NRK > Nyheter

Monday, 17 June, 19:13

NRK - 11 Jan 19 kl. 18:25

Nygaard mottok Sønstebys pris

Den tidligere forlagsdirektøren i Aschehoug William Nygaard ble tildelt Gunnar Sønstebys pris for å være en av landets fremste forsvarere av det trykte ord. I 1993 ble Nygaard skutt etter utgivelsen av Salman Rushdies roman «Sataniske vers»..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Aschehoug William Nygaard, Gunnar Sønstebys, Nygaard, Salman Rushdies, Sønstebys

Dele artikeln

4 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nygaard, mottok, Sønstebys, pris
NRK - 04 Jan 19 kl. 21:05

Nygaard får Gunnar Sønstebys pris

Over 25 år etter at forlegger William Nygaard ble skutt og nesten drept utenfor hjemmet sitt blir han tildelt Gunnar Sønstebys pris for 2019. Prisen overrekkes på Akershus festning fredag 11. januar..

NRK - 23 Oct 18 kl. 08:22

Fritt Ord-pris til Odd Isungset

NRK-journalist Odd Isungset er tildelt Fritt Ords Honnørpris for sin undersøkende journalistikk i saken om attentatet på forlegger William Nygaard. Nylig avslørte Isungset at Kripos har siktet flere personer for drapsforsøket på Nygaard i 1993..

NRK - 07 Dec 18 kl. 12:03

Gordon Brown mottok Harry Hole-pris

Britenes tidligere statsminister Gordon Brown mottok fredag Harry Hole-stiftelsens pris på restauranten Schrøder i Oslo. Stiftelsen har kåret Brown til «En ålreit fyr», og dermed får han æren av å gi bort to millioner kroner. Brown jobber nå for FN..

NRK - 29 Sep 18 kl. 22:17

Pia Tjelta mottok pris på festival

Pia Tjelta vant pris for beste kvinnelige hovedrolle på filmfestivalen i San Sebastian lørdag. Det er for rollen i Blindsone..

NRK - 09 Oct 18 kl. 19:46

Nygaard-siktet fra Libanon

Etter det NRK erfarer har minst en av de siktede for drapsforsøket på William Nygaard tilknytning til Libanon. Vedkommende har vært etterforsket tidligere, men ikke siktet. NRK vet at han hadde tilhold i Norge da Nygaard ble skutt og hardt skadd..

NRK - 09 Oct 18 kl. 21:23

Nygaard tror på oppklaring

William Nygaard sier han tror at attentatforsøket mot ham nå vil bli oppklart. – Nå settes et stort internasjonalt søkersystem igang, og det blir sikkert stadig større og mer intenst, så jeg er optimist, sier Nygaard..

NRK - 09 Oct 18 kl. 19:46

Nygaard-siktet tilknyttet Libanon

Etter det NRK erfarer har en av de siktede for drapsforsøket på William Nygaard tilknytning til Libanon. Vedkommende har vært etterforsket tidligere, men ikke siktet. NRK vet at han hadde tilhold i Norge da Nygaard ble skutt og hardt skadd..

Dagbladet - 07 Dec 18 kl. 12:46

Tidligere statsminister fikk Harry Hole-pris

Gordon Brown mottok Harry Hole-stiftelsens pris på restauranten Schrøder..

Aftenposten - 09 Oct 18 kl. 07:48

Kripos har siktet flere personer for attentatet mot William Nygaard

Wiliam Nygaard ble skutt tre ganger i ryggen utenfor sitt hjem i Oslo i 1993. Attentatet kom etter at Nygaard ga ut Salman Rusdies bok Sataniske vers..

NRK - 19 Jan 19 kl. 12:44

Nygaard best i La Diagonela

Andreas Nygaard hadde mest krefter i avslutningen og vant Ski Classics-rennet La Diagonela i Sveits lørdag. Nygaard vant foran Tord Asle Gjerdalen, mens svenske Oskar Kardin tok tredjeplassen. Petter Eliassen ble nummer fire..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

– Kan ha vore medverkande årsak

– Undersøkingar syner at campylobacter-bakteriar kan ho vore medverkande årsak til at kvinna (72) på Askøy døydde, seier bistandsadvokat Kjetil Ottesen til VG. Kvinna døydde på sjukehus førre veke. Ho hadde frå før ein alvorleg sjukdom..

NRK - 30 minutter siden

Det blir ikke gratis skolemat

De fire regjeringspartiene satte mandag en stopper for opposisjonens forslag om gratis skolemat da saken ble sluttbehandlet i Stortinget. Partiene begrunnet avgjørelsen med at de heller vil prioritere videreutdanning av lærere og innholdet i skolen..

NRK - 1 time siden

Egypts ekspresident døde i retten

Egypts tidligere president Mohammed Morsi skal ha falt om og dødd i retten. Det melder statlig egyptisk TV, ifølge nyhetsbyrået Reuters. 67-åringen sonet i fengsel for å angivelig ha forfalsket søknaden om å stille som kandidat til valget i 2012..

NRK - 1 time siden

Tidligere president døde i retten

Egypts tidligere president Mohammed Morsi skal ha falt om og dødd i retten. Det melder statlig egyptisk TV, ifølge nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 1 time siden

Birken åpner for elsykler

Birkebeinerrittet åpner for at du kan sykle både fra Rena til Lillehammer og Halvbirken med elsykkel 31. august. Elsyklistene kan imidlertid ikke kjempe om merker eller klasseseiere.

NRK - 1 time siden

Vy har mer fornøyde kunder enn SJ

Svenske SJ, som skal drifte blant annet Dovrebanen og Nordlandsbanen, kom klart dårligst ut i en stor nordisk undersøkelse, gjort av Svenskt Kvalitetsindex, som målte kundetilfredshet. SJ sier norske passasjerer ikke skal bekymre seg..

NRK - 1 time siden

Se Dagsnytt 18

NRK - 1 time siden

Brann stopper Østfoldbanen

Det brenner kraftig i skogen ved Røysåsen i Moss. Toglinjene mellom Moss og Kambo på Østfoldbanen er stengt som følge av brannen. Brannvesenet har per nå ikke kontroll på brannen.

NRK - 1 time siden

Horneland bekrefter Bendtner-exit

Nicklas Bendtner har spilt sin siste kamp i Rosenborg-trøya. Det bekrefter trener Eirik Horneland overfor Eurosport, melder NTB..

NRK - 1 time siden

Åpner sak mot russiske utøvere

Det russiske antidopingbyrået RUSADA etterforsker 33 russiske utøvere fra flere ulike idretter for dopingbruk, melder nyhetsbyrået AP. 19 av dem skal være friidrettsutøvere, mens fem er syklister. Flere av dem er landslagsutøvere..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt