NRK > Nyheter

Monday, 22 July, 12:23

NRK - 11 Jan 19 kl. 05:32

Ny statsminister i Taiwan

Taiwans president Tsai Ing-wen gjør endringer i staben og utnevner Su Tseng-chang til ny statsminister..
Les mer på NRK


Les mer om:
Tsai Ing, Su Tseng, Taiwan

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ny statsministeri , Taiwan
NRK - 02 Jan 19 kl. 09:04

Kina truer Taiwan med krig

Kinas president Xi Jinping sier en gjenforening mellom Taiwan og Folkerepublikken på det kinesiske fastlandet er «uunngåelig». Xi advarer mot å fremme uavhengighet for Taiwan og utelukker ikke bruk av militær makt..

NRK - 27 Oct 18 kl. 14:14

Stor Pride-parade på Taiwan

Tusenvis deltok på Gay Pride-paraden i Taipei, som gikk av stabelen like før flere viktige avstemninger om LGBT-rettigheter i Taiwan. Taiwan legaliserte homofilt ekteskap i mai 2017, men beslutningen er ennå ikke implementert..

NRK - 24 Nov 18 kl. 17:13

Nei til homoekteskap i Taiwan

Eit fleirtal stemte i dag nei til at det skal vere lov med likekjønna ekteskap i Taiwan, melder nyheitsbyrået AFP. I 2017 var Taiwan først i Asia med å opne for det, men eit fleirtal stemte imot dette i ei folkerøysting laurdag..

NRK - 02 Jan 19 kl. 05:14

Kina gir ikkje slepp på Taiwan

Kina har ikkje gitt opp å kunne nytte militærmakt for å sikre ei gjenforeining med Taiwan, seier president Xi Jinping i ein tale onsdag. Han insisterer på at Kina og Taiwan vil bli sameina..

NRK - I førrgår: 18:01

Aktivister kan få asyl i Taiwan

Rettsforfulgte demonstranter i Hongkong kan få asyl i Taiwan på humanitært grunnlag, opplyser Taiwans president Tsai Ing-wen. Rundt 30 aktivister har flyktet til Taiwan som følge av demonstrasjonene mot regjeringen i Hongkong, melder NTB..

NRK - 23 May 19 kl. 04:27

Marineskip gjennom Taiwan-stredet

Den amerikanske militærkommandoen sendte to marineskip gjennom Taiwan-stredet onsdag. Destroyeren Preble og marine-oljetankeren Walter S. Diehl i farvannet mellom Kina og Taiwan blir sett på som et forsøk fra USA på å provosere Kina, melder Reuters..

NRK - 06 Jun 19 kl. 09:37

Taiwan vil kjøpe våpen fra USA

Taiwan bekrefter at de ønsker å kjøpe våpen fra USA, deriblant 100 stridsvogner. Det kan forverre det allerede anstrengte forhold mellom USA og Kina, som har en pågående handelskrig..

NRK - 13 Jun 19 kl. 06:40

Presidentnominasjon i Taiwan

Taiwans president Tsai Ing-wen vant regjeringens nominasjon for presidentvalget i 2020, ifølge medier i Taiwan. Den selvstyrte øya skal holde presidentvalg i Januar..

Hegnar.no - 09 Jul 19 kl. 05:30

Taiwan nærmer seg våpenavtale med USA

USAs utenriksdepartement har godkjent en våpenavtale med Taiwan verdt opptil 2,2 milliarder dollar. Avtalen vil sannsynligvis forarge Kina..

Aftenposten - 21 Oct 18 kl. 16:09

Mange omkom i togavsporing på Taiwan

Minst 22 mennesker mistet livet på Taiwan etter at et passasjertog sporet av, opplyser myndighetene og jernbaneselskapet..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 16 timer siden

Lama i Rana

Dersom noen i Dunderland i Rana kommune savner en lama, kan de kontakte politiet i Nordland om dette. Politiet har fått beskjed om en lama som befinner seg på E6 mellom Storforshei og Dunderland..

NRK - 10 minutter siden

Bjørn skutt i Finnmark

En bjørn som har tatt seks sauer i bygda Neiden i Finnmark, ble skutt natt til mandag. Bjørnen ble avlivet mens den var i et vann i Neiden i Sør-Varanger kommune, skriver iFinnmark..

NRK - 17 timer siden

Valgseier for Zelenskyj i Ukraina

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyjs parti leder valget i Ukraina med 44% på valgdagsmålingen. Det melder AFP. Han har bakgrunn som komiker og TV-stjerne og seiret i presidentvalget blant annet på grunn av stor misnøye med korrupsjonen i landet..

NRK - 30 minutter siden

Kenyas finansminister pågrepet

Politiet i Kenya har arrestert finansminister Henry Rotich for korrupsjon, skriver nyhetsbyrået Reuters. Det er første gang en sittende kenyansk minister blir arrestert for korrupsjonsanklager..

NRK - 1 time siden

22. juli - minnemarkering

NRK - 45 minutter siden

Flere drept i selvmordsangrep

Minst sju mennesker er ifølge lokale journalister drept i et selvmordsangrep mot en veisperring i Somalias hovedstad Mogadishu. Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for angrepet..

NRK - 3 timer siden

Opprettholder rødt farenivå

NVE opprettholder rødt farenivå ved Veslemannen inntil videre. Det skriver de i mandagens første rapport. Farenivået ble hevet til rødt fredag.

NRK - 45 minutter siden

Flere drept i selvmordangrep

Minst sju mennesker er ifølge lokale journalister drept i et selvmordsangrep mot en veisperring i Somalias hovedstad Mogadishu. Ingen har tatt på seg ansvaret for angrepet, men opprørsgruppa al-Shabaab gjennomfører regelmessige angrep i Mogadishu..

NRK - 1 time siden

India skyter opp månerakett

NRK - 1 time siden

Henlegger anmeldelse fra livvakt

Politiet henlegger anmeldelsen fra ASAP Rockys livvakt, skriver Aftonbladet. Livvakten anmeldte mannen som rapperen er mistenkt for å ha mishandlet for overfall. – Vi ser ikke på dette som noe uventet, sier mannens forsvarer til avisen..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt