NRK > Nyheter

Monday, 24 February, 08:36

NRK - 26 Jan 20 kl. 15:15

Nye kamper i Libya

Det er nye kamper i Libya etter at styrker som støtter opprørsgeneral Khalifa Haftar har rykket fram mot byen Misrata, opplyser de to regjeringene i landet. Dette skjer få timer etter at FN fordømte gjentatte brudd på forbudet om våpensalg til Libya..
Les mer på NRK


Les mer om:
Libya, Khalifa Haftar, Misrata, FN

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nye, kamperi , Libya
NRK - 31 Jan 20 kl. 03:50

Advarer mot kyniske Libya-aktører

FNs spesialutsending til Libya, Ghassan Salame, anklager kyniske aktører i og utenfor Libya for å snakke om fred, samtidig som de selger våpen til de krigførende partene. Torsdag orienterte hann FNs sikkerhetsråd om utviklingen i Libya..

NRK - 19 Jan 20 kl. 14:28

Møte om Libya-konflikta

Opprørsgeneral Khalifa Haftar må droppa den "fiendtlege haldninga" si slik at konflikta i Libya kan løyse seg, sa Tyrkas president Erdogan søndag, melder AFP. Fleire verdsleiarar held møte i Berlin om konflikta i Libya..

NRK - 19 Jan 20 kl. 14:28

Møte om Libya-konflikten

Opprørsgeneral Khalifa Haftar må droppa den «fiendtlege haldninga» si slik at konflikten i Libya kan løyse seg, sa Tyrkias president Erdogan søndag, melder AFP. Fleire verdsleiarar held møte i Berlin om konflikten i Libya..

NRK - 19 Jan 20 kl. 17:06

Vil ikke ha innblanding i Libya

Frankrikes president, Emmanuel Macron sier utplasseringen av utenlandske soldater i Libya må ta slutt. Tyrkia er anklaget for å ha sendt syriske soldater til landet. Flere verdensledere er nå samlet i Berlin for å diskutere konflikten i Libya..

NRK - 04 Feb 20 kl. 10:22

FN: Enige om våpenhvile i Libya

Partene i Libya er i prinsippet enige om å gjøre våpenhvilen permanent, opplyser FNs spesialutsending Ghassan Salame. Representanter fra de rivaliserende partene i Libya-konflikten møttes i går i FN-regi i Genève i et forsøk på å få liv i fredsprosessen..

NRK - 12 Feb 20 kl. 22:25

FN ber om varig våpenhvile i Libya

FNs sikkerhetsråd har vedtatt en resolusjon med krav om at de stridende partene i Libya forplikter seg til en varig våpenhvile. De støtter også Berlin-toppmøtet der internasjonale ledere lovte å opprettholde FNs våpenembargo for Libya..

NRK - 05 Jan 20 kl. 10:22

FN fordømmer angrep i Libya

FN fordømmer luftangrepet mot en militærskole i Tripoli i Libya som tok livet av minst 28 mennesker lørdag, melder NTB. FN-delegasjonen i landet skriver i en uttalelse at angrepet gjør situasjonen i Libya enda mer komplisert.

Aftenposten - 18 Jan 20 kl. 16:07

Våpen, soldater og gassleting. Kampen om Middelhavets skjulte gull foregår nå også i Libya.

ISTANBUL (Aftenposten): Tyrkia sender soldater til Libya, men Erdogans plan dreier seg om mer enn bare Libya..

NRK - 19 Jan 20 kl. 19:44

Skal overholde embargo mot Libya

Verdensledere ble enige om å overholde FNs våpenembargo mot Libya, sier Tysklands forbundskansler Angela Merkel etter toppmøtet i Berlin der Libya-konflikten var tema. Deltakerne gikk med på å ikke gi ytterligere militær støtte i konflikten..

NRK - 16 Feb 20 kl. 05:50

Nytt toppmøte om Libya-konflikten

Tyskland er vert for et nytt toppmøte om Libya. Utenriksministere og internasjonale organisasjoner møtes søndag morgen på sikkerhetskonferansen i München for å diskutere hvordan Libya-konflikten kan avsluttes..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Tilset færre sommarvikarar

Norske bedrifter vil tilsette færre sommarvikarar i år enn før, og færre unge vil lykkast med å få sommarjobb, trur organisasjonen Virke. Det er store kull og mange som søker jobb, og nokre seier at dei ikkje eingong får svar på søknadane sine..

NRK - 30 minutter siden

Korona-smitte i to nye land

Bahrain og Kuwait har registrert de første smittetilfellene av covid-19-viruset, melder statlige medier i landene. Det er tidligere registrert smitte i flere land i regionen, blant annet Iran...

NRK - 30 minutter siden

Seks drepne i flyangrep i Syria

Seks personar frå militsgrupper som støttar Iran i Syria vart drepne i israelsk luftangrep nær Damaskus i natt, ifølge Syrian Observatory for Human Rights..

NRK - 1 time siden

Sjå politisk kvarter

NRK - 1 time siden

Statsministeren i Malaysia går av

Statsministeren i Malaysia har levert eit avskjedsbrev til kongen, ifølge Al Jazeera. Han går av etter ein periode med uro i regjeringa..

NRK - 1 time siden

Trump har kome fram til India

Trump har kome fram til India, der han er på sitt første offisielle besøk. Han skal vere der i to dagar..

NRK - 1 time siden

Arbeidsmiljølova for yrkesdykkarar

Arbeidstilsynet ber regjeringa om at arbeidsmiljølova må gjelde for dei om lag 700 yrkesdykkarane som jobbar innanskjærs i Noreg, skriv Dagbladet. Yrkesdykkarar har frykta at regelendringar ville føre til fleire ulykker og endra arbeidsforhold..

NRK - 1 time siden

Kunst for dryg for Frp-politikar

Stortingsrepresentant Silje Hjemdal (Frp) er lei av at kunstnarar som bruker kjønnsorgan, avføring eller kroppsvæsker i kunsten får offentleg støtte. Kunstnaren oppfordrar politikarar til ikkje å dømme kunst dei ikkje har sett..

NRK - 1 time siden

Menn vil ha færrast barn

Menn ønsker seg færre barn enn kvinner. Det kjem fram i ei ny spørjeundersøking frå Institutt for samfunnsforsking. Dei siste ti åra har fødetala i Noreg sokke kvart einaste år, trass i at regjeringa har oppfordra nordmenn til å få fleire barn..

NRK - 2 timer siden

Røykutvikling i Bergen sentrum

Naudetatane rykkjer ut til Strandgaten etter melding om røykutvikling. Gata er stengd og personar som bur i bygningen blir evakuerte, opplyser politiet..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt