NRK > Nyheter

Tuesday, 02 June, 15:55

NRK - 04 Dec 18 kl. 16:35

Nye regler for lastebilsjåfører

EU går inn for strengere arbeidstidsregler i lastebilnæringen.. – Det er gledelig at EUs ministerråd nå slår klart og tydelig fast at det er uakseptabelt å gjennomføre den normale ukehvilen i lastebilen, sier samferdselsminister Jon Georg Dale..
Les mer på NRK


Les mer om:
EUs, Jon Georg Dale

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nye, regler, for, lastebilsjåfører
NRK - 21 Feb 20 kl. 08:36

Fleire ukrainske lastebilsjåførar

Talet på ukrainske lastebilsjåførar i Noreg har meir enn dobla seg på to år, viser ei undersøking får Yrkestrafikkforbundet. Nå er 15 prosent av lastebilsjåførane som kryssar den Norske grensa, ukrainske, samanlikna med berre sju prosent i 2017..

Dagbladet - 30 Sep 19 kl. 10:58

Lastebilsjåfør dømt for uaktsomt drap

En 63 år gammel lastebilsjåfør er i Oslo tingrett dømt til tre måneders fengsel etter å ha kjørt på en mopedfører på Hasle 2. mai i fjor..

Hegnar.no - 10 Dec 18 kl. 06:51

Jubler for strengere sjåførkrav – frykter utvanning

Næringen er fornøyd med et EU-forslag til strengere regler for lastebilsjåfører, men frykter utvanning i EU-parlamentet. Fagorganiserte er mer skeptiske..

NRK - 25 Nov 19 kl. 11:17

Lastebilsjåfør sa seg skyldig

Den 25 år gamle lastebilsjåføren fra Dublin har erklært seg skyldig i menneskesmugling. 39 mennesker ble funnet omkommet inne i frysecontaineren på lastebilen hans i Essex utenfor London i forrige måned..

NRK - 20 Nov 18 kl. 17:22

Møteulykke i Aukra

En fører kolliderte med en lastebil i Aukra i Møre og Romsdal, og er sendt til sykehus. Lastebilsjåføren kom i motgående felt, forteller politiet. Bilisten ble sittende fastklemt etter ulykken og var bevisst da nødetatene kom frem.

NRK - 18 Sep 19 kl. 12:27

Lastebilsjåfør dømt til fengsel

En polsk lastebilsjåfør er dømt til 60 dagers fengsel for å ha kjørt på en 38-årig kvinnelig syklist rett ved Operaen i Oslo. Kvinnen døde av skadene. Dommen falt i Oslo tingrett tirsdag..

NRK - 07 Feb 20 kl. 20:36

Har henlagt sak mot lastebilsjåfør

Statsadvokaten har henlagt saken mot en lastebilsjåfør etter at en dame (85) ble påkjørt og drept i et fotgjengerfelt i Tromsø sentrum, 2018, skriver Nordlys. Statsadvokaten sier at det er i grensesjiktet om sjåføren har opptråd uaktsom eller ikke..

Aftenposten - 28 Mar 19 kl. 09:53

Lastebilsjåfør tiltalt for uaktsomt drap. Filmet ulykken med eget dashkamera.

Mopedføreren i 40-årene omkom på stedet etter at han ble påkjørt av en lastebil på Hasle. Nå er lastebilsjåføren tiltalt..

VG - 24 Oct 19 kl. 11:31

39 funnet døde i lastebil: Lastebilsjåføren kan ha vært uvitende

Politiet ransaket natt til torsdag to adresser i Nord-Irland, men kilder tilknyttet etterforskningen mener lastebilsjåføren ikke visste om menneskesmuglingen..

P4 - 30 Sep 19 kl. 10:28

Lastebilsjåfør dømt for uaktsomt drap

En 63 år gammel lastebilsjåfør er i Oslo tingrett dømt til tre måneders fengsel etter å ha kjørt på og drept en mopedfører på Hasle i mai i fjor. Mopedføreren i 40-årene omkom på stedet. I tillegg til straffen på 90 dager må sjåføren betale 250.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Ber WTO avgjere handelskonflikt

Sør-Korea vil klaga Japan formelt inn for Verdas handelsorganisasjon i håp om å få løyst ein fastlåst handelskonflikt med røter tilbake til andre verdskrig. Valdgiftsprosessen i WTO kan ta opp til eit år, avhengig av framdrifta i saka..

NRK - 30 minutter siden

Solberg: Sterkt bekymra

Statsminister Erna Solberg (H) seier ho er svært uroleg over opptøyane i USA etter at George Floyd døydde som følge av ein arrrestasjon. Solberg seier ho er sterkt bekymra for det som skjer i USA. Ikkje minst fordi samfunnet ser så splitta ut..

NRK - 6 timer siden

Økt sykkel-etterspørsel i USA

Etterspørselen for sykler i USA har økt kraftig under koronapandemien. DN skriver at økningen skjer, delvis på grunn av frykt for å bruke offentlige transportmidler, og delvis fordi all stillesittingen gjør at folk vil bevege seg mer..

NRK - 1 time siden

Fire nye døde i Danmark

Ytterlegare fire personar er døde i Danmark etter å ha fått påvist koronasmitte det siste døgnet. Dermed er til saman 580 døde, viser tal frå Statens Serum Institut..

NRK - 1 time siden

Fleire skandinaviske ulvar

Den felles skandinaviske ulvebestanden er i vinter rekna ut til å bestå av rundt 450 individ. Det er ein auke på 70 individ frå førre vinter, viser tal frå blant anna Rovdata..

NRK - 6 timer siden

UD gir fire milliarder i bistand

UD tildeler 4,3 milliarder kroner til insatts i fattige land, som er det største samlede avtalebeløpet noen gang, ifølge Utenriksdepartementet. – Covid-19 har vist at når krisen rammer, så øker forskjellene, sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein..

NRK - 1 time siden

Sverige: 65 døde og 775 smittet

Det siste døgnet har svenske helsemyndigheter fått inn 775 nye innrapporterte tilfeller av covid-19 smitte og 65 nye dødsfall. Til sammen har Sverige nå 38.589 smittetilfeller og totalt 4468 koronarelaterte dødsfall..

NRK - 1 time siden

Nittedal-drapet: Døde av stikkskade

Obduksjonsrapporten etter drapet i Nittedal i forrige uke viser at den avdøde mannen i 30-årene døde av stikkskader. Det bekrefter politiet overfor VG. Politiet vil ikke kommentere motiv eller hvor avdøde ble drept..

NRK - 1 time siden

Sverige: 775 smittet siste døgnet

Det siste døgnet har svenske helsemyndigheter fått inn 775 nye innrapporterte tilfeller av covid-19 smitte. Til sammen har Sverige nå 38.589 smittetilfeller..

NRK - 1 time siden

Kjøligste mai måned på 23 år

Mai var en kald måned i store deler av landet. Månedstemperaturen lå 1,1 grad under normalen, og dermed ble årets mai måned den kaldeste siden 1997. Det viser månedsstatistikken fra Meteorologisk institutt, skriver NTB..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt