NRK > Nyheter

Søndag, 01 November, 02:41

NRK - 20 sep. 20 kl. 22:35

Nye demonstrasjoner i Hviterussland

Flere titusen demonstranter var søndag ute i gatene i Minsk og andre hviterussiske byer for å demonstrere mot myndighetene. Myndigheten stengte t-banen og reduserte internettdekningen for å bremse demonstrasjonene. Over 100 ble pågrepet.
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Minsk, Hviterussland

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nye, demonstrasjoneri , Hviterussland
Aftenposten - 27 sep. 20 kl. 17:25

Rundt 200 pågrepet under nye demonstrasjoner i Hviterussland

Politiet i Hviterussland har pågrepet rundt 200 personer under nye demonstrasjoner mot president Aleksandr Lukasjenko, opplyser landets innenriksdepartement..

P4 - 16 sep. 20 kl. 17:51

Siktet i Hviterussland

Den hviterussiske opposisjonspolitikeren Maria Kolesnikova er siktet for å ha oppildnet til undergraving av rikets sikkerhet. Det sier etterforskere i Hviterussland ifølge Reuters. Det har vært store demonstrasjoner og anklager om valgjuks i Hviterussland etter at Aleksander Lukasjenko hevdet han vant høstens valg med 81 prosent av stemmene.

P4 - 17 sep. 20 kl. 21:29

Hviterussland stenger grenser

Hviterussland har nå satt soldater langs landets grenser og stenger mot Litauen og Polen. Det har vært store demonstrasjoner og anklager om valgjuks i Hviterussland etter at Aleksander Lukasjenko hevdet han vant høstens valg med 81 prosent av stemmene. I dag vedtok flertallet i EU-parlamentet å ikke anerkjenne Lukasjenko som president i landet..

P4 - 17 sep. 20 kl. 23:23

Granskning av Hviterussland

17 land vil nå finne ut om Hviterussland har brutt menneskerettigheter. Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa, som Norge er del av, aktiverte mekanismen på et møte i Østerrike, skriver Reuters. Minst 7000 demonstranter er pågrepet etter store protester i Hviterussland.

NRK - 28 sep. 20 kl. 16:01

Forlater Hviterussland

Den opposisjonelle nobelprisvinneren og forfatteren Svetlana Aleksijevitsj har forlatt Hviterussland for å få medisinsk behandling i Tyskland, opplyser en venn. Behandlingen var planlagt, og 72-åringen skal returnere til Hviterussland..

NRK - 28 sep. 20 kl. 21:51

Vaksine skal testes i Hviterussland

Russland har sendt et parti av den nyutviklede koronavaksinen Sputnik V til Hviterussland, der det skal gjennomføres såkalt klinisk testing. Hviterussland er dermed det første landet utenom Russland som får prøve vaksinen..

P4 - 02 okt. 20 kl. 15:53

Hviterussland med motsanksjoner

Hviterussland sier de vil komme med motsanksjoner mot EU. Det opplyser landets utenriksdepartement. Unionen godtar ikke valgresultatet i Hviterussland og innførte i går sanksjoner mot rundt 40 tjenestemenn i landet.

P4 - 12 okt. 20 kl. 18:27

Bjørndalens svoger pågrepet i Hviterussland

Svogeren til Ole Einar Bjørndalen skal ha blitt banket opp av politiet i Hviterussland i forbindelse med en demonstrasjon i går. Det melder VG. Broren til Bjørndalens kone, Darja Domratsjeva forteller at han blødde så mye fra hodet at han ikke kunne se og at han på et tidspunkt trodde han hadde blitt blind.

NRK - 25 okt. 20 kl. 14:36

Mange pågrepet i Hviterussland

Flere titalls personer skal være pågrepet under dagens demonstrasjoner i Hviterussland. Politiet skal blant annet ha brukt tåregass mot folk som demonstrerer mot president Alexander Lukasjenko..

NRK - 25 okt. 20 kl. 08:59

Venter nye demonstrasjoner

Det er ventet at titusener samles i Hviterussland i protest mot president Aleksandr Lukasjenko i dag, selv om myndighetene har advart folk mot å møte opp. Politiet og sikkerhetsstyrker har flere ganger brutalt slått ned på demonstrasjoner i landet..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Biden leder i Michigan og Wisconsin

Demokratenes presidentkandidat Joe Biden leder på nye meningsmålinger i Wisconsin og Michigan, melder CNN. Biden leder også i vippestatene Arizona og Nord-Carolina, men der er avstanden mindre. Trump vant alle de fire statene i 2016..

NRK - 8 timer siden

700 skal være døde etter folkemøter

Tre måneder med president Donald Trumps valgkampmøter førte til 30.000 tilfeller av koronasmitte i USA. Flere enn 700 mennesker, enten tilhørere eller folk de senere møtte, er døde, ifølge forskning fra Stanford-universitetet, melder Washington Post..

NRK - 2 timer siden

Trump og Biden gjorde narr

Donald Trump og Joe Biden angrep hverandre for utseendet i kveldens velgermøter. Trump sa at Biden burde bruke større solbriller etter å ha skaffet seg «nye øyne», mens Biden påpekte at Trump hadde krevd skattefritak for 70.000 dollar til «hårpleie».

NRK - 30 minutter siden

Supertyfon traff Filippinene

Den uvanlig sterke tyfonen «Goni» har slått inn over den østlige delen av Filippinene med vindkast på 77 meter per sekund, opplyser landets meteorologiske institutt. Rundt én million mennesker er evakuert. I hovedstaden Manila er flyplassen stengt..

NRK - 30 minutter siden

Trump taler i Montoursville

President Donald Trump er i gang med sitt fjerde valgkamparrangement for dagen, i Montoursville i Pennsylvania..

NRK - 30 minutter siden

Supretyfon traff Filippinene

Den uvanlig sterke tyfonen «Goni» har slått inn over den østlige delen av Filippinene med vindkast på 77 meter per sekund, opplyser landets meteorologiske institutt. Rundt en million mennesker er evakuert. I hovedstaden Manila er flyplassen stengt.

NRK - 1 time siden

To siktet for uaktsomt drap

To menn på 22 og 24 år som var i bilen som natt til lørdag kjørte av veien i Tokke i Telemark, er siktet for uaktsomt drap etter at en 20-åring mistet livet. De to er asrrestert og skal ikke huske hvem av dem som kjørte bilen, ifølge Varden..

NRK - 1 time siden

5 reddet fra husbrann i Tysvær

Fem personer reddet seg ut av et bolighus i Dalbygda i Tysvær i Nord-Rogaland, melder politiet i Sør-Vest. De får tilsyn av helsepersonell. Brannen er slukket.

NRK - 1 time siden

Hytte totalskadd i brann i Sandnes

Det var ikke folk i en fritidsbolig som ble totalskadd etter brann lørdag kveld på øya Usken i Sandnes. Politiet ber andre hyttefolk holde vinduer lukket på grunn av stor røykutvikling og kraftig vind. To vitner er kjørt til legevakt for sjekk..

NRK - 2 timer siden

Trump og Biden utvekslet kritikk

Donald Trump og Joe Biden angrep hverandre for utseendet i kveldens velgermøter. Trump sa at Biden hadde skaffet seg «nye øyne», mens Biden påpekte at Trump hadde krevd skattefritak for 70.000 dollar til «hårpleie»..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt