NRK > Nyheter

Mandag, 26 Oktober, 05:56

NRK - 24 sep. 20 kl. 10:33

Nye råd om munnbind i Finland

Med økende koronasmitte i Finland innfører helsemydnighetene nye råd om bruk av munnbind. Finnene blir nå anbefalt å bruke munnbind på offentlig transport, videregående skoler, høyskoler, og innendørs der det ikke er mulig å holde avstand..
Les mer på NRK


Les mer om:
Finland

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nye, rådom , munnbindi , Finland
P4 - 28 sep. 20 kl. 10:37

To av tre positive til munnbind

Nordmenn blir stadig mer positive til munnbind. To av tre er nå åpne for å bruke munnbind som et smitteverntiltak, mot én av tre i mai, viser undersøkelsen Norsk koronamonitor fra Opinion. Mest positive er innbyggerne i Oslo - som nå også oppfordres sterkt til å bruke munnbind når de reiser kollektivt.

P4 - 28 sep. 20 kl. 20:42

Frp vil ha gratis munnbind

Frp vil nå ha gratis munnbind til lavinntektsfamilier etter at byrådet i Oslo innfører påbud om munnbind på kollektivtransport fra i morgen. Leder av Helse- og sosialutvalget i Oslo kommune, Aina Stenersen, sier til NTB at mange i Oslo lever under trange kår og at for disse er munnbind en ekstra tøff utgift..

Dagbladet - 23 sep. 20 kl. 05:04

FHI snur om munnbind

Innledningsvis advarte Folkehelseinstituttet mot munnbind i befolkningen. Nå støtter de Oslo kommunes brede anbefaling om munnbind. FHI er heller ikke prinsipielt imot et munnbindpåbud..

NRK - 23 sep. 20 kl. 05:16

FHI er ikke imot påbud om munnbind

Folkehelseinstituttet (FHI) støtter Oslo kommunes brede anbefaling om munnbind, men mener det å holde avstand fortsatt er det viktigste. – FHI er heller ikke prinsipielt imot et påbud om munnbind, opplyser overlege Preben Aavitsland til Dagbladet..

P4 - 23 sep. 20 kl. 05:56

FHI ikke imot munnbind-påbud

Folkehelseinstituttet støtter Oslo kommunes brede anbefaling om bruk av munnbind, og er heller ikke imot et påbud. Det sier overlege Preben Aavitsland til Dagbladet. Mandag anbefalte Oslo kommune folk om å bruke munnbind i alle situasjoner hvor man ikke klarer å holde en meter avstand..

NRK - 28 sep. 20 kl. 20:28

Vil ha gratis munnbind

Frp vil ha gratis munnbind til lavinntektsfamilier. – Jeg håper at byrådslederen vil bidra til at enda flere har en trygg og god økonomi under epidemien og deler ut munnbind til lavinntektsfamilier, sier Aina Stenersen (Frp)..

NRK - 30 sep. 20 kl. 16:43

Nederland anbefaler munnbind

Nederlandske myndigheter har snudd, og anbefaler nå at folk bruker munnbind der det ikke er mulig å holde avstand, melder Reuters. Myndighetene har lenge vært skepitiske til effekten munnbind har i kampen mot koronapandemien..

NRK - 30 sep. 20 kl. 17:32

Utvider bruk av munnbind i Oslo

Alle som jobber på sykehjem og helsehus i Oslo skal nå bruke munnbind hele tiden. Sykehjemsetaten innfører utvidet bruk av munnbind fra i dag til og med 13. oktober, for å beskytte beboere og ansatte, skriver etaten i en pressemelding..

P4 - 30 sep. 20 kl. 17:26

Utvidet bruk av munnbind

Sykehjemsetaten i Oslo innfører utvidet bruk av munnbind ved alle sine institusjoner fra i dag. Alle medarbeidere skal benytte munnbind kontinuerlig på jobb de neste 14 dagene, skriver etaten i en pressemdleing. Etaten oppfordrer også unge i alderen 20–29 år om ikke å besøke sine nære på sykehjem og helsehus, står det i meldingen..

P4 - 13 okt. 20 kl. 09:28

- Bruk munnbind hjemme

Munnbind blir stadig mer anerkjent som smitteverntiltak, men få går så langt som Italia. Der anbefaler myndighetene nå å bruke munnbind også i private hjem. Myndighetene skjerper også reglene for festligheter på byen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 2 minutter siden

Nå er legestreiken i gang

Mandag morgen ble 23 leger tatt ut i streik. I Bergen, Tromsø og Narvik ble det tatt ut fem leger i streik, mens fire leger i henholdsvis Stavanger og Trondheim også streiker. Legeforeningen varsler rask opptrapping om det ikke blir enighet med KS..

NRK - 45 minutter siden

Anklager Trump for å ha gitt opp

Demokratenes presidentkandidat Joe Biden anklager president Donald Trump for å ha gitt opp kampen mot koronaviruset. Det skjer etter en uttalelse fra Trumps stabssjef Mark Meadows om at de ikke kommer til å kunne kontrollere pandemien..

NRK - 1 time siden

Mann alvorlig skadd i haiangrep

Tilstanden er kritisk for en 59 år gammel mann som ble angrepet av en hai mens han snorklet langt kysten nordøst i Australia søndag. Mannen ble ifølge lokale medier bitt i låret mens han fisket med spyd langs Britomart Reef i Queensland..

NRK - 1 time siden

Tror langt flere har dødd i Mexico

Mexicos helsedepartement erkjenner at antallet døde i landet som følge av koronapandemien trolig er langt høyere enn først antatt. Det nye anslaget er på 139.153 døde per 26.

NRK - 2 timer siden

Minst elleve døde i båtforlis

Minst elleve migranter mistet livet i et båtforlis utenfor Libya søndag, opplyser IOM. Det er det tredje forliset med flere migranter på en uke. Til sammen 20 mennesker har allerede mistet livet i to desperate forsøk på å komme seg til Europa..

NRK - 17 timer siden

Demonstrasjonar i Polen

I Polen blei i alt 278 personar arresterte etter demonstrasjonar i hovudstaden Warszawa mot dei nye koronatiltaka i går. Det opplyser polsk politi i dag. Ifølgje politiet gjekk fleire demonstrantar til åtak på politifolk, som svarte med tåregass..

NRK - 2 timer siden

Flere har forhåndsstemt enn i 2016

Ni dager før valgdagen har flere amerikanerne avlagt stemme enn ved presidentvalget i 2016. 59 millioner har avlagt stemme, viser en opptelling gjort av Election Project, som gjøres i regi av University of Florida. I 2016 forhåndsstemte 57 millioner..

NRK - 3 timer siden

Hastemøte i den finske regjeringen

Finlands innenriksminister Maria Ohisalo kalte inn til hastemøte søndag, etter et omfattende hackerangrep mot pleiesentre for psykisk syke. Tusenvis kan være rammet. Ministere skriver på Twitter at myndighetene raskt vil tilby de rammede krisehjelp..

NRK - 4 timer siden

Flere i staben koronasmittet

Minst fem personer i staben til USAs visepresident Mike Pence har de siste dagene fått påvist koronasmitte, opplyser kilder til CNN. Det skal blant annet dreie seg om Zach Bauer, en av hans nærmeste medhjelpere, og rådgiver Marty Obst..

NRK - 5 timer siden

160 nye koronasmittede i Norge

Det var ved midnatt registrert 17.908 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 160 meldte tilfeller siste døgn.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt