da Nygaard ble skutt og hardt skadd..

NRK - 09 Oct 18 kl. 21:23

Nygaard tror på oppklaring

William Nygaard sier han tror at attentatforsøket mot ham nå vil bli oppklart. – Nå settes et stort internasjonalt søkersystem igang, og det blir sikkert stadig større og mer intenst, så jeg er optimist, sier Nygaard..

Dagbladet - 07 Dec 18 kl. 12:46

Tidligere statsminister fikk Harry Hole-pris

Gordon Brown mottok Harry Hole-stiftelsens pris på restauranten Schrøder..

Aftenposten - 09 Oct 18 kl. 07:48

Kripos har siktet flere personer for attentatet mot William Nygaard

Wiliam Nygaard ble skutt tre ganger i ryggen utenfor sitt hjem i Oslo i 1993. Attentatet kom etter at Nygaard ga ut Salman Rusdies bok Sataniske vers..

NRK - 19 Jan 19 kl. 12:44

Nygaard best i La Diagonela

Andreas Nygaard hadde mest krefter i avslutningen og vant Ski Classics-rennet La Diagonela i Sveits lørdag. Nygaard vant foran Tord Asle Gjerdalen, mens svenske Oskar Kardin tok tredjeplassen. Petter Eliassen ble nummer fire..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

To passasjerer utenfor livsfare

To av de mest alvorlige skadde pasientene er nå utenfor livsfare, opplyser Helse Møre og Romsdal søndag. 13 personer er innlagt på sykehus og en av disse persone er fremdeles kritisk skadet. For to er tilstanden altså alvorlig, men ikke livstruende..

NRK - 45 minutter siden

Drar fra cruisebåt til flyplassen

De første passasjerene fra Viking Sky dro søndag kveld til flyplassen i Molde med buss. De ble hentet på kaia. Rederiet har chartret et fly med 200 plasser til Oslo..

NRK - 1 time siden

Bombegruppa på vei til gjenstand

Politiets bombegruppe er på vei for å undersøke den mistenkelige gjenstanden på bakken ved Historisk museum i Oslo sentrum. – Den er konstruert på en måte som gjør at den fremstår mistenkelig, sier operasjonsleder Tor Jøkling til NRK..

NRK - 1 time siden

To personer alvorlig skadet

To personer skal være alvorlig skadet etter å ha blitt påkjørt på Herre i Bamble kommune. En person er kjørt til sykehuset i Skien, og en person blir hentet av luftambulansen..

NRK - 1 time siden

Var i lufta 12 timer i strekk

Redningsmannskaper på helikoptrene som reddet folk fra to skip i Hustadvika, glemte tid og sted..

NRK - 2 timer siden

Omkom etter å ha fått tre over seg

En eldre mann har omkommet etter å ha fått et tre over seg på en privatadresse i Ådalsbruk i Løten. Politiet har vært på stedet. Nærmeste pårørende blir ivaretatt av kriseteam..

NRK - 1 time siden

Ikke funnet russlandsforbindelse

Spesialetterforsker Robert Muellers rapport skal ikke ha funnet bevis for at Donald Trump eller hans medarbeidere skal ha samarbeidet med Russland. Det melder flere internasjonale nyhetsbyråer..

NRK - 1 time siden

100 måneder over normalen

Mars blir den 100. måneden med temperatur over normalen på Svalbard, ifølge Meteorologisk institutt. Selv om mars måned i år har vært forholdsvis kald, vil måneden etter alt å dømme føye seg inn i rekken av høye månedstemperaturer..

NRK - 1 time siden

Vil sammenligne matvarepriser

Priser og utvalg i norske, svenske og andre utenlandske butikker skal kartlegges av norske myndigheter. Kartleggingen er en del av regjeringens arbeid med å vurdere konkurransefremmende tiltak i dagligvaremarkedet..

NRK - 2 timer siden

Hjelmkamera på redningsmann


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt