NRK > Nyheter

Søndag, 18 April, 23:50

NRK - 04 mars 21 kl. 20:19

Ny ordning for grensependlere

Regjeringen sier de vil legge frem en ny kompensasjonsordning, og utenlandske arbeidstakere vil bli høyt prioritert. Det opplyser Arbeids- og sosialdepartementet til NTB. Norge stengte grensene 29. januar, og mange utenlandske arbeidstakere står uten inntekt. – Med økende smittetall i Norge må vi regne med strenge restriksjoner for innreise i lengre tid.
Les mer på NRK


Les mer om:
Arbeids, NTB, Norge, EØS, Torbjørn Røe Isaksen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ny ordning, for, grensependlere
NRK - 16 feb. 21 kl. 10:41

SV: Grensependlere må få dagpenger

Grensependlere som ikke kommer seg på jobb i Norge og blir permittert, må få dagpenger som andre i samme situasjon. Det har SV foreslått i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget. Forslaget har til nå bare støtte fra Ap og Sp, sier Karin Andersen..

VG - 31 jan. 21 kl. 13:57

Reagerer på at pendlere må ta ut ferie

Stengingen av grensene vil gjøre flere svenske grensependlere midlertidig arbeidsledig. Å ta ut ferie fordi man ikke kan reise til jobben, er en dårlig idé..

Aftenposten - 23 feb. 21 kl. 16:50

Sveriges arbeidsminister skuffet etter møte med Isaksen om grensependlere

Sveriges arbeidsminister mener Norge må finne en løsning for grensependlerne..

NRK - 23 feb. 21 kl. 16:16

Unntak for grensependlere nedstemt

SVs forslag om å unnta pendlere som bor nær grensa og jobber i Norge fra innreiseforbudet ble nedstemt i Stortinget i dag. Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier de likevel jobber med en løsning og at det har høy prioritet..

NRK - 24 feb. 21 kl. 15:24

Møte mellom Löfven og Solberg

Statsminister Stefan Löfven og statsminister Erna Solberg møtes mandag for å diskutere situasjonen til grensependlere mellom Norge og Sverige, bekrefter pressesekretæren til Löfven, Maria Soläng, til SVT. – Regjeringen er svært bekymret over situasjonen og forventer en rask løsning fra norsk side..

NRK - 01 mars 21 kl. 06:46

Grensependlere tilbake på jobb

Fra i dag av får omkring 3000 svenske og finske dagpendlere komme tilbake på jobb i Norge. Innreiseregelverket ble strammet inn i slutten av januar, men fra i dag kan dagpendlere igjen krysse grensa, men med et strengt test- og kontrollregime..

VG - 31 mars 21 kl. 09:19

Grensependlere må også ha rett til et liv!

Men selv om smittesituasjonen er lik i Halden og Strømstad blir de norske grensependlerne fortsatt behandlet nesten som kriminelle og må krangle på grensen nesten daglig, mye fordi politibetjentene ikke kan regelverket..

NRK - 13 feb. 21 kl. 13:45

Vil endre insentiv-ordning for film

Stiftelsen Den nasjonale filmkommisjonen (DNF) vil endre dagens filminsentiv-ordning, som lokker produksjoner til Norge ved å refusere deler av utgiftene. De mener ordningen er for liten, og at en større pott vil gi Norge større inntekter, melder VG..

E24 - 07 jan. 21 kl. 09:00

LO-forbundet Industri Energi saksøker Aker BP: – Dette er et grovt avtalebrudd

En gruppe ansatte som ble med over da Kjell Inge Røkkes Aker etablerte oljegiganten Aker BP mener de nå blir fratatt et viktig økonomisk sikkerhetsnett. Selskapet svarer med at de forsøker å lage en ordning til det beste for alle ansatte..

NRK - 18 jan. 21 kl. 22:18

NHO glad for forlenget ordning

NHO er godt fornøyd med at opposisjonspartiene er blitt enige om å forlenge flere av koronatiltakene. Partiene er enige om en tiltakspakke på 23 punkter, blant annet blir permitteringsordningen og den forhøyede dagpengesatsen nå forlenget til 1. oktober..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Jemen verst fior barn

Jemen har over 10.000 barnesoldater, og er et av verdens verste land for barn. Barna deltar i kamper mellom houthi-militsen og regjeringshæren.

NRK - 45 minutter siden

Skogbrann spredt til universitet

En skogbrann som herjer ved Table Mountain i Cape Town i Sør-Afrika, har spredt seg til et universitet. Flere hundre studenter er evakuert. Studentene flyktet fra studentboligene sine til fots mens biblioteket brant, melder AFP..

NRK - 45 minutter siden

Myanmar-opposisjon vil på krisemøte

Opposisjonen i Myanmar ber sørasiatiske ledere om å gi dem en plass ved bordet på krisemøtet neste uke. Opposisjonen har samlet seg i en skyggeregjering under navnet Den nasjonale enhetsregjering. Gruppen består hovedsakelig av folk fra Suu Kyis parti..

NRK - 2 timer siden

Macron og Johnson ut mot superliga

Frankrikes president Emmanuel Macron og Storbritannias statsminister Boris Johnson går begge ut mot planene om en europeisk superliga i fotball. Toppklubber fra England, Spania og Italia truer med å stifte en serie i stedet for Uefas Mesterliga..

NRK - 2 timer siden

Sveitsarar vil kjøpa Bergen Engines

Det sveitsiske selskapet Business Creation Investments AG vil kjøpa Bergen Engines, skriv BT/E24. Dei la inn bud på fabrikken i fjor, men vart slått av TMH. Konsernsjef Gerry van der Sluys har sendt brev til næringsminister Iselin Nybø om interessa..

NRK - 2 timer siden

Ber om samlingsregjering i Israel

Sentrumspartiet Yesh Atid vil ha en nasjonal samlingsregjering i Israel. Partileder Yair Lapid sier til AFP at partiene må vinne folkets tillit på nytt. Benjamin Netanyahu prøver å danne en ny regjering samtidig som han er tiltalt for korrupsjon..

NRK - 2 timer siden

Ytre høyre demonstrerte i Lisboa

Flere tusen mennesker fra hele Portugal demonstrerte i hovedstaden Lisboa mot et forslag om å forby det ytterliggående høyrepartiet Chega. Motstanderne mener Chegas rasistiske utspill, som å sette romfolk i egne koronaleire, bryter med grunnloven..

NRK - 2 timer siden

Soldater satt inn mot etnisk uro

Hæren i Etiopia sier at soldater blir satt inn for å stanse en blodig konflikt mellom de to største etniske gruppene i landet. Flere enn 300 ble drept i Amhara-regionen i mars i kamper mellom væpnede menn fra amhara- og omoro-folkene..

NRK - 3 timer siden

Russland utviser 20 tsjekkere

Russland utviser 20 tsjekkiske diplomater fra landet. De må forlate landet i løpet av morgendagen, melder RIA. Reaksjonen kommer etter at Tsjekkia i går utviste 18 russere de sier er agenter, og var knyttet til sabotasje på et militært lager i 2014..

NRK - 3 timer siden

Dødsulykke etterforskes

Dødsulykka på fiskebåten utenfor Tromsø skjedde i forbindelse med arbeid på dekk. Det opplyser operasjonsleder i politiet, Karl-Erik Thomassen. Båten er fortsatt ikke kommet til kai.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt