NRK > Nyheter

Monday, 27 June, 14:31

NRK - 10 apr 22 kl. 05:27

Ny general leder Russlands styrker

President Vladimir Putin har utnevnt general Aleksander Dvornikov til ny leder for de russiske styrkene i Ukraina, skriver CNN. Dvornikov (60) har ledet russiske styrker i Syria som stod for massiv bombing av opprørskontrollerte byer. Amerikansk etterretning tror at planen er å kunne vise til russisk framgang innen 9. mai som er dagen da Russland hvert år feirer seieren over Nazi-Tyskland..
Les mer på NRK


Les mer om:
Vladimir Putin, Aleksander Dvornikov, Ukraina, CNN, Syria, Russland, Nazi-Tyskland, Russlands

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ny general, leder, Russlands, styrker
NRK - 25 mar 22 kl. 08:29

Rapport: Russiske styrker drives tilbake

Ukrainske styrker har klart å ta tilbake flere landsbyer og forsvarsstillinger øst for Kyiv, ifølge en fersk oppdatering fra britisk etterretning. Ifølge den britiske rapporten angriper og presser ukrainske styrker russiske styrker bakover. – Ukrainske styrker vil trolig fortsette å forsøke å presse russiske styrker bakover langs den nordvestre aksen fra Kyiv mot Hostomel-flyplassen.

NRK - 25 mar 22 kl. 16:00

Hevder at russisk general er drept

Ukrainske myndigheter hevder at enda en russisk general er drept i kamper ved en flyplass sør i landet nær den russiskokkuperte byen Kherson. Det er en av president Zelenskyjs rådgivere som fredag oppgir at general Jakov Rjanzantsev er drept i et ukrainsk angrep. Uttalelsen er spilt inn på video.

NRK - 22 feb 22 kl. 15:25

Støre mente ikke å si at russiske styrker var inne i Ukraina

Jonas Gahr Støre (Ap) sa tirsdag at russiske styrker kom inn i Øst-Ukraina mandag kveld. – Senere i går kom det russiske styrker inn i disse områdene i Ukraina. Det er etter folkeretten ukrainske områder, og det er en svært alvorlig handling, sa Støre.

NRK - 03 maj 22 kl. 12:17

HRW: Russiske styrker dreper sivile i Den sentralafrikanske republikk

Det finnes sterke bevis for at russiske paramilitære styrker begår alvorlige krigsforbrytelser og dreper sivile i Den sentralafrikanske republikken. Det opplyser Human Rights Watch (HRW) tirsdag. – Styrker i Den sentralafrikanske republikken, som vitner har identifisert som russiske, ser ut til å ha henrettet, torturert og slått sivile siden 2019, sier avdelingssjef for kriser og konflikt i HRW, Ida Sawyer.

NRK - 04 maj 22 kl. 17:08

Ukrainsk avis: Russiske styrker har tatt seg inn i stålverket i Mariupol

Russiske styrker har tatt seg inn i stålverket Azovstal i Mariupol, der ukrainske styrker har forskanset seg, ifølge en ukrainsk avis og journalist. Det pågikk onsdag harde kamper i stålverket, som er det siste området ukrainske styrker kontrollerer i havnebyen sør i Ukraina. Ifølge den ukrainske journalisten Andrij Tsaplijenko har russiske soldater brutt seg inn på stålverket.

NRK - 02 mar 22 kl. 04:01

Biden: Amerikanske soldater skal ikke kjempe i Ukraina

Amerikanske styrker er ikke engasjert og vil ikke engasjere seg i konflikten med russiske styrker i Ukraina, lover USAs president Joe Biden. Biden gjentok tirsdag at USA ikke ville utplassere soldater til Ukraina som følge av Russlands invasjon. Han fortalte medlemmer av kongressen under talen om rikets tilstand at det ikke er aktuelt.

NRK - 01 jun 22 kl. 04:48

Amerikansk eksgeneral: 20.000 russiske soldater drept i Ukraina

Over 20.000 russiske soldater kan ha blitt drept så langt i krigen i Ukraina, ifølge den pensjonerte generalen og tidligere CIA-sjefen David Petraeus. – Dette er langt flere enn de mistet på ni år i Afghanistan, sier han til BBC.

NRK - 16 maj 22 kl. 07:03

– Sverige og Finland styrker Nato i Nord

Sverige og Finland har moderne forsvarsstyrker og styrker Nato i Nord-Europa, sier general David Petraeus. Landene vil gli sømløst inn i Nato, mener eksperter. Generalen, som tidligere har vært CIA-direktør og sjef for Nato-styrkene i Afghanistan, mener Sverige og Finland er gode kandidater til å bli Nato-medlemmer.

VG - 25 mar 22 kl. 06:49

USA-general i Norge: Våre soldater må være klare når som helst

Amerikanske styrker deltar med både luft-, sjø,- og landstyrker på Nato-øvelsen Cold Response i Norge. Ukraina-krigen gjør soldatene skjerpet, sier general..

NRK - 23 feb 22 kl. 18:39

Latvias statsminister: Russiske styrker har rykket inn i Donbas

Statsministeren i Nato-landet Latvia sier at en del russiske styrker allerede er inne i det østlige Ukraina. – Ut ifra informasjonen jeg har til rådighet, flytter Putin ytterligere styrker og stridsvogner inn i de okkuperte Donbas-områdene, sier statsminister Arturs Krišjānis Kariņš til CNN onsdag. To andre kilder bekreftet også overfor TV-kanalen at flere russiske soldater har krysset grensen til Donbas-regionen etter at president Vladimir Putin anerkjente de to regionene Donetsk og Luhansk som selvstendige og ga ordre om å utplassere styrker der tirsdag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Begjært varetektsfengslet i fire uker

Terrorsiktede Zaniar Matapour (43) blir begjært varetektsfengslet i fire uker, opplyser politiadvokat Ingvild Myrold til VG. Politiets begjæring om varetektsfengsling for terrorsiktede blir behandlet i kontorforretning i dag. Siktede har allerede varslet at han vil samtykke til politiets begjæring om varetektsfengsling..

NRK - 15 minutter siden

Norge vil opprette en havmiljølov

Den nye loven skal bygge på naturmangfoldsloven. Den gjør det mulig å verne havområder til 200 nautiske mil fra land..

NRK - 15 minutter siden

BT: Drapssiktet fikk ikke forsvarlig helsehjelp

Mannen som drepte faren sin i et parkeringshus i Loddefjord tidligere i år, fikk ikke forsvarlig helsehjelp fra januar i år, ifølge BT. Det konkluderer Statsforvalteren i Vestland med. Mannen var pasient på distriktspsykiatrisk senter (DPS) to år før drapet i Loddefjord i Bergen, ifølge avisen..

NRK - 30 minutter siden

Styrtregn førte til nye lekkasjer på Stortinget

Det er ikke uvanlig med lekkasjer i det politiske miljøet, men øsregnet i Oslo førte med seg lekkasjer av det mer bokstavelige slaget på Stortinget i dag. – Det har oppstått vannlekkasje flere steder i bygningsmassen, trolig som følge av styrtregnet, får NRK opplyst av administrasjonen på Stortinget. Både i Nedre Vollgate 18, i tunnelløpet under Wessels plass samt ved vaskeriet i kjelleren i selve stortingsbygningen er det oppdaget vannlekkasje.

NRK - 30 minutter siden

PST og politiets håndtering skal evalueres

Politidirektøren og sjef PST har besluttet gjennomgang av hendelsen og hendelsesforløpet frem til skytingen, opplyser politiet..

NRK - 30 minutter siden

Frankrike vil ha olje fra Iran og Venezuela

USA diskuterte alt i mars muligheten for å lette på sanksjonene mot Venezuela og gjenoppta oljeimporten derfra, men dette har ennå ikke skjedd. Sanksjonene mot Iran og Venezuela må oppheves, og olje fra de to landene må tilbake på markedet, mener Frankrike, ifølge kontoret til Frankrikes president Emmanuel Macron..

NRK - 45 minutter siden

Nato gjør opptrapp i reaksjonsevnen

Nato skal gjøre sitt største opptrapp av organisasjonens forsvarsevne siden den kalde krigen, sier generalsekretær Jens Stoltenberg. Forsvarsalliansen vil bygge opp antallet soldater i reaksjonsstyrken til godt over 300.000, sa Stoltenberg under et pressemøte mandag..

NRK - 1 time siden

Bærum kommune hedrer de døde etter Oslo-skytingen

For å hedre Kåre Hesvik (60) og Jon Erik Isachsen (54), som mistet livet i Oslo, lar Bærum kommune regnbueflaggene henge i en uke ekstra. Det skriver Budstikka. Flaggene skulle egentlig ha blitt tatt ned i dag.

NRK - 45 minutter siden

21 tenåringer døde etter fest

Politiet i Sør-Afrika etterforsker hendelsen etter at 21 tenåringer døde på «mystisk vis», melder AFP. Dette skal ha skjedd i et bygg som har vært overfylt under noe som antakelig var en eksamensfeiring blant elever ved videregående skole. Overlevende beskriver det som en kamp for å komme seg ut.

NRK - 1 time siden

Søker etter kvinne i Ulstein

Redningsetater søker etter en kvinne i 30-årene i Haddal-området i Ulstein kommune. Redningsskøyte, Røde Kors og Norske redningshunder er med i søket, opplyser politiet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com