NRK > Nyheter

Onsdag, 12 August, 03:12

NRK - 24 aug. 19 kl. 22:09

Nye kamper nordøst i Kongo

Det har brutt ut nye kamper i Ituri-regionen nordøst i Kongo, opplyser hæren i landet. Hæren sier den mistet tre soldater og drepte 20 militsmedlemmer i uroligheter natten mellom fredag og lørdag..
Les mer på NRK


Les mer om:
Ituri, Kongo

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nye, kamper, nordøsti , Kongo
NRK - 24 aug. 19 kl. 22:09

Nye kamper nordøst i DR Kongo

Det har brutt ut nye kamper i Ituri-regionen nordøst i Den demokratiske republikken Kongo, opplyser hæren i landet. Hæren sier den mistet tre soldater og drepte 20 militsmedlemmer i uroligheter natten mellom fredag og lørdag..

NRK - 24 mars 20 kl. 16:55

76 drept i kamper i Kongo

14 soldater og 62 opprørere er drept rundt byen Beni nordøst i Kongo de siste to ukene, opplyser hæren i landet. Bevegelsen Allied Democratic Forces (ADF) anklages for å ha drept over 1.000 sivile rundt Beni siden høsten 2014..

NRK - 13 juni 19 kl. 22:41

Minst 50 drept i kamper i Kongo

Minst 50 personer er drept i kamper i den urolige Ituri-provinsen i Kongo de siste dagene, opplyser lokale myndigheter. Andre kilder oppgir at det kan dreie seg om over 60 drepte. Detaljer rundt antall ofre og gjerningspersoner er så langt uklare..

Aftenposten - 15 des. 19 kl. 17:05

Minst 30 døde i ras i Kongo

Minst 30 personer har dødd etter et at jordras søndag rammet en gullgruve nordøst i Kongo. Myndighetene sier at dødstallet er ventet å stige..

NRK - 22 juni 20 kl. 20:57

Minst 20 drept i angrep i Kongo

Minst 20 sivile ble drept i angrepene på to landsbyer i nordøstre DR Kongo i helgen, opplyser Reuters. Krigere fra ADF, som hevder å være tilknyttet IS, skal stå bak angrepet ifølge den kongolesiske hæren. Mer enn 200.

NRK - 17 mai 20 kl. 15:29

Barn drept i massakre i Kongo

Barn og kvinner er blant minst 20 sivile som er drept i et angrep i Ituru-provinsen nordøst i Kongo, ifølge lokale tjenestemenn. – Vi har 20 drepte hittil og 17 sårede, hvorav noen er innlagt på sykehus, sier Adel Alingi i administrasjonen til AFP..

NRK - 27 april 20 kl. 15:23

43 drept på tre dager i Kongo

43 mennesker har blitt drept i kamper mellom regjeringssoldater og væpnede grupper i Øst-Kongo i løpet av de siste tre dagene, opplyser myndighetene i landet. Det melder AFP. Kongos hær lanserte i høst en offensiv mot ADF fra nabolandet Uganda..

Aftenposten - 04 nov. 19 kl. 06:02

Kjent ebola-bekjemper drept i Kongo

En radiovert, kjent for sitt arbeid med å opplyse om sykdommen ebola, er drept i i sitt hjem i det nordøstlige Kongo, opplyser landets hær søndag..

NRK - 04 nov. 19 kl. 05:46

Kjent ebola-bekjemper drept i Kongo

En radiovert, kjent for sitt arbeid med å opplyse om sykdommen ebola, er drept i i sitt hjem i det nordøstlige Kongo, opplyser landets hær. Den 35 år gamle journalisten Papy Mumbere Mahamba ble drept i et angrep av ukjente i byen Lwemba søndag..

NRK - 29 des. 19 kl. 19:13

Tusenar døde i ebolaepidemi i Kongo

I Kongo er 2231 menneske døde som følge av ebolaepidemien som herjar nordaust i DR Kongo, ifølge lokale helsestyresmakter melder AP. Fleire stader i landet har helseabeidarar blitt angripne og drepne. Epidemien starta i 2018..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Elektrisk leke trolig brannårsak

Et leketøy som sto til lading er trolig årsaken til at det begynte å brenne i et bolighus i Skøelv i Troms, melder politiet på Twitter. Brannvesenet klarte å slokke brannen, og det skal ikke ha vært noen inne i huset da det brant..

NRK - 45 minutter siden

Dødeligste dag i Australia

Med 21 dødsfall og 410 nye smittetilfeller de siste 24 timene i delstaten Victoria, opplever Australia landets dødeligste dag under koronapandemien. Til sammen 267 koronarelaterte dødsfall er så langt rapportert i Victoria, skriver ABC News..

NRK - 1 time siden

Avsluttet fest i Tromsø

Politiet har avsluttet en fest i en studentbolig i nærheten av UiT i Tromsø. De skriver på Twitter at de hadde vært der tidligere, også da for å avslutte festen, men festen fortsatte likevel..

NRK - 1 time siden

Brann i bolighus slukket

En brann i et bolighus i Skøelv i Troms er slukket, melder politiet på Twitter. Brannvesenet holder på med utluftning. Ingen skal ha vært inne i huset da det brant..

NRK - 1 time siden

67 nye smittetilfeller i Norge

Det er registrert 67 nye tilfeller av koronasmitte i Norge ved midnatt natt til onsdag, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet. Økningen er noe større enn den har vært de siste dagene. Tirsdag økte smittetallet med 49 og mandag med 39..

NRK - 1 time siden

Tyrkia må forklare droneangrep

Myndighetene i Irak avlyser et møte med Tyrkias forsvarsdepartement, og ber om et møte med deres ambassadør, etter at et tyrkisk droneangrep drepte to høytstående personer i Iraks forsvar. Irak sier de ikke vil akseptere mer aggresjon fra Tyrkia..

NRK - 2 timer siden

BI avlyser fadderuka

BIs studentorganisasjon skriver i en pressemelding at de avslutter hele fadderuken for sine studenter i Oslo. De skriver at de ikke ser det som forsvarlig å fortsette, derfor avlyser de resten av aktivitetene i fadderuka..

NRK - 2 timer siden

Politiet stopper fester i Oslo

Politiet avslutter festen i parken på St. Hanshaugen og Stensparken, noen minutter før halv ett i natt. De sørger også for at det blir ryddet opp etter festene.

NRK - 2 timer siden

Studenter forstyrrer i Trondheim

Også i natt får politiet mange meldinger om studenter som forstyrrer natteroen i Trondheim. Naboer blir holdt våkne om natten flere netter på rad, skriver politiet på Twitter, og ber studentmiljøene ta ansvar..

NRK - 2 timer siden

Obama roser Bidens valg

Tidligere president i USA Barack Obama roser Joe Biden for valget av Kamala Harris som visepresidentkandidat. På Facebook skriver han at Biden har funnet den ideelle samarbeidspartneren som vil kunne hjelpe ham gjennom enhver utfordring som president..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt